Skocz do zawartości
pablo29

Zrzucanie Pamieci Fizycznej Jak ściągam Bitcometem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam poważny problem komp zrzuca mi pamięć fizyczną!!! pojawia się niebieska strona i błąd 0X000000DX(0X000000O8 0X00000002 0X00000000 0XAFD156F7) na początku pojawiało ni się to rzadko później często wszystko się dzieje jak włącze program do ściągania plików bitcomet (1.09). Myślałem że może ma wadliwą ersje ale tez problem pojawiał sie wyczyściłem kompa dokładnie proc nie grzeje się grafa tylko ciepła dyski też tylko ciepłe wgrałem nowego xp(orginał) nie pomaga nic z forum jedynie tu rozwiązywane są problemy więc proszę barszo o pomoc.

parametry:proc amd athlon64x2 dual code procesor 4600+ 2.41 ghz 2.00 gb ram geforce 8800 gts-xfxa twardy 3x250 płyta asus crosshair motherboard user guide

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalowałem 1.04 i 1.07 to samo

nie znam sie dobrze ale na tej stronie pojaia się to DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_SEQUAL

RESZTA STRONY PENIE STANDARDOWA

NA DOLE NVTcp.sys-Address B00956F7 base at B0082000 DateStamp 4421c065

mam router nie jest on podłączony przez usb.

mam dwa compy drugi działa bez zarzutów.

działo mi się to kiedyś ale nie wiem jak sposób się to naprawilo!!!!!!!! Musiałem wyczyścić go wgrałem nowego xp i problem powrócił

zasilacz mam 650W

aaaaaaaa

w bitcomecie na dole sa takie kropki zalogowany,podłączony i tu mam zablokowany pisze tam żeby sprawdzic konfiguracje NAT routera

nie podkręcałem compa itp rzeczy nie robiłem

Edytowane przez pablo29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, podłacześ się do tematu,

mam ten sam broblem z kompem, uzywalem do sciagania plikow torrent programu bitcomet ale zmienilem go na utorrent i podczas dzialania tych programow strasznie zaczelo mi rwac kompa, mulil sie bardzo i po 10 sek nastepowal zrzut pamieci fizycznej. Myslalem ze to system mi padl wiec przeinstalowale windowsa ale niestety ten problem nadal wystepuje i nie mam pojecia w czym tkwi problem, czy to moze cos mi sie z prockiem dzieje lub z plytu czy tez ramami,a i zauwazylem ze to rwanie kompa juz wystepuje podczas instalacji programow

moje parametry sprzetu:

Typ procesora DualCore Intel Pentium D 805, 2678 MHz (20 x 134)

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2

Typ procesora DualCore Intel Pentium D 805, 2678 MHz (20 x 134)

Nazwa płyty głównej Asus P5LD2 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Pamięć fizyczna 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Typ BIOS'u AMI (08/09/06)

Karta wideo NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB)

Dysk fizyczny SAMSUNG SP2004C (200 GB, 7200 RPM, SATA-II)

proszę o jaką porade,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, sam nie wiem co to powoduje, ale ja miałem identyczny problem z Azureusem - po jakimś czasie BSOD i reset. Vista rozpoznawała problem jako bios nieobsługujący CPU, ale nawet po aktualizacji do najnowszego niewiele się zmieniło.

Myślałem początkowo, że przekręcony proc (3.60GHz na def. Vcore) ale po przywróceniu domyślnych ustawień to samo :mur:

Przedwczoraj wpadłem na przeinstalowanie Javy i po tym zabiegu do dzisiaj spokój, zobaczymy co dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przez 5 dni chodził bez zarzutu - wczoraj znowu reset. Vista wywala taki raport:

Produkt: Windows

Problem: Nastąpiło nieoczekiwane zamknięcie.

Data: 2009-02-14 21:19

Sygnatura problemu

Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen

Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.768.3

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Pliki pomagające opisać problem (niektóre pliki mogą być już niedostępne)

Mini021409-01.dmp

sysdata.xml

Version.txt

Dodatkowe informacje o problemie

BCCode: d1

BCP1: 00000000

BCP2: 00000002

BCP3: 00000000

BCP4: 8ABC88C4

OS Version: 6_0_6001

Service Pack: 1_0

Product: 768_1

Informacje o serwerze: c776b766-3f60-41be-97d1-602337af11f2

Jakiekolwiek pomysły co z tym dalej zrobić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi