rafiki20 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 zaodrze244 jak podłączysz już te karty w sli to pochwal się wynikami w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 W jakim sklepie udało się wam kupić GTX-y 470 po 800 zł ????? Wystarczy przejrzeć temat... Hurtownie czyściły magazyny, dużo sztuk nie było, więc ceny po kilku dniach wróciły do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Mini teścik 4-way SLI chłodzony wodą :D poszli po bandzie :D 4x480 i jedna chlodnica 3x120. tez im sie nie dziwie, ze nie odpalili furmarka przy taktach 850, gdy przy 800 dobili na kartach do 91st :D woda ile wtedy miala? 70st?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 tutaj jest lepszy test :P eVGA Classified SR-2 review with Quad SLI GTX 480 on LN2 rafiki20 interesują Cię jakieś konkretne gierki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 crisis-bc2-ewentualnie mafia 2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) chyba będę miał uszkodzony kabelek od sli. po odpalaniu giery lub 3dsmarka obraz migał przebijał zielonym kolorem wszędzie. po obróceniu kabelka kolory przestały się sypać ale dalej występuje efekt rozłażenia się obrazu. na szybko nagrałem dziada aparatem: obserwujcie lewy dolny róg http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_fi47GhJ-8Q http-~~-//www.dailymotion.pl/video/xeprho_bc2_videogames rafiki20 tutaj już wrzucałem test bc2 Geforce GTX 470/480 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 54 a mafia 2 pokazała mi przy wszystkim na full średnio 40fps i ranga C pograłem chwilę w mafię 2, obraz mruga i szarpie (od połowy ekranu) i to przy włączonym vsynch... coś jest na rzeczy, ale nie mam drugiego kabelka żeby sprawdzić... temp na obu kartach oscylują w okolicach 80* podczas grania w mafie 2, temp w pokoju 21* (zimno brry) Edytowane 6 Września 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Coś masz schrzanione jak nawet w mafii Ci się tak dzieje - ja mam SLi ale z 460 i wszystko w tej grze git (w sumie to we wszystkim innym też). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) jutro idę do proline i komputronika może będą mieli gdzieś walający się ten cholerny mostek sli... edit - nie udało mi się załatwić mostka, może na piątek mi coś ściągną w proline. z alledrogo za nim go ściągne to już drugiej karty raczej mieć nie będe, także jak załatwie mostek to może za jakiś czas kolega mi udostępni kartę i potestuję, narazie to czeka on na odpalenie kompa;) dzisiaj po prawie 3 tygodniach wrócił "walnięty" bequiet 650w - z opisem że nie stwierdzili żadnej usterki... się to okaże wieczorem jak go ponownie podłącze:P Edytowane 7 Września 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Taka inna grafa GTX 460 Onda Jakaś taka chłodna i mało prądu bierze (raczej do Europy nie trafi :P ) 神奇的低功耗,昂达GTX 460 1024MB神戈评测 - 超能网 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 DUSZEK pomyliłeś tematy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 E tam taka mała ciekawostka odnośnie firmy i w ogóle. BTW w sumie nawet nie wiedziałem że jest osobno temat o 460 hehhe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Moja 470 zaczela sie fochowac cos podczas gry w Crysis Warhead. Wczoraj jeszcze wszystko bylo wporzadku. Dzis od rana gra wysypuje sie po jakims czasie - najpierw pojawiaja sie arty. Podobne problemy mialy osoby co za mocno podkrecily karte - biale ziarenka na drzewach itp. Dodam tylko ze moja grafa nie byla podkrecana. Jedynie co zmienialem przez te 2 dni to klawiatura, ale watpie by byla winowajca takich zabaw. Temp. GPU ~92*C maksimum. Po podniesieniu predkosci wentylatora temp spadly do ~75*C i chyba arty ustaly. Chyba, bo jeszcze dokladnie niesprawdzilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Panowie, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Obecnie mam gtx 275, który jest ultra cichy (aż dziwne jak na Gigabyte). Niestety karta ma tylko jedno dvi, a potrzebuje dwa. W związki z tym pytanie co robić. Czy wymienić na taką samą 275-tkę z dwoma dvi czy szukać okazyjnie gtx 470 (ktoś miał na forum za 900zł), czy może kupić gtx 465 za 750zł i liczyć na łut szczęscia u Asusa. Przejsciówki dsub-dvi ciężko znaleźć i mogą nie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Temp. GPU ~92*C maksimum. Po podniesieniu predkosci wentylatora temp spadly do ~75*C i chyba arty ustaly. Chyba, bo jeszcze dokladnie niesprawdzilem. 90 st C to za duzo. Przydal by sie lepszy radiator np. mk-13 z dwoma wentylatorkami Cooling.pl : Scythe Kaze Jyu Slim 10cm 1000 obr [sC101] - 32.90PLN Niestety to koszt prawie 300 zl :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Panowie, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Obecnie mam gtx 275, który jest ultra cichy (aż dziwne jak na Gigabyte). Niestety karta ma tylko jedno dvi, a potrzebuje dwa. W związki z tym pytanie co robić. Czy wymienić na taką samą 275-tkę z dwoma dvi czy szukać okazyjnie gtx 470 (ktoś miał na forum za 900zł), czy może kupić gtx 465 za 750zł i liczyć na łut szczęscia u Asusa. Przejsciówki dsub-dvi ciężko znaleźć i mogą nie działać. Rozważasz kupno innej 275 albo 470? Nie specjalnie rozumiem, albo chcesz też szybszą kartę albo nie. Poza tym co to za model że ma jedno cyfrowe wyjście. Na pewno nie ma HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Czy warto dopłacić ok. 180zł do gtx470 w wersji SOC (gigabyte) lub AMP (Zotac). Niby mamy wtedy super, ciche chłodzenie i niezłe OC, wydajność trochę lepszą, ale czy się opłaca? Koszt wyniesie wtedy ok. 1200zł. Edytowane 8 Września 2010 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 olo21 - zależy jaką masz tolerancję na hałas. Chłodzenie GTX470 (referent) ma przyjemniejszy (sic!) szum w stressie niż to od HD5870... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 90 st C to za duzo. eee tam ;) osobiscie jednak celowalbym w TR, ostatecznie AC Geforce GTX 480 kalt gestellt: Drei Fermi-Kühler plus Thermalright VRM-G2 im Test - geforce, nvidia, vga-kühler, fermi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 eee tam ;) osobiscie jednak celowalbym w TR, ostatecznie AC Geforce GTX 480 kalt gestellt: Drei Fermi-Kühler plus Thermalright VRM-G2 im Test - geforce, nvidia, vga-kühler, fermi Ciekawe, ciekawe... Spit fire jest koszmarny. Accelero jak zwykle olbrzymi. Mk-13 sliczny. Hr-03 za maly. Do zbicia temperatur oczywiscie najlepszy jest Accelero, za to biorac pod uwage wydajnosc + estetyke zdecydowanie wygrywa mk-13. Z dobra pasta liquid pro, mk-13 bedzie bardzo kuszaca alternatywa. Swietny radiatorek na vrm. A 90 st C dla gpu to za wysoko i tego nie da sie zaakceptowac. Przeca tego sie nawet dotknac nie da a co dopiero przyznac komfort pracy tak rozgrzanego gpu.... porazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witajcie postanowiłem się pobawić moim msi 480gtx od chaosa i dojechałem bez podnoszenia napięcia do 825mhz na rdzeniu pokusiło mnie żeby dać na rdzeń 850mhz zapuściłem 3dmarka ventage i wysypał się sterownik ekranu hmm ok podniosłem napięcie na karcie do 1.1v wszystko ładnie ale wynik drastycznie spadł do 22832ptk zaznacze ze procesor mam podkręcony na 4000MHz. I tu moje pytanie do was co się stało ze tak drastycznie spadł w dół pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witajcie postanowiłem się pobawić moim msi 480gtx od chaosa i dojechałem bez podnoszenia napięcia do 825mhz na rdzeniu pokusiło mnie żeby dać na rdzeń 850mhz zapuściłem 3dmarka ventage i wysypał się sterownik ekranu hmm ok podniosłem napięcie na karcie do 1.1v wszystko ładnie ale wynik drastycznie spadł do 22832ptk zaznacze ze procesor mam podkręcony na 4000MHz. I tu moje pytanie do was co się stało ze tak drastycznie spadł w dół pozdr Zresetuj komputer i ustaw 850 mhz dla gpu oraz podnies napiecie. Karta prawdopodobnie wrocila do stockowych ustawien. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Ogolnie to zbieram sie do WC, ale akurat moim priorytetem jest prawko, wiec najpewniej do listopada bede musial sie wstrzymac ze zmianami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 leven miałeś racje wynik od razu podskoczył do góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Kto ma W7/Vita 64bit może testować FW 260.52. Link do forum guru3d. Ja czekam na 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 leven miałeś racje wynik od razu podskoczył do góry :) Jak ustaliles sobie stabilne taktowania gpu i pamieci oraz ustaliles odpowiednie napiecie dla gpu, to mozna sobie takie ustawienia wpisac do biosu karty. W ten sposob karta bedzie sie zachowywac jak fabrycznie podkrecona a nie non stop zmuszana do zmian poprzez program podkrecajacy. Jak chcesz, to Ci zmienie te wartosci w biosie a Ty sobie go tylko wgrasz do karty. To jest pare minut roboty a efekt wysmienity. Musisz tylko dac bios karty na forum, zebym go mogl zmodyfikowac. Bios mozna zapisac na dysk za pomoca gpu-z. W gpu-z pod logo nvidi jest taki malutki znaczek. Klikasz go i zapisujesz bios do pliku na dysk. Potem tylko wysylasz go poprzez hosting na forum a ja robie dalej co trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Kto ma W7/Vita 64bit może testować FW 260.52. Link do forum guru3d. Ja czekam na 32bit. O fajnie zobaczymy co tam nv ulepiła nowego , jakie nowe zabezpieczenia przed grzebaniem w sterach :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 ..... jakie nowe zabezpieczenia przed grzebaniem w sterach :lol2: I kto to pisze :lol2: :lol2: Ja tez zasysam i zaraz przelece vantage i heaven 2.1 wzgledem 258.96. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Jak ściągniecie z rapida. Chciałem ściągnąć, ale wywala po jakimś czasie error. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Po 5% wywaliło mi błąd , a teraz już plik jest niedostępny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 leven podeśli mi te stery na e-maila senator22pl@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...