Polonium Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ooo. Biedny shroudzik xD . W moją bryłkę to nawet nie wiem czy się wc zmieści a więc najpewniej do wakacji letnich będę też zmieniał budę bo konfig już we wtorek powinienem mieć. Hmm. Całkiem fajnie, ale rzeczywiście szkoda że shroud nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Proszę Cię zmień te redukcje bo wygadają jak kosą ciosane :D już ja miałem zgrabniejsze z 1/2" na 1/4" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Redukcje są zakupione w najzwyklejszym sklepie hydraulicznym. niestety nie mam dostępu do dedykowanych redukcji, ale i tak ich nie widać :P Taki mały bonus :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 nie używaj redukcji na 8/10 jeżeli masz prosty wąż szkoda pompki, zainwestuj lepiej w kątówkę bitspowera btw ja redukcje też w zwykłym hydraulicznym kupowałem i była fajna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 nie używaj redukcji na 8/10yyyyy <_< <_< eeeee :unsure: :unsure: ale ja mam węże 10/13 :wink: - redukcja na pompce jest 12 -> 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak byś dał zasilacz na dole obudowy to i shroud by się zmieścił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak byś dał zasilacz na dole obudowy to i shroud by się zmieścił ;)A mówiłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak by dał ale nie dałem :P - proste Chłodnica do najgorszych nie należy więc brak shroud-a za wiele jej nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Tak teraz patrzę i myślę, że trochę dupiato zrobiłeś otwór na zasilacz - widać, że nie uwzględniłeś położenia otworów na śrubki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Czemu niby? Nie wygląda to źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Temu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Tak. Ta śrubka wadzi trochę, ale nie przeszkadza to aż tak bardzo. Zasilacz jest zazwyczaj z tyłu budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 zawsze można powiększyć otwór i zrobić coś w stylu lian li : ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 No, na upartego można by tę ramkę zrobić :P . Tylko moim zdaniem nie ma to zbytnio sensu. No, ale są gusta i guściki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Tylko moim zdaniem nie ma to zbytnio sensu. No, ale są gusta i guściki.Właśnie w tej obudowie to miało by ogromny sens, wyobrażasz sobie odkręcanie i przykręcanie wszystkich tych śrubek w celu oczyszczenia wnętrza zasilacza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Jak już Ghost zdecydował się na wkładanie tylu śrubek to musi się z tym pogodzić. Ja nie mówię że ma on zrobić to tak czy inaczej. Mówię jedynie co myślę. Sama idea takiej wysuwanej szufladki na PSU nie jest zła, ale jakoś mi się to nie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Drobna aktualizacja prac :) Wczoraj wieczór i dzisiejsze przed południe należało do lutownicy, cyny, potencjometrów i stabilizatorów :D Wreszcie po ciężkich zmaganiach z elektroniczną częścią moda dokonałem przełomu i zwycięstwa :D :D :D Otóż powstały 3 regulatory na bazie słynnego LM317T Oczywiście wszystko zostało sprawdzone: a żeby wykluczyć jakieś niedomaganie sprzętu :) Na stabilizatorach dla bezpieczeństwa zastosowałem dwa radiatory: i wszystko gra i buczy. Napięcia to: min. 1,23v max. 10,56v Drugie napięcie mogłoby być wyższe no ale cóż wszystkie mieć nie można i jako bonus: miejsce pracy Wesołych świąt wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Jeśli chciałbyś uzyskać 12V na wyjsciu musial bys zasilic lmka wiekszym napieciem poniewaz spadek na nim wynosi okolo 1,5v. Zmienił bym rezystory aby uzyskac regulacje od ok 5 v poniewaz mniejsze napiecie i tak nie ma sensu. A cio do tych radiatorow to podłacz wszystkie wentylatorki ustaw je na okolo 5v i sprawdz po 30min nagrzanie sie lma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Przeprowadziłem test napięć: Startowe dla 140mm - 8,90v Minimalne dla 140mm - 3,10v Startowe dla 120mm - 5,19v Minimalne dla 120mm - 3,66v Regulatory przetestowane na minimalnych napięć - radiatory lekko ciepłe. Do tego moda je mi na rękę, ponieważ w każdej chwili mogę wyłączyć poszczególne zespoły wentylatorów i uczynić komputer pasywnym. Dzięki wszystkim za przydatne rady i opinie jakie by one nie były :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mały uptadejt: Patrząc tak na obudowę i patrząc i patrząc hmmmm :) Postanowiłem umieścić logo projektu na prawej ścianie. Był to kawał pustej blachy Jak to u mnie podstawowe narzędzi i materiały: - blacha aluminiowa 2mm - pleksi bezbarwna 5mm - wyrzynarka, cyrkiel, linijka Na samym początku trzeba było zaznaczyć i natrasować na blasze litery: Po znakowaniu cyrklem: i po połączeniu: Aha taka mała informacja. Litery zostały stworzone na kwadracie 5cm. Wycinałem je wyrzynarką wierzycie?? :P :P Po chwili przemyśleń postanowiłem wyciąć do nich dystans z pleksi i ot to: Taki trik :) Przymiarka: Możliwe, że litery będą zamontowane na prostokątnym kawałku blachy a następnie blacha zostanie dokręcona do obudowy - plany na dziś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tak jak pisałem ukończyłem logo: Najprawdopodobniej pleksi pod literami będzie czerwona a obwódka czarna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 O rany, jak to podświetlisz to będziesz bogiem :D oczywiście delikatnym światłem, które by podkreśliło kontrast między surowym aluminium a pleksą. Najprawdopodobniej pleksi pod literami będzie czerwona a obwódka czarna Czy ja dobrze rozumiem, ze masz zamiar jeszcze raz wycinać pleksi a to tak tylko na przymiarkę? Respekt za rozmiary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Nie nie :P Pleksi już jest pomalowana. Chociaż mam pomysł. Pleksi z pod spodu nie jest pomalowana, czyli powinno podświetlić ją nawet białe światło. Jakie polecacie diody?? Coś delikatnego oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 do podswietlania pleksy polecam diody o szerokim kacie swiecenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Co do podświetlania jeszcze się zastanowię a na razie po malowaniu wyszło coś takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyra78 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ogólnie fajny pomysł z tym logo ale wg mnie potrzebuje ono dopracowania, ja bym złapał razem oba elementy(plexi i alu) w imadełko i dopiłował tak żeby były równiutkie... tak mi się wydaje, że było by fajniej. tak czy inaczej gut pomysł! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Tak będzie zrobione. Zauważyłem nierówności dopiero gdy przygotowałem się do fot w nadchodzącym tygodniu to poprawię - bo razi w oczy Nowy przycisk do obudowy: takie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Hmm a gdzyby to jeszcze jeden taki ? Fajnie by wyglądało a przypominało coś ala procedurę odpalania głowic nuklearnych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ciekawie by to wyglądało ale niestety budżet skromny i starczyło tylko na jedną sztukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dzisiaj nastąpiło równanie krawędzi pleksi Delikatna przymiarka Obecnie litery odpoczywają po nałożeniu 3 warstw lakieru :D Dzisiaj również sprawdziłem poprawność działania mojego regulatora. Wszystkie Fany ( oprócz zasilacza oczywiście ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...