Skocz do zawartości
jareqsz

Zasilacz 550?

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ kompletnie nie znam sie na zasilaczach prosze was o pomoc w wyborze zasilacza 550Watt. Oczywiście zależy mi na jak najwiekszej wydajności i cichej pracy - jednym słowem aby to był jak najlepszy wybór. Cena w okolicach 200-250zł.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do jakiego sprzętu potrzebujesz tego zasilacza.

A co Cię obchodzi jego sprzęt?

Gość się wyraził jasno czego potrzebuje. :damage_wall:

Cholerni magicy.

Jak chcesz w tej cenie zasiłkę,to bierz szefa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro twierdzi, że się nie zna na zasilaczach to bardzo prawdopodobne, że źle ocenił moc, która jest mu potrzebna.

Próbuję mu pomóc !!

Inaczej nie zawracałbym sobie głowy pisaniem w tym temacie.

Ty chyba nie chcesz mu pomóc, bo nawet nie podajesz modelu, a nazwę firmę piszesz slangową i niekoniecznie zrozumiałą dla niektórych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do jakiego sprzętu potrzebujesz tego zasilacza.

Jesli chodzi o sprzęt to bedzie Asus P5Q-E, E8400, Gainward HD4850Gs. Ale myślę że do tego 550 bedzie odpowiedni, a nawet jesli zostanie jeszcze mocy w zapasie, to lepiej bo w przyszłosci proca albo grafe pewnie wymienie.

Edytowane przez jareqsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre 550W będzie zdecydowanie na wyrost do tego.

Jeśli nie będzie kręcił to wystarczy Antec EarthWatts 380W.

W przypadku OC sugerowałbym Antec NeoPower 430.

Nie będzie problemu z nietrzymaniem odpowiednich napięć przy podkrecaniu itp z tymi Antecami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że te zasilacze które podajecie - 430W, 385W - będą dosyć sporo obciążone pzy takim sprzęcie w związku z czym może nie być cicho. Jakby wziął coś ze sporym zapasem mocy to miałby gwarantowaną ciszę.

Od siebie polecałbym BQ, powiedzmy 450W. Te zasilacze nawet przy wysokim obciążeniu są niemal bezgłośne ( mój jest bezgłośny, nie słyszę go ani troche ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zależy autorowi na ciszy to warto wziąć coś 450W, zdecydowanie. Jeśli ma jednak boxowe chłodzenie na procu i grafice to te zasilacze nawet przy obciążeniu pozostaną najcichszymi elementami. Szczególnie, że w tak markowych konstrukcjach różnice w głośności przy różnych obciążeniach nie są wielkie.

@jareqsz

Anteci to najwyższa półka i nie doświadczysz w nich żadnych wahań napięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie spokojnie ! Do wymienionego sprzetu 400W starczy spokojnie, jedyna moja sugestia jesli w nie dalekiej przyszlosci chcialby cos lepszego to pomyslałbym o 500W no 550W (aby niepłacic 2 razy)ale zaznaczam mowimy tu o "lepszej" przyszłości. Jesli chodzi jaka mrka to ja mam chopla na temat BQ ale to nie ta opcja cenowa jaka byla podana wiec antek bedzie najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zależy autorowi na ciszy to warto wziąć coś 450W, zdecydowanie. Jeśli ma jednak boxowe chłodzenie na procu i grafice to te zasilacze nawet przy obciążeniu pozostaną najcichszymi elementami. Szczególnie, że w tak markowych konstrukcjach różnice w głośności przy różnych obciążeniach nie są wielkie.

@jareqsz

Anteci to najwyższa półka i nie doświadczysz w nich żadnych wahań napięć.

Ok. Thx za pomoc, o to mi właśnie chodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najmocniej przepraszam ale nim napisalem wszedłem na esc bo wiadomo w gda to(gral i esc) i zerknelem aby gafy nie strzelić ale takiej ceny ni ujrzalem Widocznie słabo sie staralem Wiec o czym rozmawiamy BQ i koniec

Edytowane przez Zioło85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec NeoPower 430W ma nieco slabsza linie +12v (+12: 384W) w porownaniiu do be quiet! Straight Power E6-450W (+12: 432W). Nie ma co jednak panikowac do e8400@4GHz, gf280GTX, 4xddr2, 5xhdd wystarcza spokojnie 348W na dwunastce.

Przy NeoPower za nieco nizsza cene dostajemy modularne kable oraz 5 lat gwarancji. To co mi sie nie podoba to fakt, iz obydwa posiadaja jedynie 1 wtyczke PCI-E 6/8pin w porownaniu na przklad do jeszcze tanszego Topower SilentEZ 450W - opis, ktory swoja droga, bardzo przypadl mi do gustu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odrobinę więcej mocy vs. odpinane kable i dłuższa gwarancja u anteca, a jakość podobna. Każdemu co innego pasuje. Nasze posty to tylko sugestie, a autor zdecyduje sam.

Edytowane przez SaVkA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecę BeQuiet 450W.

@Miodnyj

Przegiąłeś pałę. To już nie pierwszy raz. SaVkA zadał jak najbardziej odpowiednie pytanie, bo to po prostu wiedzieć trzeba.

Jak widać pytanie okazało się przydatne bo 550W było by zwykłym marnowaniem forsy do tego za 250-300zł nie idzie kupić naprawdę dobrego 550 z 450W da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi