olo21 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 czy gtx480 zmieści się w obudowie Cooler Master Elite RC-334-KKN1 - Cooler Master ELITE RC334 S/B • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jasne, ze sie zmiesci ;) Nie rozumiem dlaczego padlo z Twojej strony takie pytanie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jasne, ze sie zmiesci ;) Nie rozumiem dlaczego padlo z Twojej strony takie pytanie? :) Padło, bo jak zmierzyłem odległości w obudowie to wychodzi prawie na styk i wiąże się to z reorganizacją położenia hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 ja też 60zł to dobra cena a temu uczciwemu polskiemu przedsiębiorcy co chce 100zł na rodakach zarobić mówię ch.w.d., Centy jakbyś się zajął zbiórka to podaj namiary do wpłaty kasy (sorry ja nie mogę ze względu na brak czasu) Ja z kolei nie mam mozliwosci sciagniecia wiecej niz 1 <_< Z jednej strony rodzina (ktora ma juz dosc moich zakupow, zwiazanych z PC :mur:), z drugiej wydatki jakie teraz mnie czekaja (robienie prawka). Po za tym EVGA wysyla tylko na teren Meksyku, USA i Kanady :angry: Przez to trzeba placic jeszcze jakiejs firmie za przesylke do Polski. Tak wiec troche zabawy z tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja to nawet nie znam ang i nigdy nic nie kupiłem w zagranicznym sklepie. Taki jestem proelo hehe. Co do sterów to nie lepiej poczekać na 260.xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 z tego co przeczytałem tu EVGA GTX 480 Backplate mini review w/pics - AnandTech Forums to blaszka na pleckach nic nie daje, poza wrażeniami wizualnymi, obudowę mam bez okna pod biurkiem także straciłem zainteresowanie tym kawałkiem metalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nie wiecie czy w polsce gdzies mozna dostac backplate evga do gtx470? Sa na allegro, ale cena z przesylka 170zl. Z USA nie wiem czy sie oplaca sciagac (20usd backplate + przesylka, o ile niedowala cla itd.) wysyłka to 25$ + czas osoby wysyłającej, nie dorzucą cła. z tego co przeczytałem tu EVGA GTX 480 Backplate mini review w/pics - AnandTech Forums to blaszka na pleckach nic nie daje, poza wrażeniami wizualnymi, obudowę mam bez okna pod biurkiem także straciłem zainteresowanie tym kawałkiem metalu GTX 480 Backplate temperature - Overclock.net - Overclocking.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Nowym Afterburnerem ktoś się już bawił? Dodano m.in. możliwość zmiany napięć ramek. Udało się komuś zdemontować tą blachę z radiatora? By uzyskać coś podobnego do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Afterburner daje możliwość zmiany napięcia na pamięciach , ale na kartach od msi(nie referencyjnych , konkretny model gtx460). To nie jest blacha tylko plastik na zatrzaskach , można go zdjąć bez problemu , m.in z tego powodu chłodzenie stockowe jest nieszczelne , sporo gorącego powietrza zostaje w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Sideband ja nie mowie o plastiku tylko o ...."blachę z radiatora" widzisz ze GTX 470 nie ma blachy na radiatorze a GTX 480 ma zamontowaną dodatkowo blachę na radiatorze... radiatorze a nie na stockowym chłodzeniu jako całości, interesuje mnie sam radiator i przymocowana do niego blacha :wink: chciałbym ją zdemontować niczego nie uszkadzając, więc pytam z ciekawości czy komuś sie to udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Wyszły nowe stery 259.47 WHQL @ Microsoft Windows Update. Heroes 3 juz działaja normalnie :) DriverVer = 08/21/2010, 8.17.12.5947 Windows Vista / Windows 7 x86 (32-bit): http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/driver/drvs/2010/08/20376209_7ae6c54845a76e0c1b796d023124b6c43d908c63.cabWindows Vista / Windows 7 x64 (64-bit): http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/driver/drvs/2010/08/20376210_70a476ede1c3a23125e47bfbeb0d33acec9c13b7.cab odradzam instalowanie tych sterów. są beznadziejne - mafia 2 się tnie nie miłosiernie podczas akcji w magazynie, BC2 mi się wysypało podczas fajnej rozgrywki (troche mnie to wkurzyło). trzeba czekać na oficjalne stery ze strony nvidii i to tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 co bedzie lepsze ? msi afterburner czy evga precision ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Jasne ze MSI:))Bo jesli chyba sie nie myle to Evga nie daje zmiany napiec-nie chce teraz instalowac jej ale chyba tak bylo:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 A czy to wszystko to nie jest ten sam soft robiony przez gościa od RivaTuner? Swoją drogą ten program już umarł? Jak tak to szkoda, bo miał super hardware monitoring włącznie z użyciem poszczególnych rdzeni proca i pamięci systemowej/swapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 A czy to wszystko to nie jest ten sam soft robiony przez gościa od RivaTuner? Swoją drogą ten program już umarł? Jak tak to szkoda, bo miał super hardware monitoring włącznie z użyciem poszczególnych rdzeni proca i pamięci systemowej/swapa. Ten koleś zrobił rive , teraz afterbuerner i precision. Płacą mu za te dwa programiki , więc przestał rozwijać rive. Niestety afterburner i precision to zbyt proste programiki i nie posiadają zaawansowanych opcji jak riva. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Nie tylko mi brakuje RT. Ale z tego co widzę z każdą betą gościu coś dokłda. Może kiedyś zwiększy się funkcjonalność MSI. Program nie jest taki zły tylko trzeba go doszlifować. Przy okazji, wyszedł aftrburner final 2.0 jak by ktoś nie wiedział. edit: literówki. Edytowane 2 Września 2010 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Mini teścik 4-way SLI chłodzony wodą :D Link do art Edytowane 3 Września 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 To można 4-way z pojedynczych kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 może mi ktos powiedzieć kiedy te zruchancie z nvidi wydadzą nowe sterowniki, toż to 2 miechy bez nowych driverów a do poprawy sporo a przeciez nvidia podobno najlepsze sterowniki robi, czekam na 260.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Cierpliwości ptyś pewnie szykują rewelacyjne stery dajmy im czasu wiem ze 2 miechy to dużo ale bądźmy dobrej myśli :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 może mi ktos powiedzieć kiedy te zruchancie z nvidi wydadzą nowe sterowniki, toż to 2 miechy bez nowych driverów a do poprawy sporo a przeciez nvidia podobno najlepsze sterowniki robi, czekam na 260.xx 10dni , lepiej poczekac dluzej i miec konkretne zmiany niz co miesiac i kupe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Dokładnie sideband :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Panowie, co ile podkręcacie swojego GTX'a 480 ?? Czy gry do testów stabilności wystarczą ? Czy katujecie grafy innymi programami ? Do ilu każdy GTX 480 podkręca się (chodzi mi o rdzeń, shadery i pamięci) - chodzi mi o średnią wartość dla każdej z tych rzeczy. Jakie są objawy, że muszę podbić napięcie ? Słyszałem, że podkręcanie jednej wartości ogranicza drugą - może mi ktoś napisać o które chodzi i którą lepiej podkręcić ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 chciałbym się Was zapytać o prawidłowe podłączenie kart w sli? może to nie jest problem ale zauważyłem właśnie na necie że karty gtx480 spięte były ze sobą w ten sposób tj na tym drugim złączu patrząc od śledzia. ja natomiast myślałem i tak podłączyłm na tym pierwszym złączu od śledzia? czy to ma jakiekolwiek znaczenie przy 2 kartach?? oczywiście w sterach mi rozpoznało sli itd, ale jak pisałem wcześńiej obraz potrafił się rozłazić. mam jeszcze w domu drugiego gtx480 ale na testy niechce mi się go podłączać wolałem się Was zapytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 nie ma znaczenia...tak i tak jest dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 A ja mam pytanie o temperaturę układów takiego duetu ( karta przy karcie ). @ zaodrze244, jak to się prezentuje u Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 W jakim sklepie udało się wam kupić GTX-y 470 po 800 zł ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 dzięki za odp. u siebie mam przerwę 1 slot między kartami także nie mam problemu z temp jaki może wystąpić na tej przykładowej focie. zresztą przymierzam się do zakupu budy CM HAF X :D ale to za pare miechów jak spłace gtx480 :P może jak znajdę dzisiaj chwilę czasu to jednak sprawdze czy spięcie ma wpływ na szarpanie obrazu. umnie efekt był taki że dokładnie od połowy ekranu obraz się rozciągał w prawo zostawiając po lewej czarną dziurę :P w BC2 trwało to pare chwil tak jakby po wczytaniu tekstur i tak dalej do pamięci kart efekt rozłażenia znika ale to tylko takie moje gdybanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Możesz pokombinować. Kompy lubią robić ludziom problemy i może się okazać, że przy innym podłączeniu nie będzie tego zjawiska. Mimo, że nie powinno to mieć żadnego znaczenia. To jakie tempy miałeś przy jednym slocie wolnym? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) prawdę mówiąc to nie sprawdzałem wogle jakie tempy były :P moją wypowiedź opieram na wrażeniach słuchowych :P wentyle gtx'ów 480 wyły tak samo jak teraz gdy mam gtx480+280 :P ale jak wieczorem podłącze sli to napisze ile wynoszą Edytowane 6 Września 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...