Colin_MC Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Hmm "link". 5 stopni mniej niż referent. Szału nie ma ;-) To chłodzenie jest dość marne (wydajnościowo), ale dzięki temu że zużycie prądu przy 700MHz jest mniejsze niż przy referencie na 607MHz - jakoś sobie radzi. Ja sobie zakombinuję Zotaca Amp! ze zmianą wentylatorów na 2x92mm BQ SW (żaden problem wymienić, rozbierałem VF3000A), zobaczymy jak to się sprawdzi (przy standardowym Zalmanie temp. to ok.60-65stopni wg testów). Na pewno w idle będę miał ciszę absolutną, jak skręcę obroty (np. do 900). W razie czego da się ustawić nawet 1800rpm a to już wystarczy (fabryczne chłodzenie ma 1300 w idle i ok.1500 w stressie) nawet przy dużym O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Ja myślałem w pierwszym momencie, że wymiana tych wentylatorków na jakieś większe z lepszym "powerem" dało by ciekawe rezultaty, ale fabryczne działanie mi odpowiada w 200%. :razz: Ja jestem zadowolony, ktoś inny nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Nie twierdzę przecież, że to zła karta :) Ważne, że Ty jesteś zadowolony. Jak bym ja taką kupił, miałbym niedosyt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) A to nie da sie tych wentylatorów po prostu przyspieszyć? Przecież skoro karta jest cicha to wiadomo że nie będzie chłodna, a i tak jest dobrze, skoro jest cichsza od GTX 275, a to była jedna z najcichszych kart z wyższej półki. Teraz tylko GF110 z takim chłodzeniem i może być wypas, bo w tej cenie to zdzierstwo za karte o takiej wydajności. GTX 460 nie jakoś strasznie wolniejszy, a kosztuje już blisko połowę (choć widze że w ceneo jest 150-200 zł mniej, to już nie tak źle). Edytowane 27 Października 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 XtremeSystems Forums - View Single Post - *** Nvidia GTX 460 Overclocking Thread *** gdyby ktoś chciał to tutaj znajdzie wyniki pod wodą 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Oczywiście że się da, ja nawet tak robiłem bo samo z automatu to ledwo co się podnosiło. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Teścik chłodzenia Thermalright Shaman LINK DO ART Edytowane 27 Października 2010 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 ad 1. U gory z prawej jest rozszezenie limitu taktowan: http://download.orbmu2k.de/download.php?id=51 ad 2. Sciagnij nibitor 5.8 i sobie wyedytuj bios. Rozszez wartosc napiecia do 1.2 volta i wgraj bios do karty. Jak chcesz, to moge Ci to zrobic, tylko daj bios :smile2: Jak możesz pomóc to będę wdzięczny :-) przeklej.pl - palit470 .rom. Wrzucaj i ściągaj filmy, muzykę, obrazki i inne pliki z przeklej.pl Przy okazji - chciałem zmodować 465 na 470. Próbowałem BIOSUEXP470 o stąd, ale wywalił Update error Czy próbować edytowac bios od 465 czy szukać gotowego do Twintech 470 (może ktoś ma pod ręką?) Karta to totalny referent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Odblokowane napiecie : http://www.sendfaile.com/download/10de/palit470.rom.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Karty nie zmoduje, bo jej nie mam. Jedynie moge pozmieniac w biosie taktowania i napiecia. Ale zanim to bede mogl zrobic, Ty musisz zmodowac karte i wgrac bios od gtx 470. Poszukaj w stecz a najlepiej od poczatku tematu jak i z czym sie to je. Moze karta nie jest podatna na odblokowanie do wersji 470. Teścik chłodzenia Thermalright Shaman LINK DO ART Znaczy, ze takie wielkie chlodzenie zbilo temperature tylko o 10 st C ? Chyba jakies kpiny :blink: Niestety nie doczytalem jakiej uzyli pasty thermo :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Bardzo słabo wypadło to chłodzenie wg mnie, nie warte swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Karty nie zmoduje, bo jej nie mam. Jedynie moge pozmieniac w biosie taktowania i napiecia. Ale zanim to bede mogl zrobic, Ty musisz zmodowac karte i wgrac bios od gtx 470. Poszukaj w stecz a najlepiej od poczatku tematu jak i z czym sie to je. Moze karta nie jest podatna na odblokowanie do wersji 470. Znaczy, ze takie wielkie chlodzenie zbilo temperature tylko o 10 st C ? Chyba jakies kpiny :blink: Niestety nie doczytalem jakiej uzyli pasty thermo :lol2: :lol2: Bardzo słabo wypadło to chłodzenie wg mnie, nie warte swojej ceny chyba nie zdajecie sobie sprawy że GTX480 to jest bardzo trudny do schłodzenie, nawet te 10C w furmarku przy zachowaniu ciszy do bardzo dobry wynik, w grach nie przekroczy 65C-70C. Zadajcie sobie pytanie ile na rynku jest chłodzeń po trafiających schłodzić tą kartę w tym programie, zmieścicie się w jednej ręce Edytowane 28 Października 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 chyba nie zdajecie sobie sprawy że GTX480 to jest bardzo trudny do schłodzenie, nawet te 10C w furmarku przy zachowaniu ciszy do bardzo dobry wynik, w grach nie przekroczy 65C-70C. Zadajcie sobie pytanie ile na rynku jest chłodzeń po trafiających schłodzić tą kartę w tym programie, zmieścicie się w jednej ręce Z tym się zgodzę. Znajomy na WC osiąga 70 stopni, także takie tempy @ air są bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) No to w yooki pojawiło się w ofercie Accelero, oprócz wersji pod GTX465/470 ;) EDIT - ma być dopiero w połowie listopada VR003 Edytowane 28 Października 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Z tym się zgodzę. Znajomy na WC osiąga 70 stopni, także takie tempy @ air są bardzo dobre. Sporo troche jak na wode, nawet jak na takeigo potworka.No chyba ,z e jedzie na jednym loopie i ma CPU plus plyte do jednego radiatora podpieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 chyba nie zdajecie sobie sprawy że GTX480 to jest bardzo trudny do schłodzenie, nawet te 10C w furmarku przy zachowaniu ciszy do bardzo dobry wynik, w grach nie przekroczy 65C-70C. Zadajcie sobie pytanie ile na rynku jest chłodzeń po trafiających schłodzić tą kartę w tym programie, zmieścicie się w jednej ręce Fakt, ze furmark potrafi zagotowac gpu, ale bez przesady. Na stockowym chlodzeniu, karta w tym tescie rozgrzewa sie o 10 st C wiecej niz na tym olbrzymim radiatorze :lol2: To nic innego jak nieumiejetny montaz chlodzenia lub uzycie byle jakiej pasty thermo. Mialem takie same/podobne relacje z accelero extreme na gtx 285. W pierwszej chwili pomyslalem, ze wywalilem kupe kasy w bloto az zmienilem paste na CLP i wszystko nabralo sensu. U Blacka furmark rozgrzal karte gtx 480 do 57 st C i chlop sie zalamal, ze tak duzo :lol2: Za to Sideband zbil 20 st C na gtx 470 nanoszac CLP. Jakis malosprytny mechanik zakladal tego shamana do testu. Zobaczymy jak wyjda inne testy. Moze bedzie podana pasta thermoprzewodzaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Cześć, Wiecie może kiedy można się spodziewać realnych obniżek 460? Póki co monitoruję parę sklepów i cena tylko wzrasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 2 tygodnie moze byc bo karty AMD Radeon HD 6850 i 6870 troche namieszały jak sie pokażą w dużej ilościach w sklepach i w normalnej cenie to ceny 460 powinny spadać ale wiadomo koniec roku najgorszy okres święta itp i duży wpływ ma $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 w komputroniku widze msi gtx 460 1gb cyclone za 699zl, zle nie jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Proline Tutaj tez cena fajna :) Troche jestem wsciekły bo mogłem poczekac i kupiłbym za grosze :D ja dałem 835 wtedy heh No ale coz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Smutne. Właśnie brałem w Proline i to za 850 zł. Ale co bylo to minęło i nie warto teraz do tego wracać. W każdym razie AMD ma nie lada konkurencje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Camino.pl- GeForce GTX 460 1GB HDMI&DualDVI Gigabyte I pomyslec ze 2 tyg. temu kupilem 460'tke 768MB za 600zł. :cry: Nie zebym byl niezadowolony, no ale fakt faktem ze dolozylbym te 3 dyszki do wersji 1GB ;-) Chociaz z 2 strony nie usiedzialbym na integrze 2tyg. :lol: Natomiast jesli chodzi o AMD to ceny troche z kosmosu poki co, najtanszy HD6850 jaki znalazlem kosztowal bodajze 749zł. Edytowane 28 Października 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 ciekaw jestem czy cena tego gigaszrota utrzyma sie do 10 listopada, wtedy bym go sobie lyknal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Ja mam nadzieję, że jeszcze spadnie, ale chyba i tak nie na długo bo w końcu święta idą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Panowie mam pytanko.... Czy karty gtx 460 z 1 gb pamieci maja zawsze kosci od samsunga czy wystepuja tez inne np. qimonda czy hynix ? Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) leven, z tego co na 100% wiem, to MSI Hawk w wersji 'Talon Attack' ma kości Hynix'a. edit: Colorful iGame GTX 460 1 GB to samo, Hynix'y. Tylko to są najwypasione ; ) karty, bo tak, to 'wszystko' na Samsung'ach. Edytowane 28 Października 2010 przez metal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Aha dzieki. A orientujesz sie moze czy gigabyt gtx 460 z tymi biosami maja rozne pamieci ? 70.04.13.00.01 -> ten bios znam, bo to z mojej bylej karty i tam sa samsungi, 70.04.0F.00.01 -> tego nie znam :( Chodzi o to czy moge wgrac bios F3 od gigabyta z nr. 70.04.13.00.01 do karty gigabyt z biosem nr. 70.04.0F.00.01 ? Nie chcial bym sie pomylic :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 A to dziwne, dawałem link do testu hawk talon i jak byk są samsunga na fotce. Wgrać pewnie możesz, pytanie co się stanie później :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 podejrewam,zę soft nie pozwoli wgrać biosu od innej wersji bez wyraźnego tego wymuszenia, więc pewnei w azie czego nic się nie stanie. Co do cen to nie liczcie na cuda- idą święta, dolar drożeje od ładnych kilku dni itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 *****The Worlds Fastest and most Overclockable GTX 480 Exclusively Available from OcUK - MSI GTX 480 Lightning!***** - Overclockers UK Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...