Skocz do zawartości
esy

Winfast A6200 Tdh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z kartą Leadtek WinFast A6200 TDH 64-bit 128 MB, karta wyświetla kropki na ekranie monitora, po odświeżeniu ekranu kropki zmieniają położenie. Podczas oglądania filmów pojawił się "śnieg".

Karta ma pasywne chłodzenie, zdjąłem radiator w celu sprawdzenia stanu pasty i ewentualnej jej wymiany. Podczas usuwania starej pasty zauważyłem lekkie wykruszenie rdzenia w prawym górnym rogu. Czy to może być przyczyną zakłóceń pracy karty? Jeśli tak czy jest jakiś sposób na usunięcie tego problemu?

Kropki pojawiają się wraz z załadowaniem sterowników, obraz w biosie jest ok.

Dziękuję za pomoc

P.S. moja konfiguracja:

MB: Epox EP 8KRAI

CPU: Athlon XP 1700+ @2.2Ghz

RAM: DDR 1GB Corsair + 1GB GoodRam

PS: Chieftec GPS A400

DVD-RW, 2xHDD 250 GB

Edytowane przez esy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem prawdopodobne że przyczyną może być ukruszony rdzeń karty, ale też pamięci na karcie mogą się przegrzewać i sypać artami, jeśli będzie to przez rdzeń to nic nie zrobisz, jeśli przez pamięci to daj jakiś nawiew na nie lub radiatorki i powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Będę próbował, jeśli nic nie pomoże czeka mnie kupno nowej karty. Mógłbyś coś polecić? Komputera używam głównie do netu i prac biurowych, gram rzadko. Wymagania jakie mam od karty to stabilny w rozdzielczości FullHd, kwota: do 200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi