Skocz do zawartości
RaKLeZ

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość chronicsmoke

http://blogs.battlefield.ea.com/battlefiel...alling-not.aspx

Beta na PC będzie opóźniona :/

We wanted to update you, and slow the flood of tweets, on questions surrounding the BFBC2 PC Beta being cancelled. I'll get right to it and say "the BFBC2 PC Beta is not cancelled". Now this all started due to changes made to an earlier blog that removed the PC Beta from the details and the reason for this was the plan changed. With the huge success of the PS3 Beta we decided to drastically increase the PC Beta's capacity to insure as many people as possible could participate. Unfortunately this meant we had to delay the Beta to very early next year giving us more planning time to make it happen and implement more optimizations.

Here is a recap of the current PC features, and we can now confirm DX11 support with more details to come later!

PC Enhanced Features

Up to 32 Players on PC (24 on consoles) - Play with up to 32 players online in the biggest multiplayer Maps in Battlefield. Each with a different tactical and gameplay focus set across a variety of environments.

Full DirectX 9, 10 & 11 Support - Immerse yourself in the Battlefield world as Frostbite engine brings tanks, planes, and explosions to vivid life on your PC. The game will fully support Windows XP, Vista, and 7 with new tech that further improves things like lighting and shadows.

Enhanced Gameplay - The PC version also includes wide peripheral support like Joysticks for flying, NVDIA 3D Vision, Logitech LCD Keyboards and VoIP Support plus a variety of specific features tailored for PC play.

Friend Support - Find your friends online with the new buddy list to see if and who is online so you can quickly join their game.

Dedicated Ranked Server - Everyone gets non-stop action with no connection penalties based on some other player's internet. Ranked Server Provider program will give players opportunity to rent their own server(s) located in professional grade datacenters, ability to modify settings like map rotation, create reserved slots for friends or clan members, kick & Ban players, and custom name your ranked server.

Clan Support & Private Servers - Independent Clan Tag, and ability to rent servers for hosting and controlling private password protected competitive servers with expanded control over the settings from public ranked servers.

PC Squad Play System - Updated from previous Battlefield PC titles now gives control of your squad before heading into combat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Może w przyszłości wyjdą jakieś mody i będzie 32 vs 32 ;) A jak nie to zawsze jest konkurencja czyli ArmA ;)

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehe tylko 32 graczy- podziekujmy za to tym wypasionym konsolom !!!!! ehhh

Konsole powiadasz? Czesc w tym prawdy jest, ale jako, ze scigasz sie na Simracingu to sam przyznasz,ze Race czy rF tez wiecej graczy nie pociagna, a konsole nie maja z tym nic wspolnego. Race ma chyba ledwo 25, a rF sypie sie w okolicy 50 wiec to nie jest liczba, przy ktorej da sie w ogole grac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firekage w Race smigalismy w ponad 30 osob , a nawet 50 w rFactor to malo ? na 1 torze ktory ma te okolo 4,5 - 5 km to juz tłok . A tu mapy duże a graczy tyle co kot napłakał :) Przeciez to jest jasne ze to TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZEZ KONSOLE !!!! skoro w bf2 dalo sie dać 64 osoby to czemu tu nie ??? !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem tylko co te liczby mają do battlefielda który w wersji 2 miał 'up to 64 players' i grało się bardzo elegancko...

Pisal o konsolach. To ma sie do tego.

Firekage w Race smigalismy w ponad 30 osob , a nawet 50 w rFactor to malo ? na 1 torze ktory ma te okolo 4,5 - 5 km to juz tłok . A tu mapy duże a graczy tyle co kot napłakał :) Przeciez to jest jasne ze to TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZEZ KONSOLE !!!! skoro w bf2 dalo sie dać 64 osoby to czemu tu nie ??? !!!!

W Race to i ja grywam, ciezko mi uwierzyc, ze da sie jechac w 30, zas rF nie ciagnal 50 bo juz przy 40 zdazaly sie kiki i ghosty na serwie. Pamietam testy ;)

Co do koncol , czemu sie nie da teraz? Moze miedzy innymi dlatego, ze grafika jest bardziej zlozona, efekty lepsze, a to wymaga. Dodatkowe 30-40 osob moze zajechac sprzet ;) Zobacz, ze rF nie ma takiej grafiki jak Dirt/Grid/Shift, a te gry nie umozlwiwjaja "50" osobowego multi. Moze to kwestia techniczna powiazana z moca sprzetu i detalami? Zwlaszcza, ze w rF przy grafice wrecz tragicznej kazdy moze dzis grac bo to nie obciaza kompa tak jak najnowsze produkcje.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bad Company 2 na pecety pozwoli rywalizować jednocześnie 32 graczom (na konsolach limit to 24 osoby)

Nie wiem skad ten wasz krzyk ze to przez konsole jest limit 32 skoro i tak jest wyzszy niz na konsole. Moze po prostu mapy sa mniejsze niz te w BF2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaaaa bo to juz bylby maksymalny problem dla producenta zeby zmienic ilosc graczy na PC i konsole.

tu nie idzie o problem, tu idzie o to czy sprzet to pociagnie. Wszyscy klepia o tym, ze "the Cella" ciezko programowac, do sieciowek czesto teamy zatrudniaja specow od tylko samego multi. W przypadku PC gra tez ma byc plynna, wszyscy wiedza jak chodzi UT3 na slabych cepach - to przy multi nie jest w tym momencie grywalne. Daj 40 na mapke i zajedziesz np. PDC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyczules chyba ionii w mojej wypowiedzi ;]

;)

Dodam cos jeszcze - PS3 ma 256MB. Cos nie widze obszernych map multi, wielu graczy, a jesli nowe BFy to konwerty tak i cieszyc sie nalezy z 16v16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że sterowanie w grach na konsole jest dostosowane pod pad a nie mysz, w konsekwencji czego nie będziesz miał takiego efektu jak na PC, ruchy myszą będą spowolnione więc już lepiej opanować grę na padzie niż dostawać szału z tym wynalazkiem.

:blink: na fragFx2 można ustawić czułość dodatkowo "na gałce" i gra się rewelacyjnie.Jedynie poruszanie góra/dół jest czasem mniej czułe niż lewo/prawo (zależy od gry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: na fragFx2 można ustawić czułość dodatkowo "na gałce" i gra się rewelacyjnie.Jedynie poruszanie góra/dół jest czasem mniej czułe niż lewo/prawo (zależy od gry).

Trochę grałem tym FX (nie wiem tylko na ile zmieniła się sytuacja w wersji 2) i dla mnie to było jak 450dpi ustawione w mojej myszy (razer), z czego nie wszystkie kierunki działały "równomiernie" - że tak głupio to określę. FXfrag2 może być alternatywą dla pada ale do PCowej myszy uważam że jeszcze sporo temu urządzeniu brakuje, głównie przez brak oficjalnego wsparcia w grach. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Myslalem o Pre-Orderze wersji PC ale widac za wczesnie ,zbyt duzo nie wiadomych

jak sie okaze ze mapy beda ciut wieksze (zblizone) jak w COD4 to Ja podziekuje za takiego Battlefielda :(

Nie no jak tak będzie to znaczy, że seria się cofa. Przecież już BF 1942 miał duuuże mapy i servery do 64 osób.

To jest coś co można nazwać "battlefield"

Edytowane przez chronicsmoke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

chronicsmoke

Pieknie cacy Arma II wyglada szczegolnie w dalekich plenerach , z bliska budynki i wiekszosc obiektow lipa

do tego zbyt symulacyjnie jak dla wyjadaczy seri Battlefield.

Mniejsza z grafiką. A dla mnie właśnie BF był zawsze zbyt arcade no ale to moje zdanie ;) Przydałoby się coś pomiędzy Arma a BFem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru dni gram w betę BAD COMPANY 2 na ps3 (na razie beta wyszła niestety tylko na soniacza) i powiem krótko: dla mnie bomba :-D :-D bawię się 10 razy lepiej niż w MW2 (pecetowy oryginał). Gra bardzo wciąga i daje imho znacznie więcej przyjemnosci (bardziej zroznicowany gameplay), szkoda tylko ze w becie jest jedna mapka i jeden tryb rozgrywki ale i tak jest kupa zabawy. Z błędów które zauwazylem i które czasami potrafią irytować to np. zacinanie się czołgów na drobnych obiektach (samochody)...po prostu trzeba je omijac co czasami doprowadza do pasji, obawiam sie ze tego nie poprawią bo to raczej wynika z enginu i detekcji kolizji, pozatym medycy mają zdecydowanie zbyt celne karabiny (co wpływa negatywnie na balans klas). Nie ma sensu wymieniac wszystkich niedoróbek..w koncu to beta. Mam nadzieje ze poprawią przynajmiej czesc z nich bo bawię sie swietnie, szkoda tylko ze premiera jest tak odległa :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru dni gram w betę BAD COMPANY 2 na ps3 (na razie beta wyszła niestety tylko na soniacza) i powiem krótko: dla mnie bomba :-D :-D bawię się 10 razy lepiej niż w MW2 (pecetowy oryginał). Gra bardzo wciąga i daje imho znacznie więcej przyjemnosci (bardziej zroznicowany gameplay), szkoda tylko ze w becie jest jedna mapka i jeden tryb rozgrywki ale i tak jest kupa zabawy. Z błędów które zauwazylem i które czasami potrafią irytować to np. zacinanie się czołgów na drobnych obiektach (samochody)...po prostu trzeba je omijac co czasami doprowadza do pasji, obawiam sie ze tego nie poprawią bo to raczej wynika z enginu i detekcji kolizji, pozatym medycy mają zdecydowanie zbyt celne karabiny (co wpływa negatywnie na balans klas). Nie ma sensu wymieniac wszystkich niedoróbek..w koncu to beta. Mam nadzieje ze poprawią przynajmiej czesc z nich bo bawię sie swietnie, szkoda tylko ze premiera jest tak odległa :-(

A jak z wymaganiami? Jak chodzi w 1680x1050 8xAA 16xAF ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro Kyle napisał "Od paru dni gram w betę BAD COMPANY 2 na ps3 (na razie beta wyszła niestety tylko na soniacza)" więc TAK są na ps3 ;) Esh nie mogę się doczekać :) pytanie tylko czy popykam jak normalny gracz na lapku czy będę się bawił i wyzywał cały świat za sterownie na xboxie ;/ (nie lubie fps na padzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymagania sprzętowe

http://worthplaying.com/article/2009/12/2/news/70639/

Battlefield 1943/Bad Company System Requirements

Minimum Specifications

* Processor: Core 2 Duo @ 2.0GHz

* Memory: 2GB

* Graphics Card: GeForce 7800 GT / ATI X1900

* Graphics Memory: 256MB

* Operating System: Windows XP

* Free HDD space: 15GB for Digital Version, 10GB for Disc Version (BFBC2) / 10GB for Digital Version, 4GB for Disc Version (BF1943)

Recommended Specifications

* Processor: Quadcore

* Memory: 2GB

* Graphics Card: GeForce GTX 260

* Graphics Memory: 512MB

* Operating System: Windows Vista or Windows 7

* Free HDD space: 15GB for Digital Version, 10GB for Disc Version (BFBC2) / 10GB for Digital Version, 4GB for Disc Version (BF1943)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi