Skocz do zawartości
CorrupteDeK

Podkręcenie Celerona D 320, 2400 Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Próbowałem podkręcić swojego celerona (Celeron D 320, 2400 MHz Prescott-256). Zmieniłem FSB z 133 na 134 w biosie, ale po uruchomieniu kompa zatrzymuje się na ekranie z logiem Intela. Posiadam płytę główną Albatron PX865PE (Pro) ID płyty głównej 02/10/2004-Springdale-6A79ABKAC-00. Radiator wyczyszczony, pasta termoprzewodząca nałożona. Problem nadal występuje.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz zasilacz?

Codegen 400W. Czytając niektóre posty na forum boję się trzymać taki zasilacz w skrzynce.

edit:

Mam pytanko. Dziś nałożyłem pastę termoprzewodzącą. Wcześniej jej nie miałem i bez żadnego oc miałem 54stopni C. Teraz temperatura się nie zmieniła, ale słyszałem, że muszę ją wygrzać. 15h wygrzewania programem Prime95 da jakieś rezultaty?

Edytowane przez CorrupteDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, ale on przecież podkręcił o 20MHz, nie przesadzajmy. Kręciłem na Codegenach i Megabajtach znacznie więcej :D (no, odważny jestem. ale to tylko testowo było)

Raczej nie będzie to wina Codegena, ale....

Do autora: Kup Fortrona/Deltę 300/350W. Żal Ci 30zł, skoro już jesteś świadomy czym grozi używanie Codegena (szczególnie paroletniego)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do autora: Kup Fortrona/Deltę 300/350W. Żal Ci 30zł, skoro już jesteś świadomy czym grozi używanie Codegena (szczególnie paroletniego)?

Nie ma problemu. Wcześniej uważałem go za dobry zasilacz. Dopiero wczoraj dowiedziałem się, że lubi zdychać. Dziś spróbuję jeszcze raz i poczekam chwilę, może będzie działać. Najwyżej wyjmę baterię.

Edycja:

Udało mi się podkręcić do 134, lecz system zatrzymuje się na czarnym ekranie i po chwili pojawia się

Błąd odczytu dyskuNaciśnij Ctrl + Alt+ Delete aby zrestartować
Powrót do 133 uruchamia system. Edytowane przez CorrupteDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi