CorrupteDeK Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam. Próbowałem podkręcić swojego celerona (Celeron D 320, 2400 MHz Prescott-256). Zmieniłem FSB z 133 na 134 w biosie, ale po uruchomieniu kompa zatrzymuje się na ekranie z logiem Intela. Posiadam płytę główną Albatron PX865PE (Pro) ID płyty głównej 02/10/2004-Springdale-6A79ABKAC-00. Radiator wyczyszczony, pasta termoprzewodząca nałożona. Problem nadal występuje. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Na moim Abicie chodził taki na około 2.7GHz. Może procesor potrzebuje większego zasilania? Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CorrupteDeK Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Jaki masz zasilacz?Codegen 400W. Czytając niektóre posty na forum boję się trzymać taki zasilacz w skrzynce. edit: Mam pytanko. Dziś nałożyłem pastę termoprzewodzącą. Wcześniej jej nie miałem i bez żadnego oc miałem 54stopni C. Teraz temperatura się nie zmieniła, ale słyszałem, że muszę ją wygrzać. 15h wygrzewania programem Prime95 da jakieś rezultaty? Edytowane 9 Lutego 2009 przez CorrupteDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CorrupteDeK Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Odświeżam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Bezowocne oc to wynik beznadziejnego zasilacza. Koniec tematu. Jeżeli nie spadła ci temp. to rezultat niepoprawnego jej nałożenia albo nieumiejętnego założenia chłodzenia. Koniec tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Eee, ale on przecież podkręcił o 20MHz, nie przesadzajmy. Kręciłem na Codegenach i Megabajtach znacznie więcej :D (no, odważny jestem. ale to tylko testowo było) Raczej nie będzie to wina Codegena, ale.... Do autora: Kup Fortrona/Deltę 300/350W. Żal Ci 30zł, skoro już jesteś świadomy czym grozi używanie Codegena (szczególnie paroletniego)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CorrupteDeK Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) Do autora: Kup Fortrona/Deltę 300/350W. Żal Ci 30zł, skoro już jesteś świadomy czym grozi używanie Codegena (szczególnie paroletniego)?Nie ma problemu. Wcześniej uważałem go za dobry zasilacz. Dopiero wczoraj dowiedziałem się, że lubi zdychać. Dziś spróbuję jeszcze raz i poczekam chwilę, może będzie działać. Najwyżej wyjmę baterię. Edycja: Udało mi się podkręcić do 134, lecz system zatrzymuje się na czarnym ekranie i po chwili pojawia się Błąd odczytu dyskuNaciśnij Ctrl + Alt+ Delete aby zrestartowaćPowrót do 133 uruchamia system. Edytowane 10 Lutego 2009 przez CorrupteDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...