Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Z gigusiem wole być ostrożny, mam 260 OC od nich i ma okrojony układ zasilania i (...), nie wiem czy w 460 tez czegoś nie ucieli w końcu cena musi się pokrywać z tym co w środku przecież to nie Mercedes;)

Test 4 kart GeForce GTX 460. Gigabyte GeForce GTX 460 OC. Benchmark.pl

Ja tu widze bardzo pochlebne opisy tego gigusia.

Oczywiscie kazdy sobie rzepke skrobie...

Ja sie zdecydowalem na gigusia 1gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiles caly blok za 110 dolarow czy osobny tylko na gpu ?

Osobny F2G,w życiu nie wydam na FC w cenie prawie połowy karty. Mam blok, na pamięciach i sekcji radiatorki z S1 plus nawiew 120mm i 80mm bezgłośny na 7v.

ps.

Bench z dema Mafia II bez APEXu,med,high.Sprzet z podpisu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez bobrix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok demo ma coś zwalone z physxem i jest on liczony tylko przez cpu, czyli procek dostaje całą fize do liczenia. Na forum 2kGames już o tym jest i najlepsze jest to że physx który się instaluje z mafią przestawia to dla wszystkich gierek np. w Metro2033 też jest slideshow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna polewka z Fermi ;)

widziałem już wcześniej w sumie dużo w niej prawdy odnośnie wydzielanego ciepła jak i nalotu czarnuchów: nie dawno niedaleko mojej miejscowości policja zlikwidowała plantacje marychy, hodowla działała pod przykrywką pralni przemysłowej, pełny kamuflaż pod ziemia ukryta plantacja (wybudowanie tego kosztowało grubo ponad 1 milion zł. nawet tunele awaryjne do ucieczki były), wpadli właśnie po rachunkach za energie elektryczną (średnio 30tyś. miesięcznie), lato się kończy a wiec też kupiłem sobie fermiego na zimę jak znalazł, choć z doświadczenia wiem że 5870 też jest w stanie ostro podgrzać powietrze w pokoju Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wszystko smiga ladnie :) W grze jest miedzy 41-60 fps. Problem polegal na tym ze mafia ma swoja paczke physx i one troche robia syfu. Nalezy je "wyciagnac" z instalki gry, zainstalowac i wszystko dziala. Wlasnie sprawdzalem ze sterami 259.31 - smiga wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widziałem już wcześniej w sumie dużo w niej prawdy odnośnie wydzielanego ciepła jak i nalotu czarnuchów: nie dawno niedaleko mojej miejscowości policja zlikwidowała plantacje marychy, hodowla działała pod przykrywką pralni przemysłowej, pełny kamuflaż pod ziemia ukryta plantacja (wybudowanie tego kosztowało grubo ponad 1 milion zł. nawet tunele awaryjne do ucieczki były), wpadli właśnie po rachunkach za energie elektryczną (średnio 30tyś. miesięcznie), lato się kończy a wiec też kupiłem sobie fermiego na zimę jak znalazł, choć z doświadczenia wiem że 5870 też jest w stanie ostro podgrzać powietrze w pokoju

Oj z tym grzaniem to przesada ;) no ale pozartowac mozna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Tak właśnie jest jak dowalają do gier różne instalki PhysX-ów, DirectX-ów itp itd. Niech chociaż się pojawi pytanie "czy chce Pan zainstalować xxx", w końcu nie każdy jest kumaty, ale przeważnie instalki gier potrafią narobić większego syfu niż nie jedna lama.

Mnie nie raz ciarki przechodzą jak widze pop-upy typu "installing DirectX", Bóg wie czy faktycznie to coś zmienia czy tylko sprawdza wersję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odblokowany bios dla Gigabyte GTX460 1GB Dual Fan

Oczywiscie odblokowane wyzsze V, nic wiecej.

Jak ktos chce odblokowany bios dla swojej karty, pisac na pm z linkiem do biosu. Za powstale szkody nie odpowiadam.

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wszystko smiga ladnie :) W grze jest miedzy 41-60 fps. Problem polegal na tym ze mafia ma swoja paczke physx i one troche robia syfu. Nalezy je "wyciagnac" z instalki gry, zainstalowac i wszystko dziala. Wlasnie sprawdzalem ze sterami 259.31 - smiga wszystko.

dzięki za wskazówkę zauważyłem że mi gtx280 nie działa, patrze na forum a tutaj już rozwiązanie czeka ;D

EDIT:

ustawienia

Dołączona grafika

stock gtx480+gtx280

Dołączona grafika

gtx480

Dołączona grafika

GTX480 @ 820/2190 +GTX280

Dołączona grafika

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test 4 kart GeForce GTX 460. Gigabyte GeForce GTX 460 OC. Benchmark.pl

Ja tu widze bardzo pochlebne opisy tego gigusia.

Oczywiscie kazdy sobie rzepke skrobie...

Ja sie zdecydowalem na gigusia 1gb.

Daj znać jak się sprawuje Twój giguś może nie polecieli tym razem w kulki, cena zachęcająca w porównaniu do konkurencji i dwa wiatraki wiec teoretycznie powinno być ciszej, tylko czy wiatrakami w giga steruje BIOS/karta czy chodzą same sobie ze stałymi obrotami, może ktoś coś wie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zamienię mojego 5770 na 460 192 bit. Chciał bym jednak cichą i możliwie tanią sztukę.

Z testu powyżej widzę dwóch faworytów Gigabyte widziałem za 734zł z dwoma wentylkami i MSI Cyclone za 769zł.

Czy inna tańsza karta jest równie cicha i czy te są w praktyce w idle niesłyszalne czy to tylko mniejszy hałas? Jak to wygląda?

Edit: error ;)

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morze zamienię mojego 5770 na 460 192 bit. Chciał bym jednak cichą i możliwie tanią sztukę.

Z testu powyżej widzę dwóch faworytów Gigabyte widziałem za 734zł z dwoma wentylkami i MSI Cyclone za 769zł.

Czy inna tańsza karta jest równie cicha i czy te są w praktyce w idle niesłyszalne czy to tylko mniejszy hałas? Jak to wygląda?

sparkle mialem w rekach i cichutka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyclon od msi jest ladny tylko nie ma chlodzonej sekcji zasilania i ani jednej pamieci.

Wszystko gole.

Trza by jakies malutkie radiatorki nakleic.

W gigabycie 1 bg jest oryginalnie radiator na zasilaniu i polowa pamieci jest chlodzona.

Tutaj nalezaloby dac radiatorki na 4 pozostale kosci pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi