Małpożer Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Tez tak mam, niezaleznie jaki bios wgrywam od 470. O dziwo biosy z kart 9x00 dzialaja, a z 2x0 nie mozna zmienic tylko kilku funkcji z tego co pamietam. Tak wiec nie jestes sam :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w tym okienku odnosnie modyfikowania napięć mam wszystko zablokowane ? Wczytałem bios i mam coś takiego: http://img811.imageshack.us/img811/412/beztytuuopx.jpg Jedynie BIOS settings mam odblokowane :/ Tez tak mam, niezaleznie jaki bios wgrywam od 470. O dziwo biosy z kart 9x00 dzialaja, a z 2x0 nie mozna zmienic tylko kilku funkcji z tego co pamietam. Tak wiec nie jestes sam :-P Tutaj macie pozycje odpowiedzialne za napiecia i taktkowania u fermiakow: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) O w sumie tego nie zauważyłem, tylko boli brak możliwości edycji ustawień rdzenia np. w 2D. Bo w tym FERMI Clocks nie mogę się za cholerę połapać... Czy można program nvflash odpalić z płyty ? Edytowane 30 Września 2010 przez Piospi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiHo Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 W temacie Prolimatech MK-13 - GTX 460 Otóż aby zainstalować na GTX460 musimy mieć adapter ==> Adapter do chłodzenia Prolimatech MK-13 - GTX 460 :: Yooki.pl No to chyba już wszystko jasne, biorę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Czyli kolejny wydatek do i tak drogiego chłodzenia... Szkoda, że producent o tym nie wspomniał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 A co chcesz zmienic w trybie 2d ? Tam jest wszystko ladnie pochytane. Jedynie 3d sie zmienia przy OC. Tego na zolto nie ruszaj. Ciebie interesuje tylko shader-gpu czyli czerwona ramka i pamieci czyli zielona ramka. Reszty ustawien nie zmieniaj. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Z tego co gdzieś wyczytałem, że można jeszcze obniżyć w trybie 2D żeby Fermi był oszczędniejszy ;) Skoro tak piszesz, to tak musi być :) No to jeszcze muszę się tylko uporać z płytką bootowalną, bo utworzyć pena nie udało mi się za pomocą poradnika umieszczonego tutaj na forum :/ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Z tego co gdzieś wyczytałem, że można jeszcze obniżyć w trybie 2D żeby Fermi był oszczędniejszy ;) Skoro tak piszesz, to tak musi być :) No to jeszcze muszę się tylko uporać z płytką bootowalną, bo utworzyć pena nie udało mi się za pomocą poradnika umieszczonego tutaj na forum :/ Pozdrawiam Mozesz sobie zmieniac co chcesz, tylko licz sie z nie wstaniem karty. Potem trza bedzie reanimowac pacjenta. W 2d karta pobiera parenascie wat. TU masz programik do penka. Powinno byc ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Ciebie interesuje tylko shader-gpu czyli czerwona ramka i pamieci czyli zielona ramka. Pozwolę się nie zgodzić, wartość komórce nr 11 w rzędzie 15 jest powiązana z komórką numer 3. Jak zmieniałem u siebie na 460, i tej 11 nie zmieniłem tylko podniosłem shadery i pamięć, to miałem arty na ekranie np. w Heaven. Potem na googlu poszperałem, i gdzieś na mvktech właśnie było, że wtedy trza komórkę 11 też zmienić - ile, tego nie wiem, zgapiłem po prostu z innego biosu z takimi samymi taktami jakie chciałem i wpisałem - po tym wszystko było już OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 swoją drogą nieźle sobie liczą jak za 2 kawałki blachy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Pozwolę się nie zgodzić, wartość komórce nr 11 w rzędzie 15 jest powiązana z komórką numer 3. Jak zmieniałem u siebie na 460, i tej 11 nie zmieniłem tylko podniosłem shadery i pamięć, to miałem arty na ekranie np. w Heaven. Potem na googlu poszperałem, i gdzieś na mvktech właśnie było, że wtedy trza komórkę 11 też zmienić - ile, tego nie wiem, zgapiłem po prostu z innego biosu z takimi samymi taktami jakie chciałem i wpisałem - po tym wszystko było już OK. Ja tam w profilach ponizej 3d nic nigdy nie zmienialem i nigdy artow nie mialem. Widac bios - biosowi nie rowny. Dziwne, bo w profilu (komorka nr 3) jest ustawiany profil 2d, ktory nie pracuje w 3d, a test heaven jest uruchamiany w 3d. Chyba, ze jest cos czego nie wiem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Chodziło mi o komórkę numer 11, znajdującą się bezpośrednio poniżej komórki numer 3 w rzędzie 15. Zauważ, że do każdej cyfry/liczby tj. 3,7,12,15 są przypisane po dwa rzędy, tak więc to co ja podałem jest powiązane bezpośrednio z profilem 3D (którego wszystkie wartości znajdują się właśnie w 15 i jego dwóch rzędach w komórkach od 0 do 12). Edytowane 30 Września 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 To samo miałem napisać - lepiej już samemu sobie wyciąć :D Nic tam, ja dzisiaj ostatecznie żegnam się z "klubem GTX460", sprzedaję obydiwe na miejscu po 525zł sztuka - nie żeby karty były złe, nie podobały mi się czy coś, ale wynikła ta sprawa z tym GTX480 i jakoś to musiałem rozwiązać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 ponoć nvidia szykuje kolejną obniżkę cen gtx 460. wersja 768MB ma być za 149$ a 1GB za 189$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 ponoć nvidia szykuje kolejną obniżkę cen gtx 460. wersja 768MB ma być za 149$ a 1GB za 189$ tylko się cieszyć,wczoraj MSi Cyclone właśnie kupiłem za 181$ a poprzednio 768mb za 140$. Może ktoś chętny EVGA Geforce GTX460 768MB - eBay (item 110592739377 end time Oct-04-10 19:15:20 PDT) trzeba przyznać że kupowanie tych kart na ebay mija się z celem, ale są naiwni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) zeby nie doczepil sie jakis nadgorliwy lepiej wykasuje posta i na PW z Toba zagadam Maxfiorce. Edytowane 30 Września 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Chodziło mi o komórkę numer 11, znajdującą się bezpośrednio poniżej komórki numer 3 w rzędzie 15. Zauważ, że do każdej cyfry/liczby tj. 3,7,12,15 są przypisane po dwa rzędy, tak więc to co ja podałem jest powiązane bezpośrednio z profilem 3D (którego wszystkie wartości znajdują się właśnie w 15 i jego dwóch rzędach w komórkach od 0 do 12). A jest gdzies mozliwosc zmienienia predkosci maksymalnej wentylatora podczas 3d? Bo narazie mam 70% i w niektorych tytulach sie przegrzewa, a juz na 73% spada temp o kilka stopni i jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Ehhh, jednak moje 890MHz na rdzeniu przy 1.087V nie jest stabilne / ; Dzisiaj ściągnąłem demo gry WRC 2010 i w niej zaliczałem frezy na tych ustawieniach, temp. dobijała do 76'C. Nic to, trzeba poczekać na Shaman'a : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Jak masz skalę np. w Afterburnerze odblokowaną do 100%, to sobie ustaw własny profil wentyla w tym programie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 TU masz programik do penka. Powinno byc ok. Niestety ale on też nie pomaga, niby tworzy program tego pendrive'a ale nadal nie ma tych trzech plików :| Już się poddaję, próbowałem pena i płytę CD - poddaję się.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Spróbuj HP Bootkey Utility czy też HP USB Disk Storage Format Tool. Edytowane 30 Września 2010 przez wozaq 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Spróbuj HP Bootkey Utility czy też HP USB Disk Storage Format Tool. Ten drugi to co podawał leven, a w pierwszym jest instalator, ale mój Seven 64 bitowy nie jest obsługiwany :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) jeśli 30% (gdzieś to wyczytałem nie pamiętam źródła) ludzie w nvidi ma się zająć rynkiem desktop a reszta ma być zaangażowana w rozwiązania dla rynku pro tak, tylko nikt nie mowil o ilosci ludzi :) ile ich byl przed i po "zmianie" http://www.fudzilla.com/graphics/gtc-2010/item/20306-tamasi-and-his-team-care-a-lot-about-games Edytowane 30 Września 2010 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Tak, niektórzy to już by chcieli uśmiercić Nvidię :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Chodziło mi o komórkę numer 11, znajdującą się bezpośrednio poniżej komórki numer 3 w rzędzie 15. Zauważ, że do każdej cyfry/liczby tj. 3,7,12,15 są przypisane po dwa rzędy, tak więc to co ja podałem jest powiązane bezpośrednio z profilem 3D (którego wszystkie wartości znajdują się właśnie w 15 i jego dwóch rzędach w komórkach od 0 do 12). Aha, o to chodzi :lol2: Tych wartosci nie ruszam, bo nie wiem do czego sie odnosza. Zmieniam tylko to co jest w czerwonym i zielonym polu. Czerwone pole to shadery a zielone to pamieci. To dotyczy tylko profilu 3d. Nie wiem jakim cudem u Ciebie nalezalo jeszcze ruszac ustawienia, ktore opisales :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 Ehhh, jednak moje 890MHz na rdzeniu przy 1.087V nie jest stabilne / ; Dzisiaj ściągnąłem demo gry WRC 2010 i w niej zaliczałem frezy na tych ustawieniach, temp. dobijała do 76'C. Nic to, trzeba poczekać na Shaman'a : ) Zaraz zassam demko i zobacze jak karta radzi sobie przy 900 mhz. To jest to demko ? wrc 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) Tak, to jest to. edit: Żeby się przekonać, czy to aby na pewno temp. powoduje u mnie błędy w wyświetlanej grafice i frezy, przewietrzyłem sobie trochę pokój :D i pograłem w to demo przy otwartym oknie, więc miałem w pokoju ok. 10'C :cool: Temp. max 65'C na gpu i żadnych frezów : ) Edytowane 30 Września 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 :lol2: :lol2: ... 10 st C.... Zagralem w demko i kurcze karta ciepla. Przy wolnym rpm wentylatorkow, karta dostala freeza jak u Ciebie przy 75 st c, tylko, ze u mnie freez juz wystepuje przy 65 st C :angry: (co za crap !!). Szkoda tylko, ze jeden wyscig jest. Dla czego gra jest w dx 9 ? Ja chce grac w dx 11 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiHo Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 swoją drogą nieźle sobie liczą jak za 2 kawałki blachy... Tez tak myślę. Jak bym miał dokładne wymiary, rysunek to bym sam dorobił.To nie powinno więcej kosztowac niz 10 zl, a ja ktoś kupuje od razu cooler powinni dać gratis lub jakiś konkretny upust. Eeeee.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2010 (edytowane) :lol2: :lol2: ... 10 st C.... Zagralem w demko i kurcze karta ciepla. Przy wolnym rpm wentylatorkow, karta dostala freeza jak u Ciebie przy 75 st c, tylko, ze u mnie freez juz wystepuje przy 65 st C :angry: (co za crap !!). Szkoda tylko, ze jeden wyscig jest. a mówią że GTX480 to grzałka :wink: 81F 27,2C otoczenie A teraz na próbę z wentylami 120 wyższe V i clocks @ Devil gra jest denna poziom jazdy jest :wisielec: Edytowane 1 Października 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...