yacenty Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam, Panowie i Panie, doradźcie czym chłodzić asusa 9600gt 512mb? Problem jest taki ze komp to HTPC, zasilacz mam bequiet, cpu jest chłodzone boxem ale "inteligentny" bios Asusa tak nim zarządza ze tego wiatraczka nie słychac, nie mniej grafika napiernicza ze hej. Ograniczenie jest co do wysokości ponieważ jest to obudowa HTPC/Desktop - Thermaltake DH101 Na kompie rzadko gram w 90% służy do ogladania albo TVSat albo DVD/DivX. od czasu do czasu odpale internet ale mnie strasznie wkurza wyswietlacz - LCD Samsunga 37" FullHD - to jednak nie jest sprzet do codziennego uzytku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) może scythe musashi http://allegro.pl/item550674798_scythe_mus...870_i_9800.html albo t-rad2 http://allegro.pl/item552032863_thermalrig..._4850_4870.html ? Edytowane 9 Lutego 2009 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 a jaka jest wysokość takiego zestawu? z racji tego ze komp to HTPC to w obudowie nie mam zbyt duzo wolnego miejsca i nie chciałbym aby się okazało ze po założeniu chłodzenia - nie zamknę obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Wystaje może z 1 cm ponad PCB. Edytowane 11 Lutego 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Polecam AC Accelero TwinTurbo. Za krawędź mojego 88gt z niestandardowym (mniejszym) PCB wystaje ok. 1cm. Wydajność ma bardzo dobrą a kosztuje znacznie mniej od w/w schładzaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 karta jest w ostatnim slocie pci-e na karcie przy krawedzi i tam jest nie za duzo miejsca do boku obudowy, chyba jednak musze pojsc do sklepu zeby mi panowie przymierzyli takie cudo i jak bedzie pasowac to dopiero wtedy zakupie. w srodkowej czesci płyty nie moge osadzić takiej karty z chłodzeniem bo mi zajmie 2pci, a płyta ma tylko 3 gdzie musze mieć włożone 2 karty TVSAT i miec jeszcze zapas na cos na przyszłość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 a jaka jest wysokość takiego zestawu? z racji tego ze komp to HTPC to w obudowie nie mam zbyt duzo wolnego miejsca i nie chciałbym aby się okazało ze po założeniu chłodzenia - nie zamknę obudowyWysokość 9600gso z założonym musashi to ~4cm. Jeżeli masz tyle miejsca, to polecam chłodzenie od scythe. Na minimalnych obrotach jest bardzo cichutkie i względnie wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 dzis zmieniłem chlodzenie asusa 9600gt na musashi - poki co rewelacja, teraz już kompa nie słyszę z odległości ok pol metra, a ze chodzi do kina domowego to jest git - teraz wyje mi boxowy cooler na procku. Na grafice wiatraki puszczone na 700 osobrotów i i jest elegancja francja, przy zamknietej budzie i bez jakich kolwiek wiatraków wymuszających mam 35-38 na grafice, 35 na procesorze i 30 na płycie głównej niestety w przypadku mojej obudowy zadne inne chłodzenie z tych pol pasywnych nie chciało wejsc - obudowa Thermaltake DH101 (HTPC) robi swoje :( ładnie wyglada ale 15cm wysokości jest bardzo upierdliwe w chłodzeniu tego cuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...