Krzyziu Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Witam, posiadam zintegrowany kodek ALC888, gra na Creativach I-Trique 2200 (teraz rzadziej bo nie podoba mi się jak grają) oraz słuchawki HD202. W foobarze mam ASIO uniwersalne i resampler SRC. Jeśli chodzi o stereo, to na słuchawkach gra to naprawdę porządnie, miałem też SB Live 0100 i sprzedałem, bo nie odczuwałem jakiejś wielkiej różnicy. W grach jest ok, np w COD słychać który dźwięk pochodzi z prawej czy lewej strony. Ale.. Brakuje mi odrobiny basu... Niby jeśli chodzi o tony niskie te słuchawki są ok, ale jednak nie... Większość słucham jakiegoś vocal trance czy ambient, ale czasem przy jakimś szybszym secie brakuje mi hmm głebi? tak jakby ten bas był niewystarczający. Szczególnie odczuwam to w grach typu Need For Speed, gdzie ryk silników przy vol. na maxa powinien pobudzać wydzielanie adrenaliny ;) a jest hmm normalnie.. W foobarze pozmieniałem EQ, jest odrobinę lepiej. Co zmienić? Warto kodek wymienić na jakieś AUDIGY czy Live 24bit? odczuję zmianę w odsłuchu? Słuchawki wymieniać? Dobrze gdyby miały regulację głośności, bo niewygodne jest wychodzenie do pulpitu czy menu i zmiana vol, Głośniki myślałem zmienić na jakieś 2.1... Edytowane 8 Lutego 2009 przez Krzyziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Z tego co czytalem, sam nie mialem okazji sluchac, bass jest mocna strona hd202. Niektorzy nawet uwazaja ze sa 'przebasione' wiec winy bym w integrze szukal ^_^ Sam tez slucham ambientu/psybientu glownie na Xonarze+SHP8900/SOLO7C i jestem zadowolony, mysle ze takie glosniki to lepszy wybor niz 'jakis' 2.1 jesli chodzi o muzyke. Roznice powinienes czuc miedzy np. audigy 2zs (dosc tania warta polecenia) a integra. A to ze w COD slychac czy dzwiek podchodzi z prawej czy lewej... przeciez to standard chyba mono masz :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyziu Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Wystarczy SB0400 (Audigy 2 value) czy lepiej dopłacić 2x tyle do ZS Gold (SB0350)? Słuchawki jeśli się nie sprawdzą zmienię na jakieś inne, a głośniki Geniusy 3000A lub jakieś 2.1 (jeszcze przemyślę czy będę grał na słuchawkach tylko czy czasem głośniki). Dobrze jednak byłoby mieć regulację głośności na słuchawkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...