macieknh Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Tak jak w temacie może ktoś coś polecić ? Cena to może być nawet do 1500zł i tonery mogą być zamienniki w miarę przyzwoitej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oscare Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Tak jak w temacie może ktoś coś polecić ? Cena to może być nawet do 1500zł i tonery mogą być zamienniki w miarę przyzwoitej cenie.W tej cenie, Konica Minolta Magicolor 1690MF jeśli ma być color. Ale druk w kolorze to chyba 5stron na minute. :) OKI C3520 MFP jest droższe o 700zł ale na pewno lepiej wygląda w totalnym rozrachunku jakości/cena:) Napisz może czego jeszcze oczekujesz, bo w 1500zł raczej będą to urządzenia nie najlepsze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknh Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) W tej cenie, Konica Minolta Magicolor 1690MF jeśli ma być color. Ale druk w kolorze to chyba 5stron na minute. :) OKI C3520 MFP jest droższe o 700zł ale na pewno lepiej wygląda w totalnym rozrachunku jakości/cena:) Napisz może czego jeszcze oczekujesz, bo w 1500zł raczej będą to urządzenia nie najlepsze. :) Słyszałem jeszcze opinie, że nie warto kupować urządzenia wielofunkcyjnego bo że podczas skanowania drukarka musi także się nagrzać itd itp. Więc się zastanawiam czy nie kupić drukarki laserowej kolorowej i osobno skaner. Drukarka i skaner do stosowania w domu. Ale dalej obie rzeczy by musiały się zmieścić w 1500zł. Co jeszcze oczekuje - duplex - tusze w przyzwoitej cenie albo zamienniki - jakość wydruku tak jak to sie potrzebuje do domu/ szkoły. Trochę ciężko teraz znaleźć test drukarek laserowych kolorowych, ale wpadła mi w oko taka drukarka Epson AcuLaser C900. Co o tym myślisz ? Edytowane 8 Lutego 2009 przez macieknh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oscare Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Słyszałem jeszcze opinie, że nie warto kupować urządzenia wielofunkcyjnego bo że podczas skanowania drukarka musi także się nagrzać itd itp. Więc się zastanawiam czy nie kupić drukarki laserowej kolorowej i osobno skaner. Drukarka i skaner do stosowania w domu. Ale dalej obie rzeczy by musiały się zmieścić w 1500zł. Co jeszcze oczekuje - duplex - tusze w przyzwoitej cenie albo zamienniki - jakość wydruku tak jak to sie potrzebuje do domu/ szkoły. Trochę ciężko teraz znaleźć test drukarek laserowych kolorowych, ale wpadła mi w oko taka drukarka Epson AcuLaser C900. Co o tym myślisz ? Jak dla mnie 4strony w kolorze na min to raczej nie rewelacyjny widok, nagrzewanie skanera zależy od tego jaki ten skaner został w drukarce zainstalowany. Ja miałem do testów jakiś czas temu taki kombajn tylko mono, 24 sec nagrzewanie do pierwszej kopi, a potem leciał jak strzała. :)Więc nie ma co się sugerować, ja osobiście cenie miejsce, zastosowanie urzadzenia wielofunkcyjnego daje Ci wszystko w jednym miejscu. Jeśli masz sporo miejsca i to urządzenie jest do użytku domowego, lub jakiś nie poligraficznych zastosowań, to nie ma sensu kupować skanera osobno i drukarki osobno. :) Ps: o tym epsonie coś takiego znalazłem. http://twojepc.pl/artykuly.php?id=epson_aculaser_c900 Edytowane 8 Lutego 2009 przez Oscare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...