qtek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich userow Na gwiazdke zlozylem siostrom kompa, na podstawie starych czesci czyli duron 800 plyta ecs k7vza 513 ramku pc 133 itd jak sadze komputer do internetu itp w zupelnosci wystarczy i mam problem w jaki sposob polaczyc modemi neti moj komp z podpisu i moich siotr w siec i udostepnic internet, chodzi mi oto aby zrobic to jak najtanszym kosztem. Czesci jakie posiadam do karty sieciowe jedna wolna i 2 zintegrowane, ap wifi na plycie, oraz karte wifi na pci Myslalem o sieci na kablu i serwer w postaci moje komputera tylko, ze pokoje nasze sa po przeciwnych stronach domu czyli kabla poszlo by hmmm okolo 20-30 m jesli go rozprowadze i druga sprawa to zawsze bedzie chodzil moj komputer czyli koszty pradu :( Moze jakis inny sposob zaproponujecie oraz co nalezalo by kupic . ps. myslalem na ruterem wifi tylko czy mozna przezniego manipulowac predkosciami przekazu transmisji na kompy ? w sensie ja 80% lacze a reszte dalej itd i czy trudno jest zabezpieczyc owa siec przed ludzmi innymi ktorzy beda chcieli sie nielegalnie podpiac z gory dziekuje odpowiedzie i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Ale czemu lenistwo nie pozwolilo Tobie przejrzec tematu o kupnie routera? ;) Masz racje, dzielenie neta na kompie jest srednio dobrym rozwiazaniem... Jesli kwota ok 100 zł bedzie do zaakceptowania to zakup moze d linka o ktorym mowa w temacie wyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...