Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Po czym poznac serwery hardcore? Przeszukalem cala liste i w opisie nigdzie nie widzialem...

btw... Jak sprawdzacie pingi? U mnie zakladka LAT nic nie pokazuje, a chcialbym pograc na jakims dobrym serwie zeby ogarnac jak to jest z tymi hitboxami, bo gdzie nie zagram mam wrazenie duzego laga :/ Ewentualnie sa jakies polskie serwery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie uroki bety. Ja wczoraj musiałem instalowałem ponownie, bo gra się nie włączała lub był tylko biały ekran.

Dzisiaj klawiatura w grze przestała nagle działać. Do tego miałem problemy ze scrollem.

Proca masz po oc?

Sory że tak długo mnie nie było.Proc po oc ale bardzo delikatnym~3.1. Jest to trochę denerwujące no ale jak piszecie to tylko beta więc powinno być już tylko lepiej :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym poznac serwery hardcore? Przeszukalem cala liste i w opisie nigdzie nie widzialem...

btw... Jak sprawdzacie pingi? U mnie zakladka LAT nic nie pokazuje, a chcialbym pograc na jakims dobrym serwie zeby ogarnac jak to jest z tymi hitboxami, bo gdzie nie zagram mam wrazenie duzego laga :/ Ewentualnie sa jakies polskie serwery?

Hardcore zazwyczaj jest UNranked czyli po prostu nie nalicza XP, PD, wszedzie inaczej to sie zwie. Zaznaczasz w wyszukiwarce: not empty / not full / ranked / cos tam jeszcze bylo, i odswiez. i szukasz najlepszego pingu ;)

bynqajmniej ja tak szukam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlaczyłem soundsystem size najpierw 2, potem 3

na obu dźwięk działa

na 3 jakby lepiej, mimo wyłaczonego gx2....ciekawe czy w rzeczywistosci dzwiek obrabiany jest harware'owo...jak zrobie alt tab do desktopu to w wersji 3 mam dźwięk muzy z tła jakby z galopującym tempem, raz szybko raz wolno, jakby sie ktos plytą bawił, na 2 tego problemu nie ma...

w każdym razie- to beta - mi tez sie czasem lat(czyli pind) nie pojawia

hardcore jeszcze nie trafilem

bugów ta beta ma od groma....ale jak na 1 mape i moje tygodniowe siedzenie na niej - WCIĄGA

fakt, hitboxy, strzelanie, itp czasem razi, ale, ale jest fun

co by mogli zrobic( a czego nie zrobią na pewno) to ograniczenia w squadach do 1 medyka i 1 snajpera max, wtedy by nie było takiej kampy, no i nie było by wzgorza kamperow z 10 snajperami...az do konca natarcia na 1 przystanku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanei do bardziej wtajemniczonych w te niedorobke

Czy jest jakis sposob zeby zmienic/przyspieszyc predkosc obrotu wiezyczka

i to samo tylko zmniejszyc czulos podczas sterowania heli ?

b.t.w

Co za czasy , BC2 i AVP-3 niedorobki na chama przeniesione z konsol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..że zacytuję sam siebie:

Kolejny zgrzyt w BC2, brak reakcji na zmianę "sensa" myszki np DA(on the fly sensitvity), działa tylko zmiana dpi w innych myszkach, ale jest to rozwiązanie mniej precyzyjne. Czyli biegamy na ziemi, czułość - low, wsiadamy do czołu i musimy ręcznie z menu zwiększyć szybkość, żeby w ogóle móc obracać wieżyczką.

A wystarczyło by zostawić rozbudowane menu kontroli z BF2, przecież jest tam zakładka
a tu ...... Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tak jak ktos poprzednio napisal , ta gra w paru aspektach jest o kilka lat do tylu

jak mozna robic takie niedorobki ? kod sieciowy-kulawy hitboxy-kulawe menu_multi-kulawe

Sterowanie i ustawienia to porazka na maxa albo na konsole

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość WIZard666

Witam.

Chciałem się zapytać czy przypadkiem ktoś z Was nie ma może wolnego klucza do bety Bad Company 2 ,albo jest już nią znudzony bądź beta nie przypadła mu do gustu i jest w stanie oddać mi swoje konto na EA(ewentualnie wyporzyczyć ?).?

Próbuję już od jakiegoś czasu zdobyć klucz do bety lecz bez skutku ,a bardzo chętnie sprawdziłbym w akcji jak gra wyewoluowała od czasu Bad Company.Byłbym bardzo wdzięczny takiej osobie . Jeśli się ktoś taki znajdzie to proszę o kontakt na PM bądź GG.

GG: 10030800

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez WIZard666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tak jak ktos poprzednio napisal , ta gra w paru aspektach jest o kilka lat do tylu

jak mozna robic takie niedorobki ? kod sieciowy-kulawy hitboxy-kulawe menu_multi-kulawe

Sterowanie i ustawienia to porazka na maxa albo na konsole

Jak możecie narzekać na hitboxy? Ta gra (bf heroes w sumie też) ma najlepsze z całej serii. Gram praktycznie od dnia wydania bety i nie miałem jeszcze sytuacji, w której strzeliłbym "ślepakiem". A tym bardziej nie ma mowy o strzelaniu przed, za lub nad postacią żołnierza żeby go trafić (wyjątek - snajperka). Nie wiem też co jest złego w kodzie sieciowy. Zgodzę się jedynie z menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem też co jest złego w kodzie sieciowy

Bo kod sieciowy jest marny. Wystarczy wejść na serwer do 20, zobaczysz jak jest różnica w porównaniu z serwerami 32. Na low było już prawie płynnie, można było nawet doszukiwać się kontroli nad strzelaniem z broni automatycznej. Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt, hitboxy, strzelanie, itp czasem razi, ale, ale jest fun

Czasem to delikatne określenie, wg mnie cała otoczka związana ze strzelaniem czyli hitboxy, obrażenia to w tej becie jakaś parodia, całkowita losowość.

Trzeba przyznać że na konsolach jest to zdecydowanie lepiej dopracowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo kod sieciowy jest marny. Wystarczy wejść na serwer do 20, zobaczysz jak jest różnica w porównaniu z serwerami 32. Na low było już prawie płynnie, można było nawet doszukiwać się kontroli nad strzelaniem z broni automatycznej.

Jeśli chodzi ci o kod gry i ogólną optymalizację to masz rację. Zaś w kodzie sieciowym nie widzę nic złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi się ta beta bardzo podoba, pre-order zamówiony także czekam tylko na fulla. Gra mi sie przyjemnie, na poskim serwerze nie ma lagow ani nic związanym z tym.

Bo kod sieciowy jest marny

ze niby jaka różnice? ja nic nie widzę.

Co do optymalizacji, zgadzam się mocno kuleje, ale ja na high, AAx4, FullHD, bez tej ostatniej opcji bo nie wiem co to. i śmigam dobrze. FPSy z frapsa po 1 rundzie : min 13, max 105, avg 47.680 czyli źle nie jest. Nie to co w crysisie ;p

Gadacie jakby to byl juz full a to tylko beta... jak sie nie podoba to nie grajcie, albo wypowiadajcie sie na forum EA i tam piszcie co jest zle, bo chyba do tego wydawana jest beta a nie zeby dzieci mogly pograc "za free".

Tak czy siak jest napewno lepsze od AA3, ktore nawet po wydaniu jest niegrywalne.. nadal. A tutaj, mimo ze beta, da sie grac.

Aha, kto chce niech dodaje do Friends, nick RatManek

Edytowane przez RatManek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, udało mi się wyrwać klucz do bety. Dzisiaj z bananem na twarzy odpalam, wybieram jakiś serwer, łącze się, wchodzę do gry i.....zonk. Od celowniczka wychodzą mi czarne pasy we wszystkie strony ekranu, tak szerokie że się nie da grać. Nie jestem bardzo w temacie jeśli chodzi o grę po sieci, bo z reguły nie gram w multi, ale możecie mi powiedzieć gdzie jest problem? Czy to możliwe, że to mój "wspaniały" net radiowy jest tak ekhem...do kitu że mam te czarne paski czy coś innego.

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do optymalizacji, zgadzam się mocno kuleje, ale ja na high, AAx4, FullHD, bez tej ostatniej opcji bo nie wiem co to. i śmigam dobrze. FPSy z frapsa po 1 rundzie : min 13, max 105, avg 47.680 czyli źle nie jest.

Jak to nie jest źle to nie wiem co jest :)

Ale i tak gra może się podobać, szkoda że nie zamierzają bety poprawiać bo wtedy by mieli więcej pewnych sprzedanych kopii gry...

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie tak 4fun walnałęm all high w półHD (1440x900) z aax2 i afx8 i chodzi niewiele gorzej od ustawien med... Chyba chodzi rzeczywiście o proca.

Co do dźwieku - każdy to potwierdzi - majstersztyk ;]. To mnie przy doomie 3 trzymało. Tutaj jest genialna oprawa dźwiękowa - nie da się zaprzeczyć. Szkoda ze audigy wywaliłem przy instalowaniu nowej płyty ;d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To poszukaj lepiej.

Patrzyłem dokładnie jeszcze raz, serwera nie moge znaleźć. Raz miałem mnóstwo serwerów na liscie a teraz tyle ile ma poczatku: 1 z multiplay.uk dalej wszystkie z i3d.net i 1 z chicago i la ;). Szkoda ze po ip nie można dodać. Sprawdze jeszcze raz wieczorem i moze zrobimy ustawkę. Btw friendsy działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Patrzyłem dokładnie jeszcze raz, serwera nie moge znaleźć. Raz miałem mnóstwo serwerów na liscie a teraz tyle ile ma poczatku: 1 z multiplay.uk dalej wszystkie z i3d.net i 1 z chicago i la ;). Szkoda ze po ip nie można dodać. Sprawdze jeszcze raz wieczorem i moze zrobimy ustawkę. Btw friendsy działają.

Tego brakuje w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego brakuje w tej grze.

jak ci moze czegos brakowac "w tej grze" skoro to dopiero beta?? oslabiacie mnie normalnie.

FPSy spadaj jak np strzele czolgiem w ziemie tak jakby pionowo i caly wybuch leci mi "w oczy" :D nie wiem jak to napisac, jak stoje na gorce patrzac sie w dol i lufa jest 10cm od ziemi :D. ale tak podczas calej rozgrywki, przy wybuchach itp. nie widze spadkow ponizej 35fps.

Ja rowniez gram na tym polskim serwerze. Dostalem info ze podobno sa 4 polskie servy, czy to prawda to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi