Darnok666 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam wszystkich forumowiczow. Jestem posiadaczem routera Linksys WRT54GC i dzisiaj w grupach roboczych pokazala mi sie obca grupa WORKSGROUP w ktorej jest obcy komputer. Moja grupa nazywa sie po prostu GRUPA w ktorej sa 2 moje komputery. Co to moze byc i skad sie to wzielo prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 A moze ktos 'obcy' sie poprostu podlaczyl przez wifi? masz jakos zabezpieczona ta siec czy stoi otworem dla kazdego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok666 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Jestem zupelnym laikiem w tych sprawach wrecz prosze o wyrozumialosc. Jak ja zabezpieczyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 powiedz jeszcze jak podlaczasz Twoje komputery - kablami czy bezprzewodowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok666 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Komputery sa podlaczone klablami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) w ustawieniach routera wyłącz wifi i po problemie, nikt na lewo się nie podłączy (a sieci wifi i tak nie uzywasz więc możesz ją smiało wyłączyć) Edytowane 6 Lutego 2009 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) zabezpieczeniem nie do przejscia bedzie wylaczenie wifi (jesli oczywiscie nie korzystasz bezprzewodowo) edit: romek-o byl szybszy :D uprzedzajac nastepne pytanie ;) aby wylaczyc musisz sie zalogowac do panelu kontrolnego (czy jak to sie fachowo nazywa)... najczesciej wystarczy wpisac w przegladarce adres 192.168.1.1 i pojawia sie wtedy okienko do wpisania loginu i nazwy uzytkownika... wpisujesz nazwe admin i haslo admin i powinno przejsc o ile wczesniej nie zmieniles (jak nie to sprobuj samo haslo bez loginu)... Dalej to juz tylko mniejwiecej moge powiedziec bo mam tp-linka:/ u mnie wyglada to tak - sprobuj znalezc cos podobnego i ustawic na disabled lub deactivated Edytowane 6 Lutego 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 (edytowane) uprzedzając jeszcze następne pytanie, zaloguj się na router (192.168.1.1) wejdz w zakładke Wireless , potem "Basic Wirelesss settings" i w opcji "Wireless Network Mode:" wybierz disabled, zapisz zmiany i w tym momencie wyłączyłes wifi i już nie będziesz miał niechcianej grupy toboczej a twój sąsiad przestanie korzystać z darmowego internetu screen z wyżej wymienionymi opcjami Edytowane 6 Lutego 2009 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok666 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Niestety nie ma u mnie opcji 'Disabled' w 'Mode network settings' jest tylko 'B-Only' i 'G-Only'. Ale w opcjach 'Wireless MAC Filter' wlaczylem 'Access Restrictions' i odchaczylem 'Permit PCs listed below to access the wireless access' nie podajac zadnych adresow MAC. Czy to poskutkuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...