Gość XBiT Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Witam! Szukam wydajnego i małego chłodzenia na E5300 - reszta konfiguracji w podpisie. Musi być małe, ponieważ buda do olbrzymów nie należy - zwyczajna Mustang, z własnoręcznym oknem. Wiem już, że o Karakorum mogę zapomnieć - zdecydowanie za duży! W tej cenie/rozmiarze znalazłem takie: Pentagram Freezone HP-90 AlCu ALPAYA - 59zł - rozmiary 102x125x88 - powinno wejść :) Macie jakieś testy tego cuda w porównaniu do Box? Znalazłem tylko to, może wy macie coś lepszego? 2) Jaka pasta najprostsza i najlepsza do założenia? pozdrawiam, XBiT ps. Dobrze jakby było ze sklepu gral.pl , bądź allegro.pl Edytowane 8 Lutego 2009 przez XBiT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 1) Auras Wave za tą cenę tylko ;) 2) Pasta najłatwiejsza w nakładaniu - Zalman ZM-STG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Chodzą słuchy, że wysycha - weź także pod uwagę Arctic Silver 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 (edytowane) Gdzie znajdziesz Aurasa? :huh: A pastę polecam Arctic Cooling MX-2. Nie wysycha jak Zalman, nakłada się łatwiej od Arctic Silvera i jest podobno trochę wydajniejsza ;) Edytowane 8 Lutego 2009 przez qrvich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XBiT Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Właśnie Aurasa NIGDZIE nie ma, i się nie zmieści, więc zostaje tylko Alpaya - jak z wydajnością w porównaniu do BOX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 jest sporo lepiej. Ja mam hp100 - to trochę starsza konstrukcja, ale hp100+wentylator 92mm@1600 obr.min, w moim przypadku jest wydajniejszy od boxa@2300 obr/min o około 8-10*C, a jest sporo cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Auras Wave się nie zmieści do normalnej obudowy :?: :?: Alpaya ma podobne wymiary, chyba myślisz o innym coolerku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 alpaya jest niższa o 15mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XBiT Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Auras Wave ma 140MM, a Alpaya 125MM. Odległość od płyty głównej do bocznej ścianki to stykowe 160MM. Poza tym gdzie kupie Auras Wave ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 W takim razie bierz Alpayę. Ja miałem kiedyś obudowę Tracer Inspire o szerokości 180mm i Karakorum lekko mi wyginał boczną blachę ;) więc nie sądzę żeby z tymi "maluchami" były problemy w Mustangu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XBiT Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Moja też ma 18CM, a macie sklep w którym jest AURAS WAVE?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Nie ma.... wyszedł i nie wiadomo kiedy wróci, niewielka strata :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XBiT Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 No to brac Alpaye? Jeden sprzedawca o ktorego spytalem o Aurasa zaproponował mi to: http://allegro.pl/item550024212_thermaltak...na_bestfan.html Czy jest warte dopłacania 40zł względem Alpayy? AHA. I CZY WENTYL NA ALPAYY JEST DOBRY? JAK NIE TO JAKI BEDZIE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Nie ma Aurasa? Wyszedł ? Co następne pokolenie, to bardziej leniwe... http://www.4max.pl/default.asp?produkt=2955 No ale niestety strasznie drogo :E Niecałe 2tyg temu kupiłem nówkę za 78zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyziek Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Ja swojego Aurasa kupiłem półtora tygodnia temu za 65zł od Arche :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Nie ma Aurasa? Wyszedł ? http://www.4max.pl/default.asp?produkt=2955 przy cenie=110zł - nie ma aurasa, kupienie go to pomyłka, tylko ultima 90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Auras za 65 ;) Kupuj póki jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 To ja dołącze się do tego tematu, bo planuje zakup E5200 :) Jeżeli spóźniłem się na Aurasa Wave, a także mam małą obudowę, i chce coś w granicach jak w temacie to co prócz tego można brać? Ktoś ma jakieś info na temat Aurasa TwinW? Wygląda zachęcająco, jest w granicach 55zł. Na upartego można dokupić jakiś 'uber' wentylator, jeżeli by był za słaby, no i oczywiście MX-2 do tego :) http://www.aac.com.pl/auras-twinw-smf660-p-437.html Chociaż te wyniki tutaj przedstawione też nie są zachwycające... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...