kredka Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Nigdy nie było nie będzie takich sterów , tamten news to był fake , żeby rozpowszechnić serwis - ngohq.com.:) nie ma, ale być może będą niektórzy kupują low-endowe geforce'y do akceleracji w tandemie z ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Fizykę powinien liczyć czwarty rdzeń CPU, kwestia optymalizacji - a 4 rdzenie to dziś standard się powoli robi w maszynach do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Fizykę powinien liczyć czwarty rdzeń CPU, kwestia optymalizacji - a 4 rdzenie to dziś standard się powoli robi w maszynach do gier. Teoretycznie tak, ale po co ma procek liczyć jak może to zrobić tania grafa skuteczniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Dokładnie. Np. Mirror's Edge z PhysX wygląda pięknieInaczej. Mirrors Edge bez PhysX wygląda jak gra sprzed 7 laty. Filmik porównawczy mnie zaskoczył negatywnie, bo widać wyraźnie, że efekt jest zablokowany na siłę gdyż takie "efekty" to niejedna ma gra bez psychola. Przypomnijcie sobie jeszcze ceny PPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Kee??? Jak dla was jakiś dymek , troche kurzu, folie i troche lepiej rozsypujące się szkło to mega różnica , to ja wymiękam :lol2: @trymek chyba pogieło cie z tym stwierdzeniem , że bez physix gra wygląda jak sprzed 7lat. Jak się gra, to wogóle nie zwraca się uwagi na takie szczegóły , bo grafika sama w sobie się nie zmienia i jest bardzo dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja uważam, że PhysX dodaje do grywalności, ale nigdy wcześniej nie widziałem gry, która by go tak wykorzystywała jak np. ME, dlatego jestem ciekawy sposobu Sidebanda na używanie w grze efektów PhysX na grafie ATI. Mało gier obsługuje PhysX, ja mam grafę HD 4870x2 i zdaję się na Havok(No i tricki Sidebandowskie z PhysX :D ) . ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 panowie a może Sideband bawi sie poprostu w ... http://forum.pclab.pl/t390173.html gotowiec za pare złociszy można mieć PhysX i grafe od Ati... oczywiście jeśli spełni sie kilka warunków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Nie, nie. Rozmawiałem z Sidebandem na GG. Zapytałem go czy chodzi właśnie o ten sposób. Powiedział, że nie i całość się sprowadza do zmian w pewnych plikach chyba tylko. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mnie sie wydaje, ze problem z wydajnoscia lezy w ograniczeniach sterownikow nvidii, ktore to z wiadomych powodow nie moga pozwolic sterownikowi physix na uzycie 100% procesora. Jezeli ktos tylko obejdzie to ograniczenie to nawet karty typu 8400 beda w stanie dac dobre efekty jako druga karta w tandemie z Ati :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) No to wie ktoś w końcu o jaki myk chodzi. Edytowane 25 Lutego 2009 przez lapituta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Na Egiełdzie dalszy ciąg dyskusji i sideband zamieścił w końcu tego "myka" :) (post#64). http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?...15595&st=50 Dajcie znać czy działa, bo to podobno loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 I naprawdę RADKi liczą fizyke ? niby troche inna budowa rdzenia u NV i AMD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Narazie nikt tego nie potwierdził:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Wygląda na to, że coś się wreszcie ruszy z fizyką na ATI: :) http://www.tgdaily.com/content/view/41813/98/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...