rafiki20 Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Jaki sterownik polecacie do tej karciochy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 GeForce Forceware 267.24 Win 7 Vista x64 download from Guru3D.com u mnie bezproblemowe wydajnośc bardzo dobra wysokie wykorzystanie gpu w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igl Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie, pytanko mam... Auras Fridge wejdzie na GTX470 z pcb ref. 480? Prawda to że gtx470 ma taki sam rozstaw śrub montażowych chłodzenia co g80? I jak z wydajnością jego, powinien dać radę? Bo się właśnie na allegro jeden pojawił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Panowie, pytanko mam... Auras Fridge wejdzie na GTX470 z pcb ref. 480? Prawda to że gtx470 ma taki sam rozstaw śrub montażowych chłodzenia co g80? I jak z wydajnością jego, powinien dać radę? Bo się właśnie na allegro jeden pojawił :) wybij sobie z glowy sekcja zasilania wykituje bo ten radiator za mocno przylega do pcb i zadnych porzadnych radiatorów tam nie wsadzisz poza tym wydajność accelro s1 a to stanowczo za mało na gtx 470-480 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igl Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Czyli odpuścić... Eh szkoda bo ładny... Szczerze mówiąc to nie ma za ładnych i wydajnych coolerków na gtx470. AXP mi się nie podoba ale wydajność powala, zastanawiam się nad Gelidem, co wy na to? Bo shaman ładny bo ładny ale ustępuje wydajnością tym dwóm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Czyli odpuścić... Eh szkoda bo ładny... Szczerze mówiąc to nie ma za ładnych i wydajnych coolerków na gtx470. AXP mi się nie podoba ale wydajność powala, zastanawiam się nad Gelidem, co wy na to? Bo shaman ładny bo ładny ale ustępuje wydajnością tym dwóm. Jesli nie masz okna w budzie to nie ma co zwracac uwagi na wyglad, a na wydajnosc/cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igl Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) U mnie bardziej się wygląd liczy ;) Ale wydajność też ważna, nawet bardzo... Ma ktoś tutaj Gelida na 470? Edytowane 7 Marca 2011 przez igl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 (edytowane) witam Zainstalowałem AXP na GTX480 i mam dziwnie wysokie temperatury. Przy teście 3dmark vantage dochodzi do 70c. Próbowałem 3 razy zmieniać pastę-raz smarowałem cały rdzeń,później trochę pasty na środek zeby sie rozsmarowla sama,a trzeci raz praktycznie w ogóle pasty.Pasta "Revoltec Thermal Grease Nano". Obudowa dobrze wentylowana(wtłaczające powietrze-2x120mm przód,2x120mm bok i góra,wyrzucajace-2x140mm góra,120mm tył).Robiłem test ze zdjętym bokiem,było lekko gorzej z temperaturą nawet.Odwróciłem wentyl boczny,nic nie dało. Nie bardzo wiem o co chodzi,AXP chodzi na 100% fanu. Edytowane 10 Marca 2011 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Przy teście 3dmark vantage dochodzi do 70c. Ja nie zapodawalem zadnych benchmarkow i w grach mam max 53*C na 100% i 65*C na 50% - ale to na GTX470, a 480 pewnie 'cieplejszy' jest ;p Zobacz jak w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Aż tak bardzo gtx480 nie odbiega temperaturowo od gtx470. W grach 70-72c w najbardziej wymagajacych(metro,crysis),a innych róznie,zaleznie do obciązenia GPU(przy ciągłym 99% jest właśnie 70-72c) Na zagranicznym forum widziałem recke AXP z GTX480 to crysis leciał na 54c. Obroty fana-przy 100% jest to 1720RPM...wartosc prawidłowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) Po pierwsze 480gtx wsysa 100wat więcej od 470gtx realnie , po drugie pasta robi swoje przy tak prądożernych kartach. Ta wentyle kręcą do 1800obr/min w axp. Edytowane 22 Marca 2011 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Po pierwsze 480gtx wsysa 100wat więcej od 470gtx realnie , po drugie pasta robi swoje przy tak prądożernych kartach. Ta wentyle kręcą do 1800obr/min w axp. Jak to jest możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Jak to jest możliwe? Wyższe takty i napięcie + więcej sp/tmu/rop/kaszy i masz te 100wat. Jeżeli zredukujesz napięcie na gpu jesteś w stanie zejść do poziomu 470gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Może i więcej watów,ale to powinno wyglądac tak: http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=618431&mpage=1&print=true Przejrzyjcie wykresy: On ma: APX – IDLE (after 30 mins): 31c ---Ja mam 34c.(tutaj akurat niewiele więcej),ale temp otoczenia i tak wyższa u niego. Playing Crysis Warhead 2: 1920 x 1200/Enthusiast settings/AF 8xQ/vsync off/DX10 64-bit APX (100%) = GPU 2: 53c ---Ja mam od 67-72c.Nie rozumiem dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igl Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 To samo jest u mnie na gtx470 i shamanie, nie wiem co jest że temp. takie wysokie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Moze lepiej wentylowana obudowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Obudowa ma dobry przewiew(CM 690)-pisałem wcześniej Zamieszczam foto po odkręceniu accelero,wydaje mi się,ze idealnie nie dociska do czapy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Czapki są krzywe , także dopiero jak zeszlifujesz ją będziesz miał dobry docisk. Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ale fajne fotki, wygląda to jak mróz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igl Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja mam problem bo mi Shaman nie dociska do gpu, przydały by się jakieś podkładki ale nie mam czasu na zabawę... i kupiłem AXP na którego czekam. Jakby u mnie tak wyglądał docisk jak u Kad2 to by za pewne nie było problemu, następne to to że mam nierówną czapę, a szlifu czapy robić nie będę. Edit. Axp doszło i jest o wiele lepiej :) Ma ktoś pojęcie ile dawać maks V do testów i na codzień dla gtx470 windforce - ma pcb ref. gtx480 :) Wytrzyma napięcia podobne do gtx480? Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez igl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja mam problem bo mi Shaman nie dociska do gpu, przydały by się jakieś podkładki ale nie mam czasu na zabawę... i kupiłem AXP na którego czekam. Jakby u mnie tak wyglądał docisk jak u Kad2 to by za pewne nie było problemu, następne to to że mam nierówną czapę, a szlifu czapy robić nie będę. Edit. Axp doszło i jest o wiele lepiej :) Ma ktoś pojęcie ile dawać maks V do testów i na codzień dla gtx470 windforce - ma pcb ref. gtx480 :) Wytrzyma napięcia podobne do gtx480? 1.2v będzie bezpieczne na codzień aczkolwiek pod obciazeniem trzeba zrobic obroty na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 1,2V na codzien ? Przeciez to usmazy reszte elementow w kompie. Ostroznie liczac 350-400W by wtedy szlo w karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Edit. Axp doszło i jest o wiele lepiej :) Ma ktoś pojęcie ile dawać maks V do testów i na codzień dla gtx470 windforce - ma pcb ref. gtx480 :) Wytrzyma napięcia podobne do gtx480? Jak bardzo lepiej? Czapki są krzywe , także dopiero jak zeszlifujesz ją będziesz miał dobry docisk Niedobrze :-| .AXP moge wyszlifować,ale czapy GPU sie nie podejmę.Szkoda. 1,2V na codzien ? Przeciez to usmazy reszte elementow w kompie No wlasnie,1.2V?!. To może usmważyc tez i sekcje. Chyba tylko na WC,zresztą według mnie jest zbyt słabe skalowanie taktowania z napięciem...zapewne większe ochłodzenie układu cos by dało tutaj....czyli nadal tylko na WC ma sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nic nie usmazy trzeba mic porzadny zasilacz i dobry przewiew w obudowie lub wc i fullcover na karcie, to nie gtx5xx żeby zdechło od 1,2v na gtx480 sekcja jest solidna a sama karta zaprojektowana tak aby dzialac w temperaturach 90-100caczkolwiek sam na codzień jadę na standardowym napieciu i 820mhz na rdzeniu, temperatury nie przekraczaja 60c w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 przesiadlem sie na referencyjna 480gtx z cyclone 460gtx za smieszne pieniadze i pierwsze wrazenie jezeli chodzi o halas to tak jakby mi ktos strzelil w morde :) panowie jakie chlodzenie na to zalozyc, bo mnie wyeksmituja z budynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 AXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 AXP lub thermalright spitfire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 AXP AXP lub thermalright spitfire dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Wyszły nowe sterowniki :) 270.61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 jakies sprawdzone sklepy wysylkowe gdzie moge dostac AXP nie czekajac na wysylke 3 tygodnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...