Skocz do zawartości
morenojr

Samsung 320 Gb Spin Point F1 Czy Wd 3200aaks Caviar Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem i to i to...

F1 Wiekszy szum pracujacych talerzy i bardziej słyszalna głowca wieksze wibracje. Ciut szybszy od WD320AAKS. Charakterystyczne gwizdniecie przy starcie dysku. Nie wspołpracuje z starszymi płytami głownymi bez modyfikacji wewnetrzego softu.. ( sata 150 )

WD cichy wrecz niesłyszalny...

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F1 sie pozbyłem jak nie chciała pracowac w trybie SATA 150 oraz jej głośnosc była naprawde niezadowalajaca ( zwłaszcza wibracje )

F1 równiez dotyka bład smart B8 ( nieznany atrybut ) i płyty głowne wyja ze dysk jest do wymiany choc nic mu nie jest...

PS kupujac WD cena wyzsza była o 18zł .... ale dla 18zł wole miec spokoj...

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli starsza płyta na SATA 150 to rzeczywiście mogą być problemy z F1 - miałem GA-K8NS (chipset nforce 3 250gb+roszada Biosami) i mimo ,że udało się zainstalować system ,komputer potrafił się za 3 czy 5 razem już nie uruchomić(podejmowałem kilka prób).W końcu ściągnąłem najnowszy program do upgrade Biosów ze strony Gigabyte i w ten sposób uwaliłem płytę-za szybko chyba chciał zfleszować Bios-mimo że program dedykowany. Po kilku dniach na nowo ją uzdrowiłem ,ale w między czasie dokonałem zakupu innej na P35(sata 300) i na tej nie ma jakichkolwiek problemów. Na starej płycie miałem dwa Maxtory PATA 160GB w Raid 0 i nie byłem zadowolony - nie chodziło toto jak powinno.Teraz jest o wiele lepiej z jednym F1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi