marcin833 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich. Mam mały problem z w/w płytą. A mianowicie. Po czystej instalacji systemu (Vista Ultimate x64) Odpalam program od moich dysków twardych (drivedetect - mam dwa Seagate 500Gb SATA i jeden 160 Gb ATA) te SATA widzi jakby były to dyski SCSI bo montuje je jako ATLAS <_< Jak ściągam ze strony najnowsze stery do płyty, instaluje je, restartuje i odpalam ponownie to nie pokazuje mi zadnych dysków:/ W menedzerze urządzeń w zakładce Stacje dysków mam tak: ST350032 0AS SCSI Disc device. Z dysków mogę normalnie kożystac, ale różnego rodzaju programy - np. HD tune w wer.3 niestety nie widzi szczegółowych info o dysku - ale żeby było śmieszniej dysk ATA widzi bez problemu, tylko z SATA są problemy. Zmieniłem nawet gniazdo na płycie głównej - to samo. Nie wiecie dlaczego system montuje mi go jako SCSI?:/ Dysk jest po wgraniu nowego frimware, bo poprzedni był wadliwy. Moze to wina OS-u? Odkryłem to dopiero na Viście, na innych nie patrzyłem.. Bardzo prosiłbym o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam wszystkich. Mam mały problem z w/w płytą. A mianowicie. Po czystej instalacji systemu (Vista Ultimate x64) Odpalam program od moich dysków twardych (drivedetect - mam dwa Seagate 500Gb SATA i jeden 160 Gb ATA) te SATA widzi jakby były to dyski SCSI bo montuje je jako ATLAS <_< Jak ściągam ze strony najnowsze stery do płyty, instaluje je, restartuje i odpalam ponownie to nie pokazuje mi zadnych dysków:/ W menedzerze urządzeń w zakładce Stacje dysków mam tak: ST350032 0AS SCSI Disc device. Z dysków mogę normalnie kożystac, ale różnego rodzaju programy - np. HD tune w wer.3 niestety nie widzi szczegółowych info o dysku - ale żeby było śmieszniej dysk ATA widzi bez problemu, tylko z SATA są problemy. Zmieniłem nawet gniazdo na płycie głównej - to samo. Nie wiecie dlaczego system montuje mi go jako SCSI?:/ Dysk jest po wgraniu nowego frimware, bo poprzedni był wadliwy. Moze to wina OS-u? Odkryłem to dopiero na Viście, na innych nie patrzyłem.. Bardzo prosiłbym o pomoc 1. Wiec co odkryles?? 2. Dyski sata sa widziane jako scsi 3. Jest temat o tej plycie 4. Zamykam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...