Mario2k Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zeby obecnie byl jakis sens kupna GTX 480 , ta cala przewaga w teselacji pojdzie w piach jak toto oprogramuja cudowni programisci :) AVP3 kozysta z tego dobrodziejstwa ? ludzie pisza ze kupa bardziej widoczna z 20m niz poprawione obiekty dzieki teselacji :/ to sam o z METRO 2033 teselacji prawie nie widac :/ Zanim wyjda gry gdzie GTX480 pokaze pazury minie spoko pare miesiecy przyleci Mikolaj i nadejda swieta. w obecnej chwili R.i.P Fermi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Akurat w avp masz parodie , a nie tesselacje. W heaven benchmark jest przyzwoita tesselacja , w grach na razie tylko marketing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Ciekawy test u naszych południowych sąsiadów Vliv skříně na teplotu a hlučnost GeForce GTX 480 | ExtraHardware http://www.pcgameshardware.de/aid,743333/Geforce-GTX-470-und-GTX-480-Test-von-Nvidias-GF100-Generation/Grafikkarte/Test/?page=3 porównanie jakości wyświetlanego obrazu Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamraK85 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce-gtx-480_11.html#sect0 It is easy to see that the Radeon produces a better-looking picture. All the textures are sharp, without fuzziness or anything. To remind you, I selected the same graphics quality settings for both graphics cards: DirectX 11, Very High, 16x AF, AAA, Advanced DOF and Tessellation. Co z tego wynika ? Wiadomo. Jeszcze jeden artykuł tym razem http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_480/3/#abschnitt_aa_kontrolliert polecam także następny artykuł o AF. żadnych zmian między trybami 16xAA a 32xAA tak NV poprawiło jakość obrazu nowej generacji kart i dalej jest gorzej niż na kartach ATi. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez KamraK85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shoxeh Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Buying GTX 480 / 470? Post Review poll - XtremeSystems Forums Tak, tak. Sami entuzjaści, którzy mogą sobie pozwolić bez problemu na taką kartę ii..... ojej aż 68% jak do tej pory, jest pewna, ze nie kupi tej karty... FAIL NV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Ta DX11 i tesselacja, chyba tylko do oglądania w benchmarkach. Kartę z DX10 mam od nie wiem jak dawna i gry w pełni korzystającej z niego lub chociaż pokazującej dużą przewagę wynikającej z DX10 jeszcze nie widziałem a tymczasem wyszły już 3 generacje nowych wydajniejszych kart i jedna generacja DX11. Niech NV się lepiej zainteresuje robieniem gier a nie renderowanych samochodów do cykania fotek czy wciskania PhysX i wmawiania, że na CPU się nie da ( GTA IV i Crysis jakoś mogą a nawet DX10 tam nie ma). Nic ciekawego zachęcającego do kupna Fermi nie wyszło, Metro 2033 i spadki fps po wybuchu granatu :x Wyłączenie promieni w Crysis idzie jeszcze jakoś przełknąć ale ten marketing powoli przestaje mnie śmieszyć. Ale mniejsza o to. Mnie interesuje głównie wydajność. A tutaj przewaga nad Ati jest zbyt mała a dodatkowo większy pobór prądu ( musiałbym zmienić zasilacz). Jak dla mnie cena za duża a wydajność za mała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 404 It is easy to see that the Radeon produces a better-looking picture. All the textures are sharp, without fuzziness or anything. To remind you, I selected the same graphics quality settings for both graphics cards: DirectX 11, Very High, 16x AF, AAA, Advanced DOF and Tessellation. Co z tego wynika ? Wiadomo. (...) Wiadomo wiadomo :wink: Jeżeli ktoś nie wie co jest takie oczywiste to link Metro 2033 Image Quality Followup - Metro 2033 Image Quality Followup | [H]ard|OCP :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ~sideband [...] na tym forum na razie nikt się nawet nie zadeklarował. W takim razie oficjalnie się deklaruję. Kasa poszła i po 12 będę w posiadaniu karty Evga 470, która jak nic pójdzie pod wodę. W maju druga do SLI. Na rzetelne testy możecie więc liczyć. Póki co przestańcie biadolić. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ja też mam zapłaconą GTX480 i czekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) O , to fajnie Melampus i Raptor. Jak już będziecie mieli kartę to podzielcię się wrażeniami z jej użytkowania i prób po OC ,jak wydjność się jej prezentuje, bo GF'y po OC zawsze były mocne. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez mak888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość potfur Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 "[...W takim razie oficjalnie się deklaruję. Kasa poszła i po 12 będę w posiadaniu karty Evga 470, która jak nic pójdzie pod wodę.[...]" ja też mam zapłaconą GTX480 i czekam ;) Pozostaje mi czekać na Wasze testy (& wrażenia, pierwsze natury wizualnej/oragnoleptycznej & praktyczne) - gdybyście w swoim opisie odnieśli się (w porównaniu) do swoich teraźniejszych kg., byłoby to idealne :) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Komentarze - Inno3D prezentuje własne chłodzenie dla GTX’a 470 - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny Niereferyncyjne chłodzenie dla GTXów 470. Cos czuje , ze niereferenty beda wyrastac jak grzyby po deszczu teraz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 ja też mam zapłaconą GTX480 i czekam ;) wpadaj do mnie :D przetestujemy w 5040x2100 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 karta ma tylko 3 wyjścia - ale wpadne - może mi full covera zrobisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 karta ma tylko 3 wyjścia - ale wpadne - może mi full covera zrobisz :) GTX280 ma dwa a smigam na 6 lcdkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARK666 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 eVGA GTX 480 dostepne i to jakies odmienione 70 stopni Load pod Vantage !!! http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=285823 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 OC całkiem niezłe, żeby nie powiedzieć że super 800/1600 na GPU i 2000MHz na pamięciach wow. W stosunku do defaulta to duży skok. a hałas "Noise level isn't too bad... no worse than one of My GTX 280's at 100% fan speed..." nie gorzej niż w GTX 280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Taaa, ale na 100%. Hałas jest wtedy potworny. Fermi ma potencjał, ale w tej chwili i na tym wymiarze produkcyjnym, to tylko WC to okiełzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 zwróccie uwagę na napiecie zasilania -> 0.83V - stąd tak niskie tempy w stosunku do innych recek gdzie jest chyba 0.99V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 I wentylator na 100% skręcony :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 I wentylator na 100% skręcony :blink: przy OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Słów kilka o dostępności: [Rumour] Nvidia Geforce GTX 400 set for extremely thin availability | IT SHOW 2010 | VR-Zone | Gadgets | PC Enthusiasts Wydaje się, że kupić tą kartę w europie będzie trudniej niż trafić w totka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Przy 20% uzysku nie może byc dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Słów kilka o dostępności: [Rumour] Nvidia Geforce GTX 400 set for extremely thin availability | IT SHOW 2010 | VR-Zone | Gadgets | PC Enthusiasts Wydaje się, że kupić tą kartę w europie będzie trudniej niż trafić w totka :D Ilość dostępnych kart rzeczywiście nie jest zadowalająca. Po rozmowie z właścicielem sklepu gdzie kupowałem 470 dowiedziałem się, że na Azję puszczono 4000 szt. (najwięcej), w Polsce chyba coś około 100 szt., a w całej Europie z 1500-2000 szt. z czego najwięcej przypadło na Niemcy. Amerykanie też nie mają za ciekawie. Oczywiście liczby tyczą się zarówno 480 jak i 470. Widać po tym, że z produkcją wcale nie jest tak różowo i problemy wciąż doskwierają przy odzysku wafla. Przed świętami główny dostawca nawet i AMD-ATi ograniczył uzysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Uzysk z wafla waktycznie słaby, liczba sztuk na europe/polske nie zachwyca. Jednakże pewmnie mało kto wyda od 1500 w góre na nowe GTX. Jednak jest też optymistyczna wiadomość, w postaci tego że pudełkowe GTX grzeją się mniej niż wersje testowe. I dlateko im do 100*C egzemplarzy testowych. Fakty waitrak na 100% rpm będzie pewnie głośny (jak i w kazdej tego typu chłodzenia karcie). Ale tak na 80% powinno być akceptowalnie podczas grania , a temperatura powinna być znośna. Dlatego jestem ciekawy relacji Panów którzy czekają już na swoje GTX 470/480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliss Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Uzysk z wafla waktycznie słaby, liczba sztuk na europe/polske nie zachwyca. Jednakże pewmnie mało kto wyda od 1500 w góre na nowe GTX. Jednak jest też optymistyczna wiadomość, w postaci tego że pudełkowe GTX grzeją się mniej niż wersje testowe. I dlateko im do 100*C egzemplarzy testowych. Fakty waitrak na 100% rpm będzie pewnie głośny (jak i w kazdej tego typu chłodzenia karcie). Ale tak na 80% powinno być akceptowalnie podczas grania , a temperatura powinna być znośna. Dlatego jestem ciekawy relacji Panów którzy czekają już na swoje GTX 470/480. 80% akceptowalne?? Przy moim GTX-e260 już na 60% ostro buczy a tu masz 22Watową turbinę. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamraK85 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) No panowie trochę tych osób się wysypało którzy dostali już GTX480 w swoje rączki. Więc według jednego z (evga forum) przy wiatraku na auto miał 99 C a przy wiatraku na 70% gdzie był akceptowalny szum miał 100 C. Więc te wczorajsze ploty o 70C są trochę nie do końca prawdziwe choć faktem jest że drugi koleś z (evga forum) miał wiatrak ustawiony na 100% i ponad 70C ale ten hałas... Nic ja pewnie 1 wiatraczek skieruje na radiator a drugi z drugiej strony na sekcje zasilania karty może będzie lepiej ;) Gdzie te karty są !? PS. Tylu fanów NV się burzyło gdy czytali recenzje bdb portali a tutaj wystarczy jeden anonimowy koleś i już poszła wiadomość do portali że karty są chłodne i ciche ;D Tak działa marketing na zaślepionych... Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez KamraK85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Wiadomość może i poszła, pytanie kto był na tyle naiwny i łyknął to bez zastanowienia. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 IMO - jesli GTx480 to tylko zwodowany - inaczej nei ma sensu brac tego do rak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Rafa o jakich timingach pisałes i analogii?nie kumam - w jakiej to grafice niby timingi zmieniasz?Wstepne testy premierowych oferm pokazały ze ta karta nawet sie nie kreci...choc podobno wersje pudełkowe juz znacznie lepiej wypadaja ale poczekajmy az ktos to stestuje...póki co nvidia słabo oj słabo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...