Skocz do zawartości
ziarko

Słuchawki Do Karty Dźwiękowej Audigy 2

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie wynalazłem jeszcze takie słuchawki Technics RP-F880 za 40zł, co o nich sądzicie? Czy może te Technics RP-F290 lepsze są?

edit: jeszcze wynalazłem słuchawki AKG K512

Edytowane przez ziarko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RP880 są półotwarte i mają inną budowę pałąka. Już na wygląd CI powiem że będa super wygodne, ale nie będą aż tak dobrze tłumić jak F290. O brzmieniu niestety nie wiem nic.

O AKG to poczytaj w podpiętym temacie o słuchawkach. Chyba ostatnio ktoś je tam komentował (ostatnie pare stron)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ainaruth, myślisz że powininiem zaryzykować z tymi Technicsami RP-F880 czy kupić UR-40? Te F880 to jest niby wyższy model od tych F290 a mówiłeś że technicsy lepiej oddają przesteń niż te Koss-y. Więc teorytycznie te F880 powinny być lepsze od F290 prawda? Czy to jest już model bardziej dj-owski i sie nie nadadzą pod cs-a? Podpowiedz mi bo mam sieczke w głowie a musze kupić jakieś słuchawki bo na głosnikach sie nie da grać :/ Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie mówiłem ogólnie o firmie tylko o konkretnym modelu. Moje technicsy są zamknięte. 880 są półotwarte, więc konstrukcją i może dźwiękiem (znaczy przestrzenią) bliżej im do UR40.

Spróbuj upolować te:

http://allegro.pl/item549374732_sluchawki_...aka_okazja.html

Jeśli Ci się nie spodobają to odsprzedasz bez strat.

A w ogóle spróbowałeś jak się gra w CAL??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed zakupem jeszcze się upewnie, Koss KSC75 / Koss UR-40 / Technics RP-290 / AKG K 512 / Philiphs SHP2700

Które z tych pięciu bedzię miało najlepszą przestrzeń, zdaniem ainaruth to bedą RP-290.

Ktoś ma jakieś inne zdanie? Dzięki za pomoc

Edytowane przez ziarko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi