Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) I przyszedł czas na upgrade platformy z zasłużonego AM2 :) Procek już w drodze. Po tym co przeczytałem postanowiłem poszperać na allegro i wyszukać pewną sztuką. Kupiłem taką która robi podobno 3,8. Jak będzie naprawdę to sie przekonamy ;]. Niestety nie uzyskałem już screenów z cpu-z bo procek był już wyjęty. Przechodząc do sedna ciągle zastanawiam sie jaką wybrać płytę. Mam w zasadzie 3 faworytów a są to: GA-EP31-DS3L, GA-G31M-ES2L oraz EP43-S3L Sprzęt kupiłbym w apollo ponieważ tam mam najlepsze ceny a i sklep niedaleko. Tą drugą miałbym najtaniej, w chwili obecniej cena to 208 zł. Pierwsza byłaby dobra ale jednak to jest dopłata 88 zł a tyle piechotą jak wiadomo nie chodzi ;P. A jeśli g31m es2l byłaby dobra do oc to spox. Co do trzeciej obsługuje 8 gb ramu a więc więcej od tamtych ale czy jeszcze w czymś jest lepsza ? Pozdro i czekam na wypowiedzi ;) Edytowane 30 Września 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Jutro będę kręcił E2160 na tej G31M-ES2L, powiem co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Zamiast GB możesz zastanowić się nad Asusem P5QL PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Myślałem też nad nią, trochę drogo ;/ A przez ten kryzys ceny są tragiczne. Kosztuje 375 zł. Z pewnością to jest dobra płytka ale nie chce mi sie aż tyle hajsu wydawać. A pomyśleć że kiedyś była za prawie 300 zł heh ;) Edytowane 9 Lutego 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Wiesz, to ma dobre strony. Na chwilę obecną mogę sprzedać mój komp z zyskiem :D. GA-EP31-DS3L podobno fajnie się kręci. Jak nie potrzebujesz takich rzeczy jak RAID, AHCI czy FW, to powinna ci wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Właśnie nie potrzebuje ich dlatego zainteresowała mnie także tańsza odmiana na matx. Na jednym forum czytałem że 3,7 kolo wycisnął na tej mobo. Ramy narazie zostawiam te co w podpisie. Kiedyś sie je zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Kiedyś tak, ale zauważ że to będzie wąskie gardło. A 180zł na nowe pamiątki to wcale nie jest dużo, a inwestycja zwróci się odrazu. Edytowane 9 Lutego 2009 przez kakadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Zobaczymy jak będzie z oc. W planach mam 2 gb goodram cl5. 75 zł(ciekawe ile ta cena sie utrzyma) w innym sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 A o jakim procu wogóle mówimy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Spójrz w mojego siga i odpowiedź masz ;]. Dla jasności dopisałem jednak jeszcze w pierwszym poście :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Aha. To powinny styknąć. Jak mogą być używki to za ok 200zł można wyrwać IP35-E od Abita. Na allegro wysyp tych płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 ta płyta jest jak piękna kobieta. Umie dobrze robić różne fajne rzeczy, ale ma też swoje fochy odchyły i złe dni. :P Choć w sumie od gigashita i tak toto będzie lepsze. ;-) I do oc jaknajbardziej si, jest łatwo, bezproblemowo, a płyta potrafi dużo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Ok proc juz dotarł ale problem z mobo mam nadal ;/ U mnie jedynym sensownym wyborem w apollo jest chyba tylko ten giguś p31. Kosztuje teraz 305 zł. Natomiast w innym sklepie jest msi p35 neo f za 351 zł. Na allegro z kolei są dwie fajne aukcje z Foxconnem p35 a-s i Abitem p35-e. Tego drugiego mogę mieć za 250 zł plus koszta przesyłki. Odnośnie foxa poleciał mail za ile by chcial kolo puścić. I tak sie zastanawiam co robić. Ten Abit mi chodzi po głowie,jest gwarancja itd. No ale znowu co w sklepie to w sklepie ech ;/ Doradźcie ;) A może jeszcze coś byście polecili ? Chciałbym sie zmieścić w max 300 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Bierz foxa albo IP35-E. Płyty naprawde ok. Ale ten abit coś drogo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 A MSI P35 NEO-2 FR http://allegro.pl/item556388298_msi_p35_ne...lep_krakow.html ? A z tym Abitem no nie jest tak drogo ostatecznie. W sklepie u mnie moglbym jeszcze kupic gigabyte p43 s3l za 320. Czym ona sie rozni od ep31 oprócz tego ze obsługuje 16 gb ramu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Neo 2 jak najbardziej ok. P43 to inny chipset. Taka różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 To ja wiem ;) Tylko chodzi mi o to czy ta płyta jest warta dopłacenia względem ep31. Obecnie mam 3 faworytów "via allegro" Abita, Foxconna i MSI. A u siebie to tak jak pisałem tego gigusia, p31 no i msi p35. Gdyby nie ten kryzys to bym wzial Asusa P5Ql E bo był w fajnych cenach ale teraz... Ech ;/. Ciężki wybór oj ciężki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 P43 to lepsze OC, obsługa dwystronnych kości RAMu. Ogólnie płyta jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Ok więc wybór chyba zawężam do dwóch płyt. Pierwsza to EP35-DS3. To jest mój faworyt bo cena jest fajna. Mogę wyrwać za 200 zł. Widzę że ty masz bliźniaczy model ale z literką l na końcu. A czy ten jest w czymś słabszy ? ;> No i abit ip35-e a jego za 250 zł(przesylka za free). Czy one sie jakoś różnią ? Jest podobne oc itd ? Help :) Edytowane 20 Lutego 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Bierz DS3. 6 faz czyli można myśleć przyszłościowo o quadzie, niezłe OC jak każde P35. Jak za 200zl to się nie ma co zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Super :). No to juz kupiłem ;) Teraz tylko czekać aż przyjdzie. Dzięki za rady ;). Już sie nie mogę doczekać aż przyjdzie ;]. To mówisz że np q6600 będzie banglać powiedzmy na 3,4. Pytam bo kto wie czy mi sie kiedys nie zachce takowego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 To juz zależy od proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Mała aktualka tematu co by nie zakładać kolejnego. Chcę kupić obudowę do 200 zł. Co polecacie ? Ogólnie to kiedyś chciałem Anteca jak jeszcze miał sensowną cenę ok. 180 zł to z przesyłka wychodziło 200 ale jak wiadomo ceny sie pozmieniały i obecnie najbardziej mi sie podoba cm elite 330k. Karak itp chłodzenie jak czytałem wejdzie więc spox. Chciałbym poprawić też tempy bo obecnie to jest niezły bajzel tj 8800 gt w idlu 57C, e5200 ok.50-51 Mam nadzieje ze to by uległo zmianie. Oczywiście jak zawsze jestem otwarty na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 http://www.cooling.pl/silentiumpc-gladius-...ukt,551884.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Pięknie sie prezentuje. Narobiłeś mi chęci :) Czy ktoś tutaj ją posiada ? Konkurent dla Antec 300 murowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Szkoda, że ma wyłamywane śledzie. Poza tym, całkiem niezła. Wizualnie przypomina trzysetkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 (edytowane) obudowa jest bardzo ciekawa :) jak chcesz sie z nia blizej zapoznac to przeczytaj test na egieldzie :) Edytowane 30 Września 2009 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...