sarmat Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 W najbliższym czasie zamierzam zakupić nowy dysk o pojemności 500GB za około 250zł i chciałbym was prosić o pomoc w wyborze. Zależy mi przede wszystkim na wydajności i bezawaryjności. Cisza jest nieważna, gdyż mój komputer i tak hałasuje. Co możecie mi polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Większośc ci WD poleci ;D Jak ci nie żal dołożyć 50 zł to WD 640 będzie najlepszy. A z 500 to Seagate 7200.12 ostatnio popularnością sie cieszy. Transfery na dobym poziomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratekkk Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 WD z serii AAKS i po sprawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 WD AACS, jak jesteś cichofilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 A jak stawiasz na wydajność (i akceptowalny poziom hałasu) to WD AAKS ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) WD AACS również jest wydajnym dyskiem. No i oczywiście mniej hałasuje. Edytowane 10 Lutego 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Nie chce zakładać nowego tematu, więc podepnę się pod ten :) Czy opłaca się kupić dysk z tej aukcji: http://www.allegro.pl/item553479214_seagat...mb_gw_fvat.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Dysk jest w sumie ok ale to stara seria 7200.10 więc cudów od transferu nie ma co oczekiwać. Będzie ok. 50 mb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 A odczuję różnice w szybkości po przesiadce z mojego samsunga?? Jego wynik w HD Tach: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Ups źle spojrzałem. Ten Seagate jednak będzie lepszy. Z tego co czytałem to ok. 85 mb a więc o dobre 40 mb szybciej. Wydajność napewno odczujesz ;) Sorki za wprowadzenie w błąd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) Ten samsung ma swoje lata i kilka bad sectorów:/ Windows ładuje się bardzo długo, gry wczytują się wolno. Od czasu do czasu potrafi się także samoczynnie zrestartować podczas pracy na komputerze ( wyłącza się na 10 sekund i potem znów załącza). Nie szkodzi :). Zastanawiam się nad kupnem tego Seagate-a. A jak z głośnością tych dysków?? Edytowane 10 Lutego 2009 przez choody92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) No to zrozumiałe skoro bady. Mimo wszystko wykres nie wyszedł aż tak bardzo tragicznie ;] Dysk możesz brać ale tak właściwie to nie boisz sie ? Jednak jak dysk to wolałbym ze sklepu. W razie awarii masz gwarancję a allegro to jednak allegro. Edytowane 10 Lutego 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 W aukcji jest napisane: "KUPUJ BEZ OBAW - wszystkie sprzedawane dyski posiadają gwarancją producenta do 2013 roku - w przypadku uszkodzenia proszę wypełnić RMA na stronie seagate.com" Są jakieś problemy z realizacją gwarancji bezpośrednio u producenta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 (edytowane) Niebardzo rozumiem właśnie o co z tym chodzi więc sie nie wypowiem. W sklepie masz lepszą pewność bo zajmie sie w razie czego wszystkim tzn. wysylka itd. A takto musisz sam pakować wysyłać. No jakoś by mi sie to nie widziało osobiście szczerze mówiąc. Poluj na wd 250 aaks. Do 180 dostaniesz w sklepie i to jest o wiele lepszy wybór. Sprawdzona seria. Edytowane 10 Lutego 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...