Skocz do zawartości
rozkrucik

Dylemat Z Obudową

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić nową obudowę do kompa. W tej chwili mój wybór zawęził się do 4 modeli, inne sugestie są jednak mile widziane. Wybór jest o tyle trudny, że wszystkie mają bardzo pozytywne opinie...

Antec Three Hundred (zalety: wentylacja, jakość, zasilacz na dole, filtry przeciw kurzowe) - trochę mi nie pasuje że nie ma zbyt wielu zamienników dla wiatraka 140 na górze, wiatraki Anteca nie są chyba najlepsze, a chciałbym mieć chłodzenie od Scythe ew. Noctua

Cooler Master Centurion 590 (z oknem) (zalety: dużo wentyli:) , zasilacz na dole) - obawy co do jakości wykonania, w zachodnich serwisach piszą, że łatwo się rysuje

Chieftec Aegis CH-05-B-B (zalety: wykonanie, dużo miejsca, wentylacja) - obawy co do hałasu wentyli i gromadzenia się kurzu, no i ma drzwi

Chieftec Smart SH-01B-B-B (zalety: wykonanie (podobno pancerna), dużo miejsca, wentylacja, brak drzwi) - obawy co do rezonansu (4 wentyle 92...)

Mam Athlona X2 6000 i Radka 4870, w przyszłości Phenom II i jakiś OC

Edytowane przez rozkrucik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

590 to też dobry wybór ma kilka fajniejszych rozwiązań niż w Dominatorze, ale i Dominator ma kilka fajniejszych niż 590 ;)

Zresztą Antek też jest ok, musisz usiąść i pomyśleć która bardziej Ci podejdzie. Ja myślałem dość długo i w końcu zawęziłem wybór do 4-ech obudów: CM 690, CM 590, Antek 300 i Rebel 12, wygrał Dominator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez ostatnio musialem zmienic bude i wybralem antca three hubdred.

Fantastyczna obudowa.

Gruba blacha, ktora nie wpada w rezonans. Coolerki maja 3 poziomowa regulacje obrotow. Klawisz power i reset sa na gorze. Malenkie diodki od power i hdd nie wala po galach i tez sa na gorze.

Calosc skromna i dokladnie wykonana.

Najlepszy jest filtr przeciwkurzowy, ktory wyciaga sie doslownie jedna reka.

Jedyna wada to dziwnie chodzacy coolerek 14 centymetrowy zamontowany na gorze budy, jednak mozna go smialo wylaczyc lub zamienic na inny.

Cena powala z nog...199 zeta.

Serdecznie polecam bo warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi