Skocz do zawartości
deeejot

Potrzebuje na smierc instrukcje obslugi

Rekomendowane odpowiedzi

do otwarzacze stacjonarnego DVD "elta 8897 CS" a dokladnie jak podlaczyc glosniki ? jesli ktos ma taki sprzet niech sie odezwie do mnie

Moj problem polega na tym ze nie wiem czy obrze podlaczam glosniki bo na niektorych jest cieszej a na niektorych glosniej a gl basowy wogole nie gra ! :( co robie zle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po podlaczeniu looknij w menu

u starszych stoi stacjonarny philips....moge ci zeskanowac instrukcje......

A PRZYPADKIEM, NEI EJST TAK, ZE KABEL OD JEDNEJ KOLUMNY MASZ DLUZSZY, NIZ W INNEJ???

BO WTEDY ROZNE GLOSNOSCI TO NORMALKA!

JAKEI TO KOLUMNY?

SUBWOOFER AKTYWNY??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica kilku metrów na kablu nie daje słyszalnej różnicy w głośności, chyba że kable masz przedwojenne jakieś albo plastikowe produkcji Elty.

a co do głośniej/ciszej to tylne głośniki na radiu nie grają w cale a przy dźwięku przestrzennym tył zawsze gra ciszej.

u mnie w ONKYO ustawia się każdy głośnik osobno a woofer wykrywany jest automatycznie. jeśli jest wykryty to odcina najniższe tony z głośników przednich i przerzuca je na woofer.

spróbuj skonfigurować sprzęt, może w opcjach trzeba włączyć woofer bo sam nie wykrywa (elta to nie onkyo i nigdy nie będzie :) ). instrukcji możesz też poszukać w necie na stronie Elty (jeśli się "firma" dorobiła strony i cokolwiek na niej zamieszczają).

pozdrawiam i życzę powodzenie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...