mekintosz Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Budujac mojego nowego PC pod OSX'a trafilem w koncu na wybor odpowiedniej plyty - obydwie dzialaja praktycznie "out of the box" (pomijajac dzwiek i w wypadku pierwszej chwilka grzebania przy LAN'ie) wiec normalne czysto hardware'owe pytanie - ktora lepsza (w szczegolnosci w OC) :?: Jak jest z chlodzeniem NB na tej pierwszej :?: Czy TR 120 Ultra eXtreme wsadze tylko poziomo :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) P45 T2RS lepsza pod względem OC. Na X38 wchodzi TRUE, lecz będzie się stykał z radiatorem od NB. Edytowane 8 Lutego 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Lepsza pomimo ze to DK (4-fazowa sekcja zasilania) :?: Jak tak to sie nawet ciesze... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 P45 zrobi wyższe FSB. X38 dobrze prowadzi pamięci. generalnie brałbym DK 45 która pomimo 4 faz zasilania sprawuje się bardzo dobrze. Poprostu jest solidnie zrobiona. Rozważ jeszcze Asusa P5Q-E i Biostara IP45(ciężko dostępny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Nom niestety tamte plyty odpadaja ze wzgl. na gorszy suport dla OSX'a :D A i jak myslicie - mozna liczyc na troche wieksze OC w stosunku do Strikera :?: Bo jak czytam to w Biosie do DFI ma duzo wiecej opcji (w zasadzie striker ma tyle samo co i tanie PE35-DS3 ktore mialem wczesniej), no i moze jakis (moze byc zagraniczny) opis tych wszystkich funkcji znacie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 a czemu wybierasz pomiędzy lt x38 a dk p45? czemu nie LT/UT p45? to byłby najlepszy wybór do OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Dk 45 T2RS Plus spokojnie wystarczy do mocnego OC a jest sporo tańsze od UT/LT więc nie wiem czy jest sens brania tych droższych wersji chyba że ktoś chce jechać nacodzień z FSB 600 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Wystarcza z pewnością :D pytanie kierowałem do autora tematu, który brał pod uwagę drogą serię LT od droższego chipsetu (x38) i tańszą serię DK od tańszego chipsetu (p45). Ciekawi mnie skąd ta rozbieżność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Bo mam okazje dorwac w podobnej cenie - obydwie nowe. LT/UT na P45 to za drogi pic niestety... :) I wiem ze LT/UT sa lepsze od DK, ale chodzilo mi o ten konkretny przypadek - nowy chip/midend czy starszy chip/highend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...