Skocz do zawartości
dumpmuzgu

Shellshock 2: Blood Trails

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

ShellShock 2: Blood Trails to sequel trzecioosobowej gry akcji ShellShock: Nam '67, stworzonej przez grupę Guerilla Games w 2004 r. Kontynuacja wykreowana przez nowych autorów, firmę Rebellion, wpasowuje się w konwencję brutalnych survival horrorów, a tło dla przedstawionych w niej wydarzeń stanowi przegrana przez USA Wojna w Wietnamie.

Jedynka byla calkiem sympatyczna. Zobaczymy co przyniesie ta odslona. Premiera luty. Wiec tuz tuz :)

Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja musze powiedziec ze wielkiej tragedii nie ma. Ot sredniak, nierowno wykonany, z przecietna jak na dzisiejsze standardy oprawa, miejscami bywa gorzej niz w Far Cry 1, a miejscami jest nawet fajnie. To co mi sie spodobalo to swietny voice acting i strona dzwiekowa ogolnie, klimacik da sie odczuc. Shellshock 2 nie jest tak rozreklamowany jak to zazwyczaj bywa z nowymi fpsami, nie spodziewalem sie wiele po nim. W zamian dostalem tytul moze niedopracowany, ale grywalny i zjadliwy dla kogos kto szuka czegos innego poprostu. Nie jest to CoD, ale klimat ucieka w zupelnie inne rejony co jest dzisiaj rzadkoscia. Dobrze ze powstalo cos z zupelnie odmiennym zamyslem, szkoda ze zabraklo kasy zeby dopracowac kilka elementowl bo moglby powstac naprawde niezly fps. Dla wytrwalych polecam przebic sie przez kilka pierwszych poziomow do dzungli noca i opuszczonego domu - nie pozalujecie ;) Pierwsze etapy potrafia zniechecic dlatego glownie slabe opinie kraza.

Edytowane przez satou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No po przecenie to tylko 69.90 ;)

Kupilem tez FEAR 2 a jak narazie dalej zaszedlem w Shellshocku 2. Tak jak pisalem, ten tytul ma w sobie cos, jeden level peka w 20min, a kilka etapow to cos czego mi brakowalo w nowoczesnych nahype'owanych fpsach. Moze full wersja trafi kiedys do CDA :P

Dzisiaj reklama i hype w internecie sprzedaja gry, shellshock 2 nie ma takiego zaplecza wiec nastapi to predzej czy pozniej ;). Jak kiedys wspomnialem, nie zwracam uwagi na sama grafe, bardziej interesuje mnie klimat. A momentami w Shellshock jest gesto. Watpie zeby inni sie o tym przekonali bo zapewne rezygnuja po pierwszych 2-3 etapach, ale ja grajac w ten tytul przypomnialem sobie czasy pierwszego Half Life'a i SIN czy innych klasykow, poprostu masz ochote skonczyc ten tytul, a dzisiaj w dobie tylu "hitow" wiele poprostu konczy na polce, z syndromem przerostu formy nad trescia. W Shellshock 2 jest to przynajmniej w jakis sposob zbalansowane , i nie czujesz presji ratowania swiata czy inne bzdury. Dodam ze momentami chodzac po tej dzungli rozgladasz sie w kazdym kierunku skad pochodza te wszystkie przerazajace dzwieki i myslisz sobie wtf ?! ;) No ale nie bede nikogo nakrecal, mnie poprostu ten tytul momentami milo zaskakuje.

Edytowane przez satou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi