leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 On tego nie opisywal, tylko napomknal i ma to wyroznione w sigu. Fizyka a physix, to to samo. Druga karta w slocie pci-e przy gtx 460, musiala by byc pokroju gts 250 lub wyzej. Sam jestem ciekawy jak taki uklad wyglada w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 A co np. działa gorzej lub tak samo źle na tych nowych sterach? Wszystkie gry, ktore mam (ktore zdazylem uruchomic) dzialaja na sterownikach 260.63 i to lepiej niz na poprzednich. Te pare testow z geksa mnie nie interesuja skoro wszystko inne dziala. Takie czepianie sie na sile jest nie zdrowe :lol2: ale warto bylo wspomniec o tym. W koncu przy 258.96 dzialaly wszystkie testy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) Sam jestem ciekawy jak taki uklad wyglada w praktyce. Znalazłem coś takiego: Mirror's Edge PhysX Performance: PPU vs GPU vs CPU Edytowane 15 Września 2010 przez Aki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ja jade na tych od tesli 260.61 i są ok, w sumie openCL i tak nie używam ale generalnie jak wspominał sideband stare problemy zostały, generalnie nvidia [gluteus maximus] dała bo zapowiadali rewolucje a w rzeczywistości przez 2 miesiące płodzili nowy instalator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) Nie wiem... Jedni mowia tak, drudzy tak. Ja jestem zadowolony ze sterow 260.52 wzgledem 258.96 WHQL Powazny blad na ktory liczylem, ze bedzie naprawiony, zostal naprawiony a do tego w gierkach w ktore gram jest boost wiec dla mnie jakies tam poprawki sa ;) Edytowane 15 Września 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Teraz w Heroes 3 po uruchomieniu gierka nie zajmuje całego ekranu. Po bokach sa czarne pasy. Jak to naprawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Hmm, mam pewien "problem" :P Po dzisiejszym telefonie z Komputronika z którego to dowiedziałem się, że 295 nie mogą naprawić i proponują wymianę na coś innego - brzmiało to mniej więcej tak "najwyższe co mogę panu zaproponować to (tu sobie pomyślałem, że powie GTX 470) GTX480 Asusa (!)" no i pytanie czy się zgadzam (Oczywiście, że tak!). Teraz mam ten "problem", że nie wiem czy zostac przy SLi z 460 czy sprzedać i zostawić 480 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Zmienic monitor ;) Heroes III jest w rozdzialce 4:3 a nie 16:9 lub 10 , i zostana te pasy. Chyba ze jakos rozciagnac obraz sie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Na poprzednich sterach były na całym ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Fajne takie problemy. ;) 480 FTW! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nie instalować sterów beta tylko czekać na WHQL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) Póki co też mi się tak wydaje - zobaczę jutro lub w piątek, w weekend posiedzę i porównam sobie co i jak. W sumie ze SLi z 460 jestem też zadowolony. Edytowane 15 Września 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Hmm, mam pewien "problem" :P Po dzisiejszym telefonie z Komputronika z którego to dowiedziałem się, że 295 nie mogą naprawić i proponują wymianę na coś innego - brzmiało to mniej więcej tak "najwyższe co mogę panu zaproponować to (tu sobie pomyślałem, że powie GTX 470) GTX480 Asusa (!)" no i pytanie czy się zgadzam (Oczywiście, że tak!). Teraz mam ten "problem", że nie wiem czy zostac przy SLi z 460 czy sprzedać i zostawić 480 :P Szczesciaze mhmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 A czasem w opcjach nie bylo opcji zwiazanych ze skalowaniem obrazu? Wiem ze cos takiego, albo podobnego widzialem juz w sterach nvidii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Nie instalować sterów beta tylko czekać na WHQL a co ci to pomoże, whql to tylko zwykły certyfikat który sobie Bill G. wymyślił też w tych sterach masz błędy a niejednokrotnie działają gorzej jak bety skalowanie oczywiście jest zawarte w tych sterownikach z tym że nie wiem to na pewno problem skalowania 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Najpierw sparawdzic wydajnosc i komfort rozgrywki w sli gtx 460 i gtx 480 a potem napisac jakie sa Twoje odczucia. To bedzie przydatne do podjecia przez co niektorych decyzji czy wlasnie wybrac sli 460 czy pojedyncza 480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Sli to Sli. W jednych grach ( jak Crysis) się lepiej sprawdzi. W innych już mniej. Ja tam zawsze uważałem, że lepiej mieć jedną mocną kartę. Ale jak kogoś stać to może i dokupić drugą. W samym Crysis będziesz miał niższy FPS na GTX 480 niż 2x GTX460. W Metro 2033 pewnie to samo. Zawsze możesz sprzedać GTX 480 i zostać na razie z tym co masz. Łatwiej sprzedać jedną kartę niż dwie. No i pamiętaj, że wartość takiego GTX 480 będzie maleć. A kasę za GTX 480 można wpłacić na konto i trzymać na czarną godzinę. Ja bym pewnie tak zrobił. Z drugiej strony im później to z kolei trudniej będzie sprzedać aż dwa GTX'y 460. Wniosek jest taki byś sam zdecydował co się lepiej sprawdzi. SLI z GTX 460 czy GTX 480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) mhmm wywala mnie z gta na full detalach heh ciekawe xd na alledrogo ktosik wystawił hr 03 ale drogo jak nie powiem co mhmm dla zainteresowanych THermalright HR-03 GT + Noiseblocker BlackSilent X (1233045334) - Aukcje internetowe Allegro Edytowane 15 Września 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Podnies napiecie na gpu. Napisz do kolesia, zeby sprzedal hr-03 bez wentylatora za 120 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ma to w licytacji od 155 troche bez sens mhmm drogo jak nie powiem co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4d30n Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Patrzcie te chłodzenie na głownej PurePC... niezłe. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 ja tam takiego nie chce :) Chce tak jak ma leven :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 No raczej szukam czegoś bardziej.. skromnego :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 A jakiej firmy konkretnie kupiłeś i jaki model? No Jest to karta firmy PALIT GTX460 768m z tego co wiem to Palit karte z 768mb ma tylko jeden model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Thermalright 'Shaman'? Hmmm, no nie powiem, jak dzisiaj zobaczył go... 'to' :wink: na głównej, to się trochę napaliłem... :grin: Jeśli do 24 grudnia się to to pojawi u nas w sklepach, no to jest to solidna propozycja na prezent :roll: :D : ) Szkoda tylko, że nie będzie się go dało zamontować tak jak HR-03 + oryginalne chłodzenie Gigabyte'a, bo to jest dobry patent : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Ogladajac filmik nie widac, zeby ten Thermalright 'Shaman' byl taki wielki. Z reszta poczekac trzeba na jakies przyzwoite zdjecia na kartach graficznych. Bedzie widac czy sporo wystaje ponad kartea bedzie nieco wyzszy. 8 pipek to juz sporo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Na poprzednich sterach były na całym ekranie. Nawet nie probowalem wgrac najnowszych betek, korzystam w wczesniejszych wiec tak jak mowisz skalowanie bylo GIT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 To chłodzenie i w ogóle, cały rynek nowych coolerów na procki, grafiki itp. te kawały żelastwa ważące nie wiadomo ile itp. itd. to się śmieszne już robi. Nie ma to jak WC niestety, owszem koszty na początku spore, ale potem tylko bloki się podmienia, ale przynajmniej nie wisi mi kilka kilo na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 Może i śmieszne, ale nie każdy ma ochotę wydawać kilkuset zł na chłodzenie. A że kilka kilo wisi... niech se wisi, ja tego nie dźwigam :) W każdym razie jak widzę, że na kartę za 600-800zł, sam blok kosztuje 350zł to to jest jak dla mnie śmieszne. Jeśli jest inaczej (mówie o cenie bloku) to mnie wyprowadźcie z błędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Tu masz rację, że cena bloku na kartę pokroju GTX 460 jest absurdalna - wymowne jest to że kosztuje on właściwie tyle samo co blok fullcover na GTX480, przy czym ile ta karta kosztuje, każdy wie. Natomiast ceny radiatorów na CPU, GPU nie są już tak dużo niższe niż ceny bloków wodnych (chodzi o to, że kombinując można złożyć WC niedużo drożej niż AC). No ale koniec z OT. Edytowane 16 Września 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...