McGan Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Witajcie! Zakupiłem procesor Q6600 (SLACR), mam złożone sobie całe chłodzenie wodne (od grudnia). Na procku siedzi Swiftech Apogee GTZ - z tyłu płyty głównej jest backplate, które się przykleja a potem przykręca bloczek (oj, wiecie o co chodzi :P ). I tutaj jest problem - nie pamiętam teraz, czy tą płytkę przykleiłem do płyty głównej, czy jest tylko trzymana przez śruby... Jeśli odkręcę bloczek, to ta płytka może odpaść i wtedy będzie trzeba wszystko rozbierać i składać na nowo... Macie jakiś pomysł jak się do tego zabrać? Wydawać się to może trywialne, ale mam nie lada problem, co z tym fantem zrobić. Dzięki wielkie z góry za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Możesz użyć kawałka tektury o grubości przestrzeni między backplatem a ścianą budy (a nawet trochę większą aby ładnie dociskała backplate). Wciskasz taką tekturkę pod backplate i odkręcasz bloczek. Oczywiście komp leży sobie na płasko. Stosowałem podobny manewr przy przykręcaniu wentyli do rada za pomocą śrubek i nakrętek. :wink: Możesz też zrobić to bardziej "gimnastycznie". Musisz mieć śrubkę dłuższą niż te w bloku. Odkręcasz wtedy jedną śrubkę z bloku i na jej miejsce wkręcasz tę dłuższą by móc później dopasować backplate. Następnie odkręcasz 3 pozostałe. Przykręcając później postępujesz odwrotnie. Jak napisałem bardzo manualny i niewygodny sposób ale zawsze coś :lol2: Spróbuj pierw z tekturką. Powodzenia.... Edytowane 8 Lutego 2009 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Hmm, świetny pomysł ;) Dzięki za radę, spróbuję i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGan Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 OK, zamontowane, można zamknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...