maple Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Zastanawiam się nad wyborem obudowy. Waham się między http://esc.pl/product_info.php?manufacture...oducts_id=12124 (ANTEC 300) a http://esc.pl/product_info.php?manufacture...oducts_id=12193 (TANCES PRIOR) Szukam obudowy prostej, klasycznej w miarę możliwości skutecznie tłumiącej hałas. Podoba mi się Antec 300 ale czy będzie w miarę cicha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Będzie w miarę cicha, chociaż bez rewelacji. Mimo to, Antec jest wielokrotnie lepszy od tej drugiej budy i właśnie jego polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 pomiędzy tymi budami możesz postawić jeszcze serię cooler Master Elite 33x i sharkoona rebel. ps. żadna buda z siatką z przodu nie wytłumi Ci hałasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maple Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 pomiędzy tymi budami możesz postawić jeszcze serię cooler Master Elite 33x i sharkoona rebel. ps. żadna buda z siatką z przodu nie wytłumi Ci hałasu Właśnie z uwagi na tę siatkę mam wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Mam Antec'a 300 i od razu mówię, że wentyl 80mm do zmiany się kwalifikuje. Przekręciłem go na ścianę boczną ale niestety wyraźnie dokucza mi jego szum... poza tym, weź pod uwagę, że Antec ma zasilacz montowany na dole...bo może być problem z poprowadzeniem kabli, szczególnie wiązki zasilającej do płyty głównej jeśli jest umieszczona gdzieś po stronie gniazda procesora. ale generalnie jestem z obudowy bardzo zadowolony. Kable sobie ładnie poprowadziłem, niepotrzebne schowałem we wnęce za koszami na dyski. Szyn montażowych nie potrzebuje bo jak raz wkręcę dysk to już nie wykręcam. dokupię jeszcze 3 cichutkie wentylatory, ładny panel i będzie elegancko:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Gdzie w Antosiu jest wentyl 80mm? :/ Zgodzę się, że wentylki na M i H są strasznie głośne, ale na L da się jeszcze 'wyczimać'. Mimo tego, gorąco polecam Three Hundred. Szkoda, że nie kosztuje już 199 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Na M już taka mordownia? :> Podobno M jeszcze da się wytrzymać, chociaż to już hałasuje. ;] Jutro lub pojutrze dostanę sprzęt z obudową Antec 900. ;]Ja się tą kwestią nie przejmuję zbytnio. Do mało wymagających rzeczy będę pracował na L, a przy wymagających? Lubię grać przy odkręconą mocno gałką "Volume", także Antec w tej kwestii nie ma szans... Odkurzacz mamy przegrał, tym bardziej, że teraz będę grał na Z-5500. :D BTW jak się przełącza na Antkach między tymi poziomami obrotów L, M i H? Jakiś przełącznik? Edytowane 11 Lutego 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Tak jest przełącznik ;) Btw. dobrze jest zakupić kołki gumowe żeby wentyle nie przenosiły drgań na budę, naprawdę jest różnica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Dzięki wielkie. Rada się przyda, zakupię kołki skoro jest różnica. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Gdzie w Antosiu jest wentyl 80mm? :/ Zgodzę się, że wentylki na M i H są strasznie głośne, ale na L da się jeszcze 'wyczimać'. Mimo tego, gorąco polecam Three Hundred. Szkoda, że nie kosztuje już 199 zł. Się pomyliłem, chodzi o 120mm firmowo na panelu tylnym przykręcony ;) wybacz. też gorąco polecam trzysetkę Anteca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 ja też polecam i co do ciszy to ze zdziwieniem(gdy uruchomiłem kompa włożonego do budy) stwierdzam, że komputer z antkiem 300 może być bardzo cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maple Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 W Antec 300 są miejsca na 2 wentylatorki. Jakie polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...ze-t234433.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Mam Antka 900. :) Wcześniej używałem laptopów. Tam wentylatorki to były małe, upierdliwe, hałasujące pierdółki. Przy wysokiej temp. prawie, że piszczały. To było spowodowane małym promieniem i wysokimi obrotami(W grze i trochę zakurzonym sprzęcie to była masakra). Także tutaj mogę mieć 3 wentylatory na Medium, 1 na pełnych obrotach(Ten 1 kontroluję sobie na bieżąco, bo wyprowadziłem kabelek na zewnątrz + chłodzenie procesora na wysokich i nie skarżę się. To i tak ulga dla mojego słuchu, bo nareszcie tu jest coś o dużej średnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Jeżeli przyzwyczaisz się do ciszy, to nawet M będzie za głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...ze-t234433.html O obudowy w "Co Kupić" można pytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Dzięki, że mi zzizzy przypomniałeś, mówiąc o ciszy. :D Miałem obroty chłodzenia CPU na full, wszystkie wentylatorki z budy na M i już trochę po słuchu ciągnęło po 2 godzinach. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...