leven Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Z gigusiem wole być ostrożny, mam 260 OC od nich i ma okrojony układ zasilania i (...), nie wiem czy w 460 tez czegoś nie ucieli w końcu cena musi się pokrywać z tym co w środku przecież to nie Mercedes;) Test 4 kart GeForce GTX 460. Gigabyte GeForce GTX 460 OC. Benchmark.pl Ja tu widze bardzo pochlebne opisy tego gigusia. Oczywiscie kazdy sobie rzepke skrobie... Ja sie zdecydowalem na gigusia 1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Kupiles caly blok za 110 dolarow czy osobny tylko na gpu ? Osobny F2G,w życiu nie wydam na FC w cenie prawie połowy karty. Mam blok, na pamięciach i sekcji radiatorki z S1 plus nawiew 120mm i 80mm bezgłośny na 7v. ps. Bench z dema Mafia II bez APEXu,med,high.Sprzet z podpisu. Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez bobrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ta mafia jakas chora jest.... Co widze jej wyniki to jest tam min fps nie wiekszy niz 10 :blink: Mozliwe, ze to jest akurat chycone przy samym starcie, ale.... Chetnie zobaczylbym AvP w dx 11, bo akurat mam tą gre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Nowe sterowniki tyle że bety 259,31 Link do pliku Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ok demo ma coś zwalone z physxem i jest on liczony tylko przez cpu, czyli procek dostaje całą fize do liczenia. Na forum 2kGames już o tym jest i najlepsze jest to że physx który się instaluje z mafią przestawia to dla wszystkich gierek np. w Metro2033 też jest slideshow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Kolejna polewka z Fermi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Kolejna polewka z Fermi ;) widziałem już wcześniej w sumie dużo w niej prawdy odnośnie wydzielanego ciepła jak i nalotu czarnuchów: nie dawno niedaleko mojej miejscowości policja zlikwidowała plantacje marychy, hodowla działała pod przykrywką pralni przemysłowej, pełny kamuflaż pod ziemia ukryta plantacja (wybudowanie tego kosztowało grubo ponad 1 milion zł. nawet tunele awaryjne do ucieczki były), wpadli właśnie po rachunkach za energie elektryczną (średnio 30tyś. miesięcznie), lato się kończy a wiec też kupiłem sobie fermiego na zimę jak znalazł, choć z doświadczenia wiem że 5870 też jest w stanie ostro podgrzać powietrze w pokoju Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Juz wszystko smiga ladnie :) W grze jest miedzy 41-60 fps. Problem polegal na tym ze mafia ma swoja paczke physx i one troche robia syfu. Nalezy je "wyciagnac" z instalki gry, zainstalowac i wszystko dziala. Wlasnie sprawdzalem ze sterami 259.31 - smiga wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 widziałem już wcześniej w sumie dużo w niej prawdy odnośnie wydzielanego ciepła jak i nalotu czarnuchów: nie dawno niedaleko mojej miejscowości policja zlikwidowała plantacje marychy, hodowla działała pod przykrywką pralni przemysłowej, pełny kamuflaż pod ziemia ukryta plantacja (wybudowanie tego kosztowało grubo ponad 1 milion zł. nawet tunele awaryjne do ucieczki były), wpadli właśnie po rachunkach za energie elektryczną (średnio 30tyś. miesięcznie), lato się kończy a wiec też kupiłem sobie fermiego na zimę jak znalazł, choć z doświadczenia wiem że 5870 też jest w stanie ostro podgrzać powietrze w pokoju Oj z tym grzaniem to przesada ;) no ale pozartowac mozna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Maliku a wyższego odświeżania niż 60 nie da się ustawić przy tej rozdziałce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Maliku a wyższego odświeżania niż 60 nie da się ustawić przy tej rozdziałce? W grze nie ma takiej pozycji nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tak właśnie jest jak dowalają do gier różne instalki PhysX-ów, DirectX-ów itp itd. Niech chociaż się pojawi pytanie "czy chce Pan zainstalować xxx", w końcu nie każdy jest kumaty, ale przeważnie instalki gier potrafią narobić większego syfu niż nie jedna lama. Mnie nie raz ciarki przechodzą jak widze pop-upy typu "installing DirectX", Bóg wie czy faktycznie to coś zmienia czy tylko sprawdza wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Odblokowany bios dla Gigabyte GTX460 1GB Dual Fan Oczywiscie odblokowane wyzsze V, nic wiecej. Jak ktos chce odblokowany bios dla swojej karty, pisac na pm z linkiem do biosu. Za powstale szkody nie odpowiadam. Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) It just modifies the cap to 1.213v instead of the 1.087v? ;) Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Juz wszystko smiga ladnie :) W grze jest miedzy 41-60 fps. Problem polegal na tym ze mafia ma swoja paczke physx i one troche robia syfu. Nalezy je "wyciagnac" z instalki gry, zainstalowac i wszystko dziala. Wlasnie sprawdzalem ze sterami 259.31 - smiga wszystko. dzięki za wskazówkę zauważyłem że mi gtx280 nie działa, patrze na forum a tutaj już rozwiązanie czeka ;D EDIT: ustawienia stock gtx480+gtx280 gtx480 GTX480 @ 820/2190 +GTX280 Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Test 4 kart GeForce GTX 460. Gigabyte GeForce GTX 460 OC. Benchmark.pl Ja tu widze bardzo pochlebne opisy tego gigusia. Oczywiscie kazdy sobie rzepke skrobie... Ja sie zdecydowalem na gigusia 1gb. Daj znać jak się sprawuje Twój giguś może nie polecieli tym razem w kulki, cena zachęcająca w porównaniu do konkurencji i dwa wiatraki wiec teoretycznie powinno być ciszej, tylko czy wiatrakami w giga steruje BIOS/karta czy chodzą same sobie ze stałymi obrotami, może ktoś coś wie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 It just modifies the cap to 1.213v instead of the 1.087v? ;) Yes ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 (edytowane) Nowy bios do Gigabyta 1GB dający możliwość odkręcenia coolerów na 100% (do tej pory latały max 70%) - Bios do pobrania Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Czym to przeczytac ? moze "jakis" nibitor :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 (edytowane) Może zamienię mojego 5770 na 460 192 bit. Chciał bym jednak cichą i możliwie tanią sztukę. Z testu powyżej widzę dwóch faworytów Gigabyte widziałem za 734zł z dwoma wentylkami i MSI Cyclone za 769zł. Czy inna tańsza karta jest równie cicha i czy te są w praktyce w idle niesłyszalne czy to tylko mniejszy hałas? Jak to wygląda? Edit: error ;) Edytowane 12 Sierpnia 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Test GB jest na legionhardware I chłodzenie (2HP) : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Mam rozumiec, ze stopka radiatora jest aluminiowa ? Bez sensu.... Pipki zanurzone w aluminium. To se juz liquid pro nie naniose na rdzen :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 (edytowane) Fix do Mafii 2 PhysX Link do pliku & opisu Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Moj wynik do porownania na radku 5870@ 945@1300 do tego karta physx 9600gso ustawienia grafiki takie same jak u zaodrze... Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2010 a może kogos interesuje SLI 2xMSI Cyclone 910/2150? ;] karciochy bardzo przyjemne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 patrząc na wyniki MSI trochę żałuję, że wziałem Gigusia, który u mnie robi "zaledwie" 845MHz na rdzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Morze zamienię mojego 5770 na 460 192 bit. Chciał bym jednak cichą i możliwie tanią sztukę. Z testu powyżej widzę dwóch faworytów Gigabyte widziałem za 734zł z dwoma wentylkami i MSI Cyclone za 769zł. Czy inna tańsza karta jest równie cicha i czy te są w praktyce w idle niesłyszalne czy to tylko mniejszy hałas? Jak to wygląda? sparkle mialem w rekach i cichutka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Znalazłem w miarę przyzwoity test Gigabyte 2HP i MSI Cyclone w tym głośności i OC na Guru3d. Nieźle wyszła 2HP bo najlepiej z wszystkich testowanych 460'tek. Oczywiście jeżeli chodzi o głośność chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Cyclon od msi jest ladny tylko nie ma chlodzonej sekcji zasilania i ani jednej pamieci. Wszystko gole. Trza by jakies malutkie radiatorki nakleic. W gigabycie 1 bg jest oryginalnie radiator na zasilaniu i polowa pamieci jest chlodzona. Tutaj nalezaloby dac radiatorki na 4 pozostale kosci pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Coś dla ekstremistów, SLI vs. CrossFireX: The DX11 generation - The Tech Report - Page 4, wiele kart w wielu kombinacjach podwójnych i potrójnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...