Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Bo w 60 Hz jest judder. Wystarczy sobie zobrazować jak film jest odtwarzany, kolejne klatki są powtarzane w systemie 3:2, czyli co druga klatka widoczna jest o 50% dłużej. Bardzo mnie dziwi jak ktoś tego nie widzi, no ale różnie z tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Różnica w płynności jest kolosalna! :D Sam ostatnio męczę 24Hz na Sony i jest to zupełnie inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Problemow zadnych:)) Mafia troche szarpie w trybie SLI ale zmieni sie to z nowymi sterami a na razie dalem w sterownikach aby jeden gtx 470 obrabial obraz a drugi liczyl fize i ponizej 43kl nie schodzi, srednio 50-60 klatek -wszystko na full,rozdzialka 1920x1200.Ale najlepsze jest to ze wrescie w Crysisie mam srednio 50-60 klatek z 8-krotnym AA:)) oraz narescie moge w Warbandzie przez batlesisera zwiekszyc armie do 500 i wiecej chlopa,gdyz na jednym radoslawie 5870 mialem straszne lagi:)) Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez czarnymax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek811 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A ja w moim Panasonicu 432G10 jadę na 60Hz. Przy 24Hz puszczanych z kompa jest gorzej. A judder, to już widzę wszędzie, nawet w kinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) No więc po testach stwierdzam, że jest szybciej w zależności od gier. Przy grach korzystających bardziej z grafy jest kolosalna różnica a przy grach które bardziej cisną proca jest większa, ale to nie to. Postanowiłem zmienić proca, płytę i pamięć. Żeby nie zaśmiecać tutaj proszę o pomoc w tym temacie http://forum.purepc.pl/Co-kupic-f59/Mocny-procesor-plyta-pamiec-gier-t327314.html#entry3532873 Pozdrawiam. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A ja w moim Panasonicu 432G10 jadę na 60Hz. Przy 24Hz puszczanych z kompa jest gorzej. A judder, to już widzę wszędzie, nawet w kinie. 24Hz z kompa to jest nie lada robótka żeby to wszystko ogarnąć odpowiednio. Mało który odtwarzacz sobie poprawnie z tym radzi. Ja sobie poradziłem, bo mnie kolega Harry Lloyd poinstruował. :) No więc po testach stwierdzam, że jest szybciej w zależności od gier. Przy grach korzystających bardziej z grafy jest kolosalna różnica a przy grach które bardziej cisną proca jest większa, ale to nie to. Postanowiłem zmienić proca, płytę i pamięć. Żeby nie zaśmiecać tutaj proszę o pomoc w tym temacie Mocny procesor, płyta i pamięć do gier. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Pozdrawiam. Ale od razu całość zmieniać? Ja na Twoim miejscu ( i w sumie na swoim też, bo właśnie tak zrobiłem ) zmieniłbym proca na jakiegoś dobrego Quada, te 3.6/3.8 powinieneś zrobić. Teraz pakować się w nową platformę na Intelu to trochę średnio, zwłaszcza że znowu będzie zmieniał podstawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Orientuje sie ktos czy na MSI Cyclone pasuej blok od EK - Full Cover? karta jest referencyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) toms83 muszę się przespać z tematem bo tylko to że intel znowu chce zmieniać podstawkę mnie zniechęca. Na razie podkręciłem proca na 3,6 i jest duzzzza różnica, zamieszczę testy. Pojawił się od tego kolejny problem, po podkręceniu grafika nie chce się już tak kręcić jak wcześniej w vantage mam arty albo zwis orientuje się ktoś dlaczego ? 3dmark6 przechodzi cały bez artów, gry też chodzą. Druga sprawa na ile mogę podnieść zasilanie pamięci mam już 1,98v, kolejny raz muszę podnieść żeby było stabilne 3,75. Może ktoś zerknąć na screeny i powiedzieć co jest nie teges i gdzie mam jeszcze zapas? Będę wdzięczny. Zdjęcia poprawione. Wrzuciłem omyłkowo wersję oryginalną. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Chłopie oszalałeś? Co to za rozmiar zdjęć? PLL i Temination ma jeszcze zapas w razie potrzeby. Podnoś fsb i testuj. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Rozumiem że nie ma możliwości zainstalowania Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro na gtx 460? Może dałoby się jakoś zmodyfikować podstawke? gigabyte ma najlepsze chłodzenie. ale skoro blok wchodzi w grę to polecam gainwarda czy palita. one mają to samo rozstawienie otworów co karty z g92. Ktoś sprawdzał?, to 100% prawda? Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Skalowanie wydajności pod względem złącza pcie PCIe Scaling: DiRT 2 : PCI Express And SLI Scaling: How Many Lanes Do You Need? , dalej jest też skalowanie SLI na różnych wersjach pcie. Testy na GTX480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Różnica żadna. Ciekawe po co PCI-E 3.0 wprowadzają, pewnie tylko po to żeby zwięszyć poprzeczkę TDP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Az trudno uwierzyc, ze karta pokroju gtx 480 ma tak male spadki na pci-e x4 :blink: Pewnie dla tego, ze to pci-e x4 2.0 ma podwojna przepustowosc w stosunku do pci-e 1.0. Gdyby pci-e x4 bylo w 3.0, to spadek bylby minimalny ^_^ Dobrze mysle czy sie zgubilem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Ostatni slot i bez mostka, powinienes dostac informacje, ze system moze obslugiwac sli, ale wydajnosc bedzie nizsza poniewaz nie ma mostka. W trzecim slocie tez nie chodzi, z mostkiem czy bez. na róznych sterach, nawet na najnowszych 259.32. Komp w serwisie, niech oni teraz pokombinują może coś wymodzą :). A jak nie to może jedną zostawię na fizyke a drugą zmienię na 480-ke, zobaczymy. Z Acronis'em poszło by całkiem sprawnie. Dzięki za info całkiem ciekawa aplikacja. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ciekawe po co PCI-E 3.0 wprowadzają, pewnie tylko po to żeby zwięszyć poprzeczkę TDP. Jak to po co? Żeby była potrzeba zmiany na wyższy "lepszy" numerek i kaska spłynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Czy oddzielna karta do fiziksa daje sporego kopa przy głównej karcie pokroju 470/480? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ja w demo mafii 2 uzyskiwałem gorsze rezultaty przy dedykowaniu jednej z 460 do PhysX, niż w SLi i jedną zajmującą się dodatkowo fizyką. Podejrzewam, że coś by to dało, ale na stałe bym się w to nie pakował - według mnie jak już to lepiej tańsze SLi sobie zrobić i wtedy kombinować w sterach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Hmm, cena fullcovera od EK na 460 PORAŻA: EK Water Blocks EK-FC GTX 460 Plexi Nickel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 SLI odpada dla mnie. Jak już to wolę jedną mocną/najmocniejszą niż 2x słabsze i sli. Czyli specjalnie nie ma co się zastanawiać nad dodatkową grafa do samej fizyki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 He !.... kpiny normalnie. To jest polowa ceny karty :D Wlasnie dostalem gtx 460 windforce gigabyte i juz zdazylem sie pobawic w OC. Karta grzeje sie mocno i kurcze chyba bede musial zainwestowac w cos wydajnego na gpu. Cosik mi sie zdaje, ze mk-13 zagosci za niedlugo. Tego LC nie kupie chocby rzygac B-) Za drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Leven jak możesz to podaj wyniki marków i na jakich ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Karta się grzeje mocno? Coś ty, u mnie max przy kręconych na 900 na rdzeniu i więcej V nie przekracza cieplejsza sztuka 78 stopni. To pikuś według mnie. Cena bloku jak dla 480 :lol2: Jakbym miał do dwóch kart kupować to szkoda gadać. Zobaczymy co z gwarancją mojej 295 wymyślą, może wymienią mi na jedną porządną 470 lub coś podobnego to wtedy może bym te 460 sprzedał, i dał jedną pod wodę, taniej wyjdzie. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 przy jednej mocnej np gtx480 narazie nie zauważyłem większej różnicy z dodatkową kartą do physx. różnica wyjdzie przy mafi 2 ale dopiero po wydaniu wersji finalnej będzie coś można powiedzieć bo na dzień dzisiejszy demo nie działa tak jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 SLI odpada dla mnie. Jak już to wolę jedną mocną/najmocniejszą niż 2x słabsze i sli. Czyli specjalnie nie ma co się zastanawiać nad dodatkową grafa do samej fizyki? No dokładnie, co kto woli. Bynajmniej chodziło mi o to, że pakowanie do jednej mocnej karty drugiej innej przeznaczonej tylko do fizyki to imo bezsens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Kwestia jaką macie temperaturę w budzie, czyli ile w idle, jaki przewiew całego pudła. U mnie też ta karta się grzeje do 90 pod Furmarkiem ale ja mam ~50C w idle. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak myślicie już brać czy jeszcze poczekać SPARKLE GTX 480 za 1325 zł edit I jak myślicie ile teraz za GTX 280 dostane z 500 zł? Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 kurde napisz gdzie biore drugiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Techplanet.pl / Komputery PC / Karty graficzne - sklep internetowy, komputery, laptopy, aparaty cyfrowe, palmtopy, MP3, programy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 jak się kumpel załapie to go sobie ma jutro zamówić + Q9550 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 hehe zrezygnowałem z zamówienia z ram.net.pl (nie wiem za co opinie dostają ale moje zamówienie jeszcze nie wysłane mimo że już ponad tydzień czekam a zapewniali wysyłkę w ciągu 2-3 dni) zamówiłem w techplanet jestem ciekaw czy oni [gluteus maximus] nie zmoczą bo jak na razie siedze na msi wind a stacjonarka łapie kurz, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 200zł w kieszeni, i taką ceną nvidia powinna zaatakować na początku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...