Skocz do zawartości
crazyelk

Skraplacz + Grundfos Up15-14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Wpadł mi w ręce skraplacz od dwudrzwiowej szafy chłodniczej ( ~ 30x30x5 cm, ~7m miedzianej rurki o średnicy wewn. ~5mm, ~90 aluminiowych finów)

Dołączona grafika

Czy jest jakaś cicha pompka, która podoła zadaniu i przepchnie wodę przez te 7m cieniutkiej rurki (która dodatkowo "na zakrętach" jest nieciekawie spłaszczona) ? Wyczytałem dużo dobrego o up15-14 - jest szansa, że sobie poradzi? ;-)

Czy jest sens w ogóle się tym skraplaczem bawić? (do dyspozycji mam jeszcze przeciętnego harrisona)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zycze tylko powodzenia w plukaniu srodka skraplacza, bo jest tam sporo upierdliwego oleju.

Już nie ma :D (chyba ;-) ) Najpierw jakiś super-zmywacz-do-wszystkiego-rozpuszczający-smary-oleje-i-inne-duperele a następnie cała noc płynęła przez skraplacz bieżąca woda (nie ma to jak płacić ryczałtem za media ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie ma :D (chyba ;-) ) Najpierw jakiś super-zmywacz-do-wszystkiego-rozpuszczający-smary-oleje-i-inne-duperele a następnie cała noc płynęła przez skraplacz bieżąca woda (nie ma to jak płacić ryczałtem za media ;-) )

Woda tutaj nic nie da. Na olej najlepiej dziala plyn, ktory sie zwie Brudpur, nic mocniejszego nie mialem w rekach. Potem woda z mydlem (duzo mydla) i potem dlugo sama woda. Nie ma zmiluj sie, to jest olej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi