morenojr Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Jak w temacie który dysk Samsung 320 GB Spin Point F1 czy WD 3200AAKS Caviar Blue jest wydajniejszy, cichszy i mniej sie przegrzewa. Możecie to tłuamczyć na chłoplsi rozum. Samsung kosztuje 189zł WD kosztuje 208zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Miałem i to i to... F1 Wiekszy szum pracujacych talerzy i bardziej słyszalna głowca wieksze wibracje. Ciut szybszy od WD320AAKS. Charakterystyczne gwizdniecie przy starcie dysku. Nie wspołpracuje z starszymi płytami głownymi bez modyfikacji wewnetrzego softu.. ( sata 150 ) WD cichy wrecz niesłyszalny... Edytowane 7 Lutego 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morenojr Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Widze ze jestes posiadaczem WD , czyli mam rozumiec ze mając obydwa dyski , poleciłnbys WB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) F1 sie pozbyłem jak nie chciała pracowac w trybie SATA 150 oraz jej głośnosc była naprawde niezadowalajaca ( zwłaszcza wibracje ) F1 równiez dotyka bład smart B8 ( nieznany atrybut ) i płyty głowne wyja ze dysk jest do wymiany choc nic mu nie jest... PS kupujac WD cena wyzsza była o 18zł .... ale dla 18zł wole miec spokoj... Edytowane 8 Lutego 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Jeżeli starsza płyta na SATA 150 to rzeczywiście mogą być problemy z F1 - miałem GA-K8NS (chipset nforce 3 250gb+roszada Biosami) i mimo ,że udało się zainstalować system ,komputer potrafił się za 3 czy 5 razem już nie uruchomić(podejmowałem kilka prób).W końcu ściągnąłem najnowszy program do upgrade Biosów ze strony Gigabyte i w ten sposób uwaliłem płytę-za szybko chyba chciał zfleszować Bios-mimo że program dedykowany. Po kilku dniach na nowo ją uzdrowiłem ,ale w między czasie dokonałem zakupu innej na P35(sata 300) i na tej nie ma jakichkolwiek problemów. Na starej płycie miałem dwa Maxtory PATA 160GB w Raid 0 i nie byłem zadowolony - nie chodziło toto jak powinno.Teraz jest o wiele lepiej z jednym F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...