rozkrucik Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Chce kupić nową obudowę do kompa. W tej chwili mój wybór zawęził się do 4 modeli, inne sugestie są jednak mile widziane. Wybór jest o tyle trudny, że wszystkie mają bardzo pozytywne opinie... Antec Three Hundred (zalety: wentylacja, jakość, zasilacz na dole, filtry przeciw kurzowe) - trochę mi nie pasuje że nie ma zbyt wielu zamienników dla wiatraka 140 na górze, wiatraki Anteca nie są chyba najlepsze, a chciałbym mieć chłodzenie od Scythe ew. Noctua Cooler Master Centurion 590 (z oknem) (zalety: dużo wentyli:) , zasilacz na dole) - obawy co do jakości wykonania, w zachodnich serwisach piszą, że łatwo się rysuje Chieftec Aegis CH-05-B-B (zalety: wykonanie, dużo miejsca, wentylacja) - obawy co do hałasu wentyli i gromadzenia się kurzu, no i ma drzwi Chieftec Smart SH-01B-B-B (zalety: wykonanie (podobno pancerna), dużo miejsca, wentylacja, brak drzwi) - obawy co do rezonansu (4 wentyle 92...) Mam Athlona X2 6000 i Radka 4870, w przyszłości Phenom II i jakiś OC Edytowane 9 Lutego 2009 przez rozkrucik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 CM 690 :?: to b.dobra obudowa tak jak i Antec. Solidna i porządnie wykonana, jak ktoś gwoździami testuje powłokę malarską to faktycznie łatwo się rysuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkrucik Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Myślałem nad Dominatorem 690 ale uznałem, po prostu mi się nie podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 590 to też dobry wybór ma kilka fajniejszych rozwiązań niż w Dominatorze, ale i Dominator ma kilka fajniejszych niż 590 ;) Zresztą Antek też jest ok, musisz usiąść i pomyśleć która bardziej Ci podejdzie. Ja myślałem dość długo i w końcu zawęziłem wybór do 4-ech obudów: CM 690, CM 590, Antek 300 i Rebel 12, wygrał Dominator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 a jakie max preferencje cenowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkrucik Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 250-350zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Ja tez ostatnio musialem zmienic bude i wybralem antca three hubdred. Fantastyczna obudowa. Gruba blacha, ktora nie wpada w rezonans. Coolerki maja 3 poziomowa regulacje obrotow. Klawisz power i reset sa na gorze. Malenkie diodki od power i hdd nie wala po galach i tez sa na gorze. Calosc skromna i dokladnie wykonana. Najlepszy jest filtr przeciwkurzowy, ktory wyciaga sie doslownie jedna reka. Jedyna wada to dziwnie chodzacy coolerek 14 centymetrowy zamontowany na gorze budy, jednak mozna go smialo wylaczyc lub zamienic na inny. Cena powala z nog...199 zeta. Serdecznie polecam bo warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...