Wosiu Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Hmmm po prostu chciałem miec juz 100 postów :P (zobaczice od kiedy jestem na forum a ile mam postow :/ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Hmmm po prostu chciałem miec juz 100 postów :p (zobaczice od kiedy jestem na forum a ile mam postow :/ )Trzymajcie mnie bo kiedys wywale ten licznik w pizduuuuuu [Wasz "ukochany" administrator po spozyciu] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Hmmm po prostu chciałem miec juz 100 postów :P (zobaczice od kiedy jestem na forum a ile mam postow :/ ) no ja poprostu takich ludzi nie rozumiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 No a my tu gadu gadu a nV zapowiada nForce3 pod A64 oczywiście. A tak na uboczu dystkusji. Widziałem w sieci (nie pamiętam który serwis) porównanie A MP, A 64, Xeon HT i PIVHT do tego procki z HT były testowane z wyłączoną i włączoną tą funkcją. Wszystko było testowane pod kątem zastosowań serverowych pod kontrolą Debiana. I właściwie tak dopiero Athlon 64 pokazał po co jest stworzony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Przeciez AMD tez meczy dosyc leciwe jadro Atholona ... poza małymi dodatkami... ktore mocno podnosza wydajnosc ale w koncu konczy sie mozliwosc wyciskania Ghz :) czy Mhz i czas na cos nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 No a my tu gadu gadu a nV zapowiada nForce3 pod A64 oczywiście. A tak na uboczu dystkusji. Widziałem w sieci (nie pamiętam który serwis) porównanie A MP, A 64, Xeon HT i PIVHT do tego procki z HT były testowane z wyłączoną i włączoną tą funkcją. Wszystko było testowane pod kątem zastosowań serverowych pod kontrolą Debiana. I właściwie tak dopiero Athlon 64 pokazał po co jest stworzony. haha a ja juz widzailem test nforce 3 pro .Akurat to byla wersja serverowa i testowali tam opterona .Jeszcze widzialem ten test o ktorym mowisz on jest na TomsHardware.Jak mi sie przypomni to dam wam linka do tego testu z nforsem 3 pro Update: Tu jest ten test http://www.bjorn3d.com/_preview.php?articleID=268 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 no chyba racja ze dopiero w zastosowaniach serverowych A64 pokaze co potrafi :D byle tylko były jakies pożądne płyty głowne pod 2 proce ze scsi pci 64 itp :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 no chyba racja ze dopiero w zastosowaniach serverowych A64 pokaze co potrafi :D byle tylko były jakies pożądne płyty głowne pod 2 proce ze scsi pci 64 itp :)No a właściwie to nie PCI 64 tylko PCI X 133Mhz i 66Mhz. wypas po pachy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ....jeszcze nie spie czytam ten test w X-bicie i A64 rozczarowoje mnie (bez obrazy grupko entuzjaztow :lol: ), bo: <niewiem czy dobrze licze (przyblizenia DUZE)...beer :twisted: , baza P4 2.8C -> A64> - wydajnosc pamieci -40% - PCMark(CPU) -9% - PCMark(MEM) -18% - BW2k2 +15% - SysMark -20%/-25%/-10% - MP3 Encoding -15% (inwersja!:)) - WinRar +20% (znow inwersja) - DivX -20% - WME -15% - mark2k3 -5%/-10% - mark2k1 0% - RTCW -8% - UT2k3 +12%/+20% - SM 0%/+6%/+20% - 3ds -25% - lw -20%/-5% - Cinema -20% No wyniki szczegolnie przy inwersji moga bydc zafalszowane, ale niechcialo mi sie myslec w kazdym razie suma chyyyyyba -177% czyli skor -100% to 2x dluzszy czas, w takim razie wszystkie testy na A64 zajelu testerom prawie 3x wiecej czasu niz na P4. Co wy nato (am)Dekowcy. Do boju, prosze o pelny atak na moja piana osobe :D :D :D :D , ino bez imperatywow :evil: skoro dla ciebie procenty się sumują to musisz być kompletnym głąbem, od kiegy jeżeli dla np. w pięciu testach coś jest wolniejsze o 20% w każdym to łączeni jest 100% wolniejsze???? bo mnie się zdaje że łącznie jest dalej 20%!!! wracaj do podstawowej na lekcje matmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 ludzie hamer jest optymalizowany pod 64 bitowe aplikacje... a z tego co mi sie obiło o uszy emuluje 32bitowe z tad strata ok 50%, pozatym niema jeszcze zadnej optymalizacji proca... progosy go dobze nierozpoznają płyty są dedwie wydane niedopracowane pozatym syndrom megaherca w przypadku amd kolejny mhz daje wiecej niz taki sam w przypadku innych firm... wg mnie jest zrobiony ogromny krok milowy niepatrzac tylko na wydajność ale skok ze starej architektury na 64 bit z zachowaniem kompatybilnosci to jest coś.... indelowi sie do z tego co widze nieudalo pozatym co wy mi tu sciemniacie... pomyslcie ile bedzie kosztował intel64 a ile amd 64 a wtedy wszystko sie wyjasni.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...