Grape Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Witam Od razu przepraszam jeśli umieściłem temat w niewłaściwym dziale, ale nie znalazłem odpowiedniego podforum, które pasowałoby do mojego problemu. Do rzeczy: Kupiłem wczoraj odtwarzacz DVD (jakaś podrzędna marka - Akira) i mam problemy z odtwarzaniem napisów. Odtwarzacz bez problemu radzi sobie z napisami *txt, więc teoretycznie wszystko powinno działać dobrze. Jest jednak pewien problem. Niektóre filmy bez problemu ładują napisy, a inne kompletnie sobie z tym nie radzą. Przykładowo: Zgrałem na płytkę DVD 8 odcinków serialu "Supernatural" + napisy (*txt) do każdego odcinka. Pierwszy odcinek leci normalnie z napisami, a następne już nie widzą i nie odczytują odpowiednich napisów. Drugi, trzeci, czwarty itd. odcinek serialu czyta napisy z pierwszego odcinka i nie mam pojęcia czym to jest podyktowane. Z innym serialem ("Zagubieni") nie mam takich problemów. Zgrałem kilka odcinków z napisami i każdy odcinek odczytuje odpowiednie napisy. Dodam jeszcze, że napisy mają taką samą nazwę, jak plik z filmem. W czym może leżeć problem? Dlaczego niektóre napisy *txt są czytane normalnie, a z innymi występują problemy? Ktoś ma jakieś pomysły? Ja szczerze mówiąc już zgłupiałem. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam Grape Edytowane 9 Lutego 2009 przez Grape Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 po pierwsze ;) po drugie - wrzucaj odcinki w folderach, sprawdź też, czy odtwarzacz nie ma problemu z poszczególnymi typami napisów (mam w domu dvd, które nie lubi wersji z klamerkami a resztę odtwarza bez problemu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...