esy Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 (edytowane) Witam Mam problem z kartą Leadtek WinFast A6200 TDH 64-bit 128 MB, karta wyświetla kropki na ekranie monitora, po odświeżeniu ekranu kropki zmieniają położenie. Podczas oglądania filmów pojawił się "śnieg". Karta ma pasywne chłodzenie, zdjąłem radiator w celu sprawdzenia stanu pasty i ewentualnej jej wymiany. Podczas usuwania starej pasty zauważyłem lekkie wykruszenie rdzenia w prawym górnym rogu. Czy to może być przyczyną zakłóceń pracy karty? Jeśli tak czy jest jakiś sposób na usunięcie tego problemu? Kropki pojawiają się wraz z załadowaniem sterowników, obraz w biosie jest ok. Dziękuję za pomoc P.S. moja konfiguracja: MB: Epox EP 8KRAI CPU: Athlon XP 1700+ @2.2Ghz RAM: DDR 1GB Corsair + 1GB GoodRam PS: Chieftec GPS A400 DVD-RW, 2xHDD 250 GB Edytowane 9 Lutego 2009 przez esy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Całkiem prawdopodobne że przyczyną może być ukruszony rdzeń karty, ale też pamięci na karcie mogą się przegrzewać i sypać artami, jeśli będzie to przez rdzeń to nic nie zrobisz, jeśli przez pamięci to daj jakiś nawiew na nie lub radiatorki i powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esy Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Dzięki. Będę próbował, jeśli nic nie pomoże czeka mnie kupno nowej karty. Mógłbyś coś polecić? Komputera używam głównie do netu i prac biurowych, gram rzadko. Wymagania jakie mam od karty to stabilny w rozdzielczości FullHd, kwota: do 200 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Zajrzyj do działu ''Co kupić'' tam ci dobrze doradzą w sprawie kupna nowej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...