Skocz do zawartości
mekintosz

Dfi Lp Lt X38 Vs P45-t2rs

Rekomendowane odpowiedzi

Budujac mojego nowego PC pod OSX'a trafilem w koncu na wybor odpowiedniej plyty - obydwie dzialaja praktycznie "out of the box" (pomijajac dzwiek i w wypadku pierwszej chwilka grzebania przy LAN'ie) wiec normalne czysto hardware'owe pytanie - ktora lepsza (w szczegolnosci w OC) :?:

Jak jest z chlodzeniem NB na tej pierwszej :?: Czy TR 120 Ultra eXtreme wsadze tylko poziomo :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P45 zrobi wyższe FSB. X38 dobrze prowadzi pamięci. generalnie brałbym DK 45 która pomimo 4 faz zasilania sprawuje się bardzo dobrze. Poprostu jest solidnie zrobiona. Rozważ jeszcze Asusa P5Q-E i Biostara IP45(ciężko dostępny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom niestety tamte plyty odpadaja ze wzgl. na gorszy suport dla OSX'a :D

A i jak myslicie - mozna liczyc na troche wieksze OC w stosunku do Strikera :?:

Bo jak czytam to w Biosie do DFI ma duzo wiecej opcji (w zasadzie striker ma tyle samo co i tanie PE35-DS3 ktore mialem wczesniej), no i moze jakis (moze byc zagraniczny) opis tych wszystkich funkcji znacie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarcza z pewnością :D pytanie kierowałem do autora tematu, który brał pod uwagę drogą serię LT od droższego chipsetu (x38) i tańszą serię DK od tańszego chipsetu (p45). Ciekawi mnie skąd ta rozbieżność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo mam okazje dorwac w podobnej cenie - obydwie nowe.

LT/UT na P45 to za drogi pic niestety... :)

I wiem ze LT/UT sa lepsze od DK, ale chodzilo mi o ten konkretny przypadek - nowy chip/midend czy starszy chip/highend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi