morenojr Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Gigabyte EP43-DS3L czy MSI P35 NEO-F która z tych kart bedzie lepszym (także przyszłosciowym) wyborem i dlaczego , co przemawia za Gigabyta a co za MSI pod taki zestaw: Procesor: Intel Pentium E5200 2.50 GHz BOX Płyta główna: ??? Pamięci: DDR2 2048MB 800MHz Patriot CL4( Dual) Dysk twardy: Samsung 320 GB, Spin Point F1 Karta graficzna: GF 9800GT Palit Obudowa: CoolerMaster Elite 331 Black Zasilacz:Pentagram 430W Czy moze wziąśc całkiej coś innego czekam na madre opinie. Wiem ze jest przylejony temat odnośnie mobo , ale tam nie ma msi p35 Edytowane 6 Lutego 2009 przez morenojr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zestaw już kupiłeś? Ramy bym zmienił na 2x2GB lub 2GB w jednej kości, kartę graficzną na HIS HD4830, a płyta główna : Asus P5QL Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morenojr Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Zestaw kupuje w przyszłym tygodniu (w gralu) co do kosci ramu to pierwsze slysze zeby kupić w jednej kosci!!! . Czemu akurat ta płyta bedzie odpiwednia wg ciebie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Kupowanie teraz ramu w kościach 1GB nie jest opłacalne. Jak 2GB, to tylko w jednej kości, by później móc dołożyć kolejne 2GB. Dual ma sens od 2x2GB, a tak naprawdę różnica jest niewidoczna. Proponuję : E5300 (tylko 10zł drożej, niż E5200) Asus P5QL Pro (lepsza od Gigabyte EP43-DS3L - po prostu) GoodRam 2GB 800MHZ (w jednej kości) WD 320GB AVJS (ze względu na 2-talerzowe wersje F1 - są one gorsze, a można je niestey dostać) HIS HD4830 ICEQ4 (jak za drogo, to można 40zł tańszego HIS HD4830 bez ICEQ4) Tacens Prior Pentagram 460W (mocniejsza 12V od 430W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Pentagram 460W (mocniejsza 12V od 430W) nie linkuj zasilacza, którego nie ma i najprawdopodobniej już nie będzie w sklepach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Dostępność: chwilowo brak Na pewno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Raczej napewno bo Pentagram przedstawił nową serię zasilaczy, zresztą jak dobrze kojarzę był o tym news na PPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) Po uwzględnieniu zmian przez Miguela zestaw będzie dobry, tylko zasilacz zmieniłbym np na Amacroxa AX450 albo Chiefteca jakiegoś ;] Edytowane 6 Lutego 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morenojr Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 nawet 350W od CHiefteca starczy ? na moje to chyba bedzie mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Miguel707 Twój zestaw jest bardzo ok, ale: koledzy mają rację - Pentagram 430/460 już się nie da kupić w większych sklepach internetowych. Kolego Fredek mam tego amacroxa i z tego co mówi się na tym i na innych forach wynika, że: Amacrox 450 to to samo co mc-400 (z innym wentylatorem), z kolei mc-400 to to samo co mc-350 (za inną cenę i z inną naklejką). Wniosek z tego taki: brać mc-350 Druga uwaga - obudowa, CM 331 będzie lepsza, warto dopłacić parę zaoszczędzonych (na zasilaczu?) złotych Aha - co do płyty - na Twoim miejscu na pewno nie kupowałbym MSI P35 Neo-f bo to mimo iż płyta dobra to już dość stara (chipset, mostek południowy etc.). Brałbym Asusa P5QL PRO, który jest minimalnie lepszy (albo taki sam) jak EP43-DS3L Gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Dostępność: chwilowo brak Na pewno? Dzwoniłem kilka dni temu do esc.pl i nie ma ich już od miesiąca (Pentagram 460W Silent Force PSF-460-P12S), nie ma planowego terminu dostawy i raczej ich już nie będzie. Zresztą w innych sklepach są one również niedostępne. Zamiast niego można wziąć OCZ StealthXStream 500W SLI rev.2 za 230 zł Edytowane 8 Lutego 2009 przez Bo$s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Ja ze swoim Gigabytem EP43-S3L nie mam żadnych problemów, nie grzeje się ani nic, ze swojej strony polecam. Nie wiem jeszcze jak z o/c ale to przyszłość. Obie płyty myślę, że nie są drogie, ale ja byłem pozytywnie zaskoczony tym co w Gigabycie dostałem w pudełku min kabelek Sata z końcówką pod kątem 90 stopni, taśmy porządne a nie pachnące Chinami i odpowiedni manual. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morenojr Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 A jak z dzwiękiem z tej płyty? Moze być czy jest katastrofa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Rodzina P5Q ma naprawdę dobrą integrę dźwiękową. Giguś ma chyba Realteka 889, który także zły nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Rodzina P5Q ma naprawdę dobrą integrę dźwiękową. Giguś ma chyba Realteka 889, który także zły nie jest.Tak na prawdę kodeki z Gigabyte 889 i z Asusa 1200 są bardzo podobne. Asus jest minimalnie lepszy ale za to są z nim problemy bodajże pod Vista 64 więc i być może będą pod Win7 64. Mimo wszystko to dwie najlepsze zintegrowane dźwiękówki i jeżeli chcesz coś lepszego dokup sobie kartę i to nie byle jaką. Edytowane 11 Lutego 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morenojr Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Chyba sie mały błąd wkradł Gigabyte ma Realtek ALC888 codec , a nie 889. A i mam rozumiec ze obie te płyty zarówno Gigabyte i Asus P5QL maja podbną jakość. Czyli niewązne ktora wybiore bede zadowolony? I w przyszłosci bede mogł zmienić procesor na Quada np? Edytowane 11 Lutego 2009 przez morenojr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimex88 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Witam, podłącze się pod temat. Brać GA-EP43-S3L za 280 czy warto dawać prawie 100 zl więcej za ASUSA P5QL pro ? trochę duża różnica cenowa, więc chciałbym się dowiedzieć czy warto dopłacać aż tyle ? no i jak z O/C na tym gigabytecie ? Edytowane 11 Lutego 2009 przez dimex88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morenojr Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Kolego dimex88 widze ze masz taki sam dylemat jak ja. Jak widzisz tu cieżko bedzie o jakąkolwiek poradę. Ja juz troche dluzej czekam na pomoc w tej kwesti i niestety nie jestem jeszcze w stanie sie zdecydować. Fajnie by było gdyby ktoś okresił plusy i minusy tych trzech płyt: Asus: http://www.gral.pl/preview/Asus/Asus_P5QL_...X_Core2_86.html 354zł Gigabyte: http://www.gral.pl/preview/Gigabyte/Gigaby...X_Core2_07.html 313zł MSI: http://www.gral.pl/preview/MSI/MSI_P35_NEO...X_Core2_47.html 298zł Płyta od MSI ma czipset oparty na p35 , z tego co czytałem to ejst on nowszym rozwiązeniem i moze warto by było na niego postawić w tym porównaniu? No nic czekam na rady ludzi bardziej doswiadczonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...