neomagnet Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam, Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem laptopa i myslę, że nie ma co dłużej czekać. Szczególnie że wieczorami mam utrudnioną pracę na stacjonarnym. Wydać mogę ok 2500zł, ale im mnie tym lepiej. Zależałoby mi na dysku przynajmniej 250GB, tak ze 3 GB ram no i musi być system, najlepiej Vista HP. Ale w sumie gdyby się znalazła ciekawa propozycja bez sytemu to ściągnę jakiegoś Linuxa, jakoś przeboleje miesiąc i potem dokupię normalny system. Co do proca czy Intel czy AMD nie ma to dla mnie znaczenia. Najlepiej, żeby był w miarę wydajny przy niskim poborze energii. Grafa najlepiej jakiś Radek HD3200/HD3450/HD3470. Nie chcę żadnej integry od Intela, bo to shit. Nie ukrywam, że chciałbym odpalić jakaś starszą grę na tym i nie interesuje mnie 5fps w minimalnych ustawieniach, wolę te 15 na minimalnych ;) Co do firmy: Acer odpada z góry, kompletnie tej firmie nie ufam po opiniach które przeczytałem. Nie mam szczególnych upodobań, ale taka Toschiba, HP czy Asus to chyba jedne z lepszych, co nie? W produkty tych firm bym celował. Jest jeszcze MSI, robią dosyć fajne lapki, też mogłyby być. Czekam na jakieś propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Dell Studio 1537, dużo ich nowych na allegro widzę, tylko szukaj wersji z Radeonem HD3540/3470 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 popieram propozycje romka :) Szukaj della 1535/1537 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 (edytowane) bardziej jednak bym szukal modelu 1537 bo jest oparty na nowszym chipsecie (P45) i w przyszłości wsadzisz tam procesor na szynie 1066 Mhz jak obecny nie bedzie już wydajny (w modelach do 2500 spotkasz albo Pentium Dual Core T3200 albo Core 2 Duo T5800) model 1535 jest oparty na chipsecie pm965 i nie obsłuży procesorów z FSB 1066 Edytowane 5 Lutego 2009 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Ten Dell nawet ok, ale wielki strasznie i ciężki. Ile on mniej więcej na baterii trzyma? Bo wielkość i ciężar przeboleją. Wytrzymam te 3kg więcej ;) Tak oglądając allegro znalazłem coś takego: http://www.allegro.pl/item539932137_toshib...p_ati_3470.html Wygląda całkiem nieźle, do tego masa funkcji, "wydajna" grafa itd. Procek to nie żaden demon ale nie potrzebuję nic szczególnie szybkiego. Byleby były 2 rdzenie, bo 1 to już przeżytek nawet w lapkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 graficznie ta tośka będzie trochę lepsza, ale procek jest imho trochę słabszy od t5800. Te 300 gram Cię chyba nie zbawi ;) poza tym na toshibie zostaje bardzo dużo odcisków palców i ciężko się ich pozbyć - jeśli to Ci nie przeszkadza to możesz brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Jakiś miesiąc temu szukałem lapka w takiej cenie (wymagania również podobne) i wybrałem: Asusa W opisie są błędy - chipset to oczywiście PM45, a ramy są w dwóch kościach po 2GB. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, jakość wykonania porównywałem z Lenovo kolegi i obaj doszliśmy do wniosku, że nie ma większych różnic. Dostępne są też wersje tego modelu z Pentium Dual-Core - kosztują około 200-300zł mniej Edytowane 6 Lutego 2009 przez Dziobak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Sprawdź sobie LG E500-X.APCAY, Laptop ten wyposażony jest w procesor Intel Core 2 Duo T5800, 3 gb pamięci, dysk 320 (tak jak chciałeś) A karta graficzna to ATI Mobility RadeonT HD 2600 (512 MB) No i jeszcze bardzo ciekawy wygląd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Dziobak, mógłbyś napisać ile ten Asus trzyma na baterii podczas przeglądania internetu i podczas oglądania filmu?? Edit: A co myślicie o tym HP?? http://www.allegro.pl/item542390017_hp_pav...hdmi_vista.html Mógłbym go zdobyć za ok 50-100zł taniej niż na tej aukcji, warto?? Edytowane 6 Lutego 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Jeśli nie będzie Ci przeszkadzał relatywnie krótki czas pracy na baterii i to że się moocno grzeje to naprawdę fajny sprzęt. Mam i jestem more than happy, bo mam podstawkę aluminiową i jadę na zasilaczu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Dziobak, mógłbyś napisać ile ten Asus trzyma na baterii podczas przeglądania internetu i podczas oglądania filmu??Przy normalnym korzystaniu - przeglądanie internetu (wifi) + edycja dokumentów (open office) trzyma tak około 2:15. Z wyłączonym wifi jakieś 20minut dłużej. Film w divx 1,5 godzinny obejrzałem i już było bardzo cienko z baterią. Ale oglądany był "przez wifi" z dysku drugiego kompa, normalnie pewnie trochę dłużej wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Właśnie bawie się takim: http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=39477 Warto sie tez zapoznać. NIezłe parametry za niska cenę. Jeszcze go nie polecam ale tylko sygnalizuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...