Skocz do zawartości
vcarter

Po Wyłączeniu Kompa Nie Można Od Razu Włączyć

Rekomendowane odpowiedzi

witam - mam śmieszny problem - miałem kiedyś kompa barton 2.5 + epox plyta + radeon 9550 i forton 350w no i miałem taki problem ze jak wyłączyłem kompa to często musiałem odczekać 10 minut żeby włączyć bo wcześniej komp się włączał ale system się nie odpalał - monitor czarny tryb oszczędny - albo dochodziło do logowania w xp i się wieszał - dysku nie słychać żeby ładował system - ale komputer normalnie pracuje - wszystkie wiatraki itp włączają się ... ale monitor czarny - tryb oszczędny w LCD LG 22'

no wiec zmieniłem kompa na Gigabyte GA-MA69VM-S2 + AMD Athlon 64 X2 4000 + 8600gt + zasilacz Seasonic i jest TO SAMO ;D

wymieniłem wszystkie części oprócz obudowy - nie jestem tylko pewny co do dysku bo jego wcześniej wymieniłem - miałem 160gb samsunga a teraz mam 320gb samsunga - i nie pamiętam czy na 160gb tez tak się nie włączał, ale chyba też tak było ... no ale to chyba nie wina dysku ?

wczoraj zmieniłem 8600gt palita na 9600gt zotac amp! i godzinę musiałem się męczyć z zainstalowaniem sterowników bo się wieszał albo nie odpalał - dopiero po 15 minutach, włączyłem zainstalowałem sterownik i działa ok ...

czy ktoś wie o co to może chodzić - problem jest śmieszny no bo powtarza się na dwóch całkiem innych konfiguracjach - łączy je tylko ta sama obudowa ale zasilacz inny ;)

no i mam jeszcze inny problem - mam LG W2252V-PF i jak włączę najpierw monitor a po sekundach komputer to włącza się normalnie a jak włączę najpierw komputer a po nim lcd to się włącza od razu tryb oszczędny ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi