Skocz do zawartości
siemien16

Dziwny Błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam ostatnio bardzo dziwny błąd z moją kartą, a być może to wina komputera sam nie wiem.

Mam athlona 64 3500+ 2.0, 1gb ramu (400 mhz ddr, kupiłem dwa dni temu) oraz radeon 9800 pro 128/256 bit 300/250 mhz oraz zasilacz 400W. Nigdy tak nie miałem jak teraz. Dwa dni temu w dniu zakupu ramu zrobiłem format Windowsa. Gram w World of Warcraft dla przykładu i po 5 min, nagle się coś zawiesza i grafika jest jak gdyby bez sterowników, tnie się strona internetowa gdy ją przesuwam. I tak mam ze wszystkim. Nigdy tak nie miałem ;/ Co to może być? Świeżo zainstalowany Windows. Próbowałem już wszystkich sterowników, które były na tym forum wymienione jako najlepsze dla tej karty graficznej i nic to nie daje ;/ Proszę o pomoc, ponieważ nie mogę w nic zagrać normalnie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzona czy przegrzewająca się grafika bardzo często zamiast artefaktów po prostu "wyrzuca" sterownik, co skutkuje zmianą rozdzielczości i palety kolorów. Bardzo popularny problem w notebookach. Inna rzecz, że może być problem z grą. Jeśli dwa dni temu coś kupiłeś i od tamte pory występuje problem to spróbuj sprawdzić jeszcze raz sprzęt bez tego podzespołu. Wystarczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można było zamiast : gry, grać, gram, grałem, chcę grać , pomyśleć na przykład nad ochłodzić, odkurzyć, wytrzeć ..... ? Albo zastanowić się trochę nad tym, żeby poznać posiadany przez siebie sprzęt ? jak się nie da grać to trzeba zacząć czytać książki albo prasę ..... mniej odmóżdżające i bardziej rozwija ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty też poczytaj bo nic nie jest uszkodzone ;) Ram który kupiłem działa jako CL3 pod 200 mhz, a tryb ustawiania był auto i na 200 mhz ustawiało jako 2.5. Przestawiłem najpierw na 166 mhz i 2.5, działało wszystko dobrze ale trochę fps spadał, więc ustawiłem CL3 na 200 mhz i teraz działa wszystko cacy :)

W kompie nie ma co chłodzić jak procek podczas stresu ma 34-40 stopni i tak samo reszta, odkurzać nie trzeba bo co tydzień czyszczę wszystkie części z kurzu ;) Nie ma tylko grać, gram itp. itd.

Edytowane przez siemien16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi