Skocz do zawartości
Vad3r

AC 97 w SL-75FRN2-L

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz nie moge znalesc jakiegos sensownego oprogramowania do soundu :/ Po zainstalowaniu nForce_2.03 w systemie jest tylko Volume Center a'la Windows :( Jeszcze tydzien temu mialem starsza plyte SL75FRV (AC 97 Realteka) i tam jest bogatsze oprogramowanie ( efekty , korektor, karakoe itp. )

Czyzby po macoszemu potraktowali "sound board NForce2" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe , probowalem ;) Ale przeciez karta jest NVidii :/

W sterach NForce jest AudioUtl/Sound Storm - czyzby to bylo tylko do Epoxa ? Przeciez to ciagle ten sam chipset :/ Przy odpaleniu mam komunikat :

Inicjalizacja sterownika audio NVIDIA nie powiodla sie! Prosze zainstalowac i spobowac ponownie.

Zobacz czy dziala Ci ten SS, bo mozliwe, ze mam juz rozjechany system :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nvidia ss w panelu sterowania pojawia sie tylko jesli zainstalujesz recznie same stery od dzwieku i nie ma prawa działać bo to jest tylko dla southbridge mcp-t z wbudowanym ss. soltekowcom pozostają stery realteka albo oryginalny regulator z podpisem 'nvidia audio ' czy jakoś tak.

pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nvidia ss w panelu sterowania pojawia sie tylko jesli zainstalujesz recznie same stery od dzwieku i nie ma prawa działać bo to jest tylko dla southbridge mcp-t z wbudowanym ss. soltekowcom pozostają stery realteka albo oryginalny regulator z podpisem 'nvidia audio ' czy jakoś tak. 

pozdr. :)

Hmmm to wszystko jest dosc dziwne :/

Stery realteka sie instaluja, ale nie dzialaja

Chociaz pewna ciekawostka jest fakt ze symbol ( ikona ) racka z realteka jest taka sama jak na jednym ze scalakow na plycie ( kolo AGP )

takze wskazywaloby to na jednak zastosowanie dzwieku z Realteka :/ hmmmm tylko dlaczego mi nie dziala ...ide kopac dalej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...