Dynia1 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam, Dzisiaj, kiedy grałem w Burnouta, nagle komputer się wyłączył, wywalając przy tym prąd w całym domu. Od tego momentu zupełnie przestał się uruchamiać - każda próba podłączenia go do prądu ( nawet nie włączenia komputera, tylko po prostu wpięcie wtyczki do kontaktu) kończy się wywaleniem bezpieczników w domu. Mój sprzęt: Corsair HX 520 W (zasilacz raczej wystarczająco mocny i dość dobry, z braku mocy na pewno pecet nie padł, zwłaszcza, że do tej pory cały czas wszystko normalnie działało) Asus P5Q Deluxe C2D E8400 Radeon HD 4870 512 MB Seagate ST3500320AS 500GB 32 MB Proszę o pomoc, nie wiem co się mogło stać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Zasilacz CI robi zwarcie w instalacji i módl się żeby nie pociągnął za sobą czegoś jeszcze. Jak na gwarancji to reklamuj zasiłke Edytowane 8 Lutego 2009 przez sparki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynia1 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Dzięki, a w zasilaczu nie ma jakiegoś bezpiecznika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Jest ale najwyraźniej ma większy amperaż niż ten który masz w instalacji domowej. Radze Ci nie podłączaj go już do sieci i pożycz sobie od kogoś inny zasilacz i sprawdz czy reszta sprzetu nie odeszła do krainy wiecznych łowów :wink: Ewentualnie możesz jeszcze sprawdzić kabel zasilający podłączając go do gniazdka ale z niepodpiętym zasilaczem czy nie robi zwarcia choć to mało prawdopodobne Edytowane 8 Lutego 2009 przez sparki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 mozesz tez sprawdzic kabel od gniazdka do zasilacza... mi sie kiedys rozruszala wtyczka i robila zwarcie ;) ale jednak bardziej stawiam na zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynia1 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Kabel sprawdzałem od razu. A czy jeśli poszło coś więcej niż zasilacz to podlega to też gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Spalenie części przez zasilacz raczej nie podlega gwarancji ale zawsze można spróbować - mowisz, że nie uruchamia sie i nic wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...