david11 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Witam, od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem nowej bety windowsa 7. Wszystko mi się podoba oprócz problemu wymienionego w nazwie tematu... Ściągałem już przeróżne sterowniki, KX do SB i chyba ze 3 wersje do Realteca. Moim głównym systemem jest XP więc nie specjalnie mi zależy żeby Live działał bo różnica pomiędzy nim a integrą na płycie MSI p45 NEO 2 FR jest nie wielka (ale słyszalna). Chce po prostu by był dźwięk. Pobrałem sterowniki do SB tym "Windows Update" ale głośniki tak trzeszczały przy odtwarzaniu muzyki że aż odskoczyłem na krześle :blink: . Próbowałem zainstalować KX to oczywiście wszystko się uruchamia oprócz mixera KX przez co dźwięku i tak nie ma :lol2: . I jeszcze takie pytanie.. Mam 32bitową wersje 7'emki (długo się zastanawiałem czy nie brać 64bit ale różnica podobno żadna), lepiej ściągać stery pisane pod Viste czy pod XP?? Przepraszam że założyłem nowy temat zamiast kontynuować oficjalny, ale zależy mi na czasie.. Mam nadzieję że nie będzie to przeszkadzać (a jeśli tak to po rozwiązaniu problemu temat można usunąć :) ). Edit: Udało się zainstalować Live'a ale dźwięk za przeproszeniem pierdzi a nie gra.. Po przestawieniu na 4 kanały jest sporo lepiej ale nadal gra jak integra sprzed 20lat .. EDIT2: Udało się zainstalować Realteca poprzez ściągniecie sterowników przeznaczonych do Visty i wystarczyło uruchomić w trybie zgodnosći z Viśtą (ale ze mnie głupek, że od razu na to nie wpadłem :D ). Wszystko działa, nic nie trzeszczy. Mam wrażenie że gra lepiej niż na XP :D. Edytowane 8 Lutego 2009 przez david11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...