Skocz do zawartości
sqeqes

Czy Galaxy 7600gs Ma Spdif

Rekomendowane odpowiedzi

Moge miec karte Galaxy 7600GS (wersja zwykla, nie zalman) z 256 MB na

pokładzie. Ma ona dwa wyjścia DVI więc kabelkiem HDMI-DVI podłączył do

telewizora. Z tego co się zorientowałem to przez DVI na tej karcie idzie

tylko video ale można podłączyć płyte główną (spdif out) do kart

graficznej (spdif in) i wówcza pięknie popłynie sobie przez dźwięk i

obraz w jednym.

Czy ktoś wie (bo nie mogę znaleść czy ta karta graficzna ma wyjście

spdif in)?

I czy wogóle to wszystko prawda

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet o hdmi na niej pierwszy raz slysze ale to mozliwe ze akurat prawda

Nie ma HDMI ale ma 2xDVI, czyli standard. A to już nie problem, bo miałem już kartę do której podłączyłem kabel HDMI (z przejściówką) a kabel włożyłem do telewizora full hd i było piękne 1080p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, tyle ze DVI nie przesyla dzwieku, wiec chocbys mial i tysiac wejsc w dowolnym standardzie na karcie, to dzwiek z niej nie wyjdzie...

O Jezu Radeona 4850 czy 4870 bez problemu mozesz podlaczyc kablem HDMI z przejsciowka HDMI-DVI do telewizora HD i masz piekny dzwiek i obraz (robilem tak to wiem). Geforce serii 7xx albo serii 8xx mozesz podlaczyc do kart dzwiekowej za pomoca spdif i wowczas na bez problemu kablem HDMI-DVi poplynie dzwiek i obraz together. Problem w tym ktore to byly serie, bo nie pamietam. To o czym piszesz to ... to sumie nie wiem o czym Ty piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ze w tym temacie ale mam podobny problem. Mam radeona 4850, podpinalem go do TV kablem HDMI z przejsciowka HDMI-DVI oryginalna od ATI. Obraz i dzwiek byl przesylany. Niestety po jakis 30-40 minutach cos sie zepsulo, obraz zniknal i po jakims czasie doszedlem, ze to wina tej przejsciowki. Zakupilem nowa (jakas inna, nie ATI) i obraz sie pojawil - niestety bez dzwieku. Czy obsluga dzwieku przez DVI byla wlasnie w tej oryginalnej przejsciowce od ATI? Czy da sie dzwiek podpiac jakos przez SPDIF (nie usmiecha mi sie kupowac kolejnego kabla tym razem do audio, zwazywszy ze to az 15 m)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies wyczytalem ze w radeonach do przesylu dzwieku sa jakies nieuzywane piny w gniezdzie DVI. A skoro nie sa opisane w zadnym standardzie to przejsciowka ktora kupiles pewnie nie ma polaczenia z tymi pinami.

Ale skoro masz radeona to dlaczego w Nvidia piszesz a nie w ATI...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi