KUBA TM Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) A nie ma juz problemow ze starszymi grami i bledami w wyswietlaniu grafiki? Nie ma u mnie w Heroes 3 (kreski i kropki) wiec pewnie i w rzeszcie nie ma bo blad ze starym DX naprawiony Edytowane 10 Września 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 leven maż na pm-ce link do mojego biosu zerknij na niego i powiedz co sadzisz Tak wyglada Twoj bios: A tak po zmianie: Bios do karty: bios.rom gtx 480 70.00.21.00.80 vgpu -1.213 limit v To w takim razie jakie jest maksymalne napięcie dla GTX'a 480? 1.213 volta wedlug nibitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 I jak wgrać taki bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 I jak wgrać taki bios ? Wgrac to nie problem, tylko czy bios wgrywany jest taki sam jak w obecnej karcie ? Najlepiej swoj bios zmodyfikowac i wgrac. Poradnik do flashu biosu kart nvidii... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 leven czy te zmienione napięcie będzie stałe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 leven czy te zmienione napięcie będzie stałe ? Nie. Suwaczek z napiecia bedzie dzialac jak dziala teraz, tylko dojdzie dalej (do 1.213 v) zamiast oryginalnego vgpu. To tylko zwieksza zakres vgpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Szkoda, bo nie używam od kilku lat stacji dyskietek :) Oczywiście, że miałem na myśli swój bios :] Edytowane 10 Września 2010 przez Piospi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Szkoda, bo nie używam od kilku lat stacji dyskietek :) Zrób bootowalnego pena i voila... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Wlasnie.... Towarzysz I Sekretarz Gierek ma racje :lol2: Zrob pena i sobie zmodyfikuj bios. Boot Z Pendrive - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Czy jest u nas na rynku aktualnie w sprzedaży jakiś GTX 470 z niereferencyjnym chłodzeniem ? Np. Gainward Golden Sample czy Gigabyte z trzema wiatrakami ? Szukam po wszystkich "ważniejszych" sklepach i nie mogę nic znaleźc. Ewentualnie zna ktoś dostępne od ręki chłodziwo na takiego GTX'a żeby podmienić referencję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Czy jest u nas na rynku aktualnie w sprzedaży jakiś GTX 470 z niereferencyjnym chłodzeniem ? Np. Gainward Golden Sample czy Gigabyte z trzema wiatrakami ? Szukam po wszystkich "ważniejszych" sklepach i nie mogę nic znaleźc. Ewentualnie zna ktoś dostępne od ręki chłodziwo na takiego GTX'a żeby podmienić referencję ? Gigabyte podobno z trzema wentylami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Gigabyte podobno z trzema wentylami. Dzięki za link, zadzwoniłem tam i sprzedawca powiedział że w ogle tego nie ma w polskiej dystrybucji. :) Cóż, kupię referencję i potem będę się z tym bujał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Gigabyte podobno z trzema wentylami. Dzięki za link, zadzwoniłem tam i sprzedawca powiedział że w ogle tego nie ma w polskiej dystrybucji. :) Cóż, kupię referencję i potem będę się z tym bujał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zotac GTX 470 Jeszcze nie tak dawno był, więc niebawem znów powinien być w sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 a zna ktoś rozmiary gtx470 z niereferencyjnym chłodzeniem? Pisze wszędzie, że jest większa ale nie pisze ile ma dokładnie długości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 Zotac to po prostu referent ze zmienionym chłodzeniem. Ma nawet ten nie potrzebny w tym wypadku otwór w PCB na turbinę. Jest za to "grubszy", bo zajmuje aż 3 sloty. Jeśli chodzi o Gigabyte to nie wiem, faktycznie wydaje się nieco dłuższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) a zna ktoś rozmiary gtx470 z niereferencyjnym chłodzeniem? Pisze wszędzie, że jest większa ale nie pisze ile ma dokładnie długości. 26,7 cm ma Gainward, referencja 24,1cm. :) To na górze to oczywiście ref. tylko z naklejką GW. ;) . Edytowane 10 Września 2010 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 u mnie flash biosu nie działa zrobiłem botowalnego pena załadowałem program flash.exe i bios resetuje kompa ustawiam żeby botowal z pena wpisuje mu komende nvflash.exe bios.rom i wyskakuje mi this program cannot be run in dos mode o co biega moze coś źle zrobiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4d30n Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 może spróbuj pobrać z innego źródła program flasciach!ący nvflash.exe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Gier3k i leven - wow, nie wiedziałem że tak można, dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Jakie jest poprawne polecenie (komenda) żeby zrobić flash biosu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) Jakie jest poprawne polecenie (komenda) żeby zrobić flash biosu ?? Flash biosu grafiki nvidii ? nvflash.exe bios.rom Robie tak od lat i dziala. Musisz miec tylko poprawnie przygotowana dyskietke/pendrive oraz odpowiednio nowy nvflash. Ale najpierw zrob kopie biosu wpisujac: nvflash.exe -b bios.rom Edytowane 11 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 leven zrobiłem botowalnego pena wrzuciłem pliki z nvflash i plik z biosem resetuje kompa i wpisuje komende i du.. nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 To nie wina komend tylko zle zrobionego pendrive. Sproboj inaczej przygotowac pena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) a według ciebie jak powinien być przygotowany pendrive bo już nie wiem zawsze jak wgrywam bios do płyty głównej jest dobrze Edytowane 11 Września 2010 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) dyskietka startowa z flasherem Tak wyglada dyskietka, z ktorej robie flash biosow nvidii. Tylko bios wywal, bo to moj :) Nigdy z pendrive nie robilem tylko z dyskietki. Edytowane 11 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 26,7 cm ma Gainward, referencja 24,1cm. :) To na górze to oczywiście ref. tylko z naklejką GW. ;) czyli rozmiarowo jak gtx 480 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 zrobiłem pendrive od nowa czyli załadowałem pliki bootujace skopiowałem nvflash i bios i nadal to nie działa jakieś pomysły ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 (edytowane) zrobiłem pendrive od nowa czyli załadowałem pliki bootujace skopiowałem nvflash i bios i nadal to nie działa jakieś pomysły ?? Zrob jak nakazuje DOS i kup stacje dyskietek za 15 zl. Wszystkie problemy znikną. Jestem wkurzony gadka typu:.... nie urzywam flopa, bo to starosc ! Edytowane 11 Września 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2010 Boot Z Pendrive - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...