zieciu2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Witam jestem nowym użytkownikiem i dokładnie 2 dni temu mojego proca trafił szlak był to stary wysłużony DURON 1200 MHZ i muszę kupić coś nowego lepszego i proszę was o pomoc!!!! Reszta podzespołów to - płyta główna Asrock K7S41GX Socket A(2 lata gwarancji) - karta grafiki Nvidia Geforce 6200 256 mb ddr 2 (rok gwarancji) - pamięć ram to 512 goodram P3200 i 256 nie znam producenta(gwarancja też coś koło 2 lat) - zasilacz 350W nie znam producenta(rok gwarancji) - chłodzenie Titan Szukam wydajnego procka i podatnego na podkręcanie ale nie wiem ile mogę osiągnąć no mojej płycie głównej a sprzętu narazie nie zmieniam bo jeszcze prawie wszystko na gwarancji. Proszę o szybkie i sensownej odpowiedzi. Pozdrawiam zieciu2 Edytowane 9 Lutego 2009 przez zieciu2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Płyta obsłuży wszystkie proce. Najlepiej było by kupić Bartona ale cena kosmiczna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Gdzieś Pan dostał taki złom z gwarancją ? [; Jakikolwiek athlon xp - choć i tak imo nie warto, bo to mocno przestarzały sprzęt. Palomino sie grzeją bo sa w wyższym procesie, t-bred i barton są chłodniejsze i zwykle nadają sie do oc. Oc nie powinno sie przeprowadzać na zasilaczu no-name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Lepszy od Durona będzie jakiś Athlon Xp. Sam takiego miałem i było git. No ogólnie sprzęt przedpotopowy hehe ;) Sam miałem podobny. Tutaj możesz wyrwać np za 3 dyszki http://allegro.pl/item544509534_athlon_xp_..._mhz_tanio.html Podobno te athlony są podatne na podkręcanie ale nie bawiłem sie w to. Sam mam dwie takie sztuki na sprzedaż ale nie wiem czy sa sprawne bo nie mam ich na czym sprawdzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Kwadratowy wiec palomino - raczej sie nie pokręci [; Ten wygląda obiecujaco - 50 z przesyłką. Edytowane 9 Lutego 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieciu2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 płyta niecały rok została wymieniona przez mojego brata i to był jego komp ale ze wyjechał z kraju to dostałem ja tego kompa :P i teraz mam 2 kompy + laptop no zasilaczu pisze cmp switching power. Przed chwilą przeczytałem ze da się przerobić athlona xp 2500+ na 3200+ czy na moim sprzęcie to będzie możliwe i bezpieczne ?? bo max do tego kompa zainwestuje 100 - 150 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) NA PEWNO nie da się na tym zasilaczu. Koniecznie nowy. Na Bartona 2500+ mógłbyś na allegro zapolować i raczej bez problemu (na nowym zasilaczu) do 2200mhz podkręcić. eh eh, aż mi się łezka w oku zakręciła za moim bartonem@2,5ghz@1,65v...po co ja go sprzedawałem... Edytowane 9 Lutego 2009 przez Visage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Fortron albo Delta jakaś 350 będzie wsam raz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieciu2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) http://allegro.pl/item550217152_cichy_zasi...hlc_okazja.html ten może być??? a chłodzenie może być?? na aukcji na allegro wyczytałem że żeby przerobić 2500+ na 3200+ to jest potrzebna płyta z FSB 400 MHZ a moja ma 333 MHZ<tak wyczytałem w manualu> czy to jest prawda ?? Visage jak ty tyle z niego wyciągnołeś ?? O_o Edytowane 9 Lutego 2009 przez zieciu2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Będzie ok ;). A co do tej przeróbki to nie wiem czy jest jakiś sens ku temu. Robisz te oc dla zasady czy żeby wyciągnąc coś z karty? :P Jak to drugie to raczej niewiele to da :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieciu2 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Jedynie ta karta w tym całym kompie jest coś warta :P bo reszta to złom ale robię żeby było i coś tez chce wyciągnąć z karty. A w jakie gry pogram na takim zestawie w stylu nfs Carbon albo Pro Street będzie działać??? a i jeszcze jedno ile bym za to dostał jak bym to chciał sprzedać ?? ale juz z nowym zasilaczem i procem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...