Misyo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam Musze zianstalować XP od nowa na laptopie. Kiedyś miałem na płytce orginał to nie było problemu. Płytka poszła do śmieci i muszę ratować się standardową instalką. Niestety mój FS Amilo Pro 2085 wymaga zainstalowania kontrolera. Wlazłem na stronę i ściągnąłem Mobile Intel 915GM Express Chipset - sterowniki. Z tego co rozumiem to one sa niezbędne do rozpoznania kontrolera? Rozpakowałem zgodnie z instrukcją z przypiętego. Ale nie ma tam plików .inf tylko .cat i jest ich od groma. po pierwsze nie wiem który powinienem wybrać... Pomóżcie proszę bo nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jeszcze jedno.. czy idzie wrzucić instalke windy na pen driva? Szkoda mi płytek co chwile tracić a już 3 zmarnowałem i wciąż nie poszła mi instalka... wciąż nie widzie ŻADNEGO DYSKU W KOMPIE>.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Słyszałes o płytach RW? A co do sterowników intela to potrzebujesz wersji na FDD a nie te normalnie instalowane w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Heh tu nie chodzi o RW tylko o to, że była niedziela i trzeba było daleko tyłek ruszać do sklepu. Co mam zrobić jak nie mam fdd do lapsa? I czy nie idzie dograć/zmienić instalki jakoś albo ewentualnie z usb pojechać? A może mam wykręcić lapsa i jakoś spreparować instalkę i na hdd wrzucić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 zaktualizuj bios, powinna pokazać się opcja przestawienia trybu pracy dysku twardego w tryb Ide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...