ABI-FOX Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Witam Szukam drukarki, bądź urządzenia all in one, drukuję dużo tekstu, i zdjęć, także jakość fotek powinna być na dobrym poziomie, drukarka musi być tania w eksploracji, tanie tusze. Przeznaczam na ten cel od 300zł do max 400zł, drukarka nie musi mieć bajerów takich jak kolor. wyświetlacz, czytniki, itp. ale ważne by była tania w eksploracji, i miała dobre wydruki foto :). Drukarki Brother odpadają, bo z opinii na różnych serwisach, denerwuje mnie czyszczenie głowicy i gdy inne tusze się kończą, to czarny nie drukuje. Edytowane 6 Lutego 2009 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Jak ma być stosunkowo niedroga do swoich możliwości, tania w ekspolatacji i dobrej jakości, to polecam to z czego sam korzystam od kilku miesięcy = Canon ip4500, są już nowsze ip4600 ale są sporo droższe w eksploatacji. Na tym canonie wydrukowałem z 70 zdjęć i tuszu jakoś nie ubywa za szybko :) Jakość naprawdę przyzwoita. Generalnie jak chcesz tanio to albo Canon albo Epson. hp mają głowicę zintegrowaną z "tuszami" więc za tusze płacisz więcej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Też zastanawiałem się nad Canonem IP4500, ale nie można go już nigdzie kupić, bo został zastąpiony nowszym modelem IP4600 :/. Teraz jestem w kropce co bym mógł odpowiedniego kupić i być zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 http://www.procopy.sklep.pl/index.php?prod...&prod_id=48 Tu można chyba dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Kupiłem Canona PIXMA IP4500 :) Akurat były 2 ostatnie sztuki w Realu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oscare Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Kupiłem Canona PIXMA IP4500 :) Akurat były 2 ostatnie sztuki w Realu :DJa mam canona mp520 nie wiem jak teraz z Ceną, ale na prawde daje rade, a zamienniki są po 3-4żł (na około 400-500stron) Jeśli chodzi o czarny tusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 No i rewelacja, będziesz kolego ABI-FOX zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Jeszcze mam takiej jedno pytanko, jakie stosować zamienniki, by były dobre i nie uszkodziły drukarki ? Edit: Czytałem opinie z ceneo, że ta drukarka ma limit wydruku 3000-5000 stron i potem się blokuje i nie drukuje, czy to prawda ? Edytowane 8 Lutego 2009 przez ABI-FOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Dziś robiąc zakupy w Gdańskim Madrycie leżały ip 4500 za 299... tak się zastanawiam. Potrzebuje nowej drukarki do domu. Nie wiem już co kupować tyle tego jest w ofercie... Jakieś sugestie? Drukarka w miarę tania w eksploatacji + jakość wydruku. Czego najlepiej szukać? Czytałem opinie z ceneo, że ta drukarka ma limit wydruku 3000-5000 stron i potem się blokuje i nie drukuje, czy to prawda ?Też widziałem tą opinię. Jeśli to prawda to duży wał. EDIT: Padło na HP Officejet Pro K5400dn. Dorwałem ją w promocji za...249 zyli!! :-D :-D Edytowane 17 Lutego 2009 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Czytałem opinie z ceneo, że ta drukarka ma limit wydruku 3000-5000 stron i potem się blokuje i nie drukuje, czy to prawda ? Niestety chłopaki nie jest to wał.... Głowica ma eeprom który zablokuje mozliwosc wydruku.... Albo bedzie komunikat : Nierozpoznano głowicy albo nieprawidłowa głowica.... Lub tez komunikaty byłyskowe diod led... i ktos tu mowił ze HP jest drogie po kupuje sie głowice wraz z tuszem..... Miałem S450 canona to wiem jak wyglada taka blokada... nowa głowica była drozsza od drukarki... EDIT: Padło na HP Officejet Pro K5400dn. Dorwałem ją w promocji za...249 zyli!! Fajna drukarka .. Glowice 88 powinny wytrzymac 10K stron .. powniej koszt nowej czarno zołtej to około 208zł a cyjan magneta tyle samo .... wiec 420zyli na 2 głowice to tez tanio nie wychodzi..... Edytowane 21 Lutego 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Glowice 88 powinny wytrzymac 10K stron .. powniej koszt nowej czarno zołtej to około 208zł a cyjan magneta tyle samo .... wiec 420zyli na 2 głowice to tez tanio nie wychodzi..... Skąd przypuszczenie wg Ciebie, że głowica wytrzymuje 10k stron? HP deklaruje o ponad 7k A4 na miesiąc więc głowiczki powinne wytrzymać te kilka miechów jeśli mamy drukować w takich obłędnych ilościach...w takiej sytuacji wymiana tuszy(zwykłe i XL) to inna bajka ale głowic? Fakt, głowice tanie nie są... ale są chyba dostosowane do kombajna drukowania jakim jest seria k5400. Edytowane 26 Lutego 2009 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks85 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 HP są najlepsze - znajomy w zeszłym miesiącu kupił w Vobisie urządzenie wielofunkcyjne za jakieś 3 stówki - a jaki zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...